• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester silno do ogromnog skoka, ''đavoli'' sada sedmi na tabeli

Autor mondo.rs

Ekipe Mančester junajteda i Vulverhemptona upisale su pobede u prvim utakmicama nedlejnog programa. Ostao je još samo jedan meč u 12. kolu Premijer lige.

Odigrane su dve utakmice nedeljnog programa u Premijer ligi i na obe su slavili domaćini. Mančester junajted je nadigrao Brajton (3:1), dok je ekipa Vulverhemtpona bila bolja od Aston Vile (2:1). Sa ovim pobedama obe ekipe su napravile primetan skok na tabeli.

Ostao je da se odigra još samo jedan meč u ovom kolu Premijer lige. Najveći derbi u sezoni, utakmica Liverpula i Mančester sitija, mogla bi da već sada presudno da utiče na plasman na kraju sezone.

Možda će vas zanimati

Ali, dok taj meč ne počne, da se posvetimo onima koji su već odigrani. Mačester juanjted je konačno ličio na tim u prvenstvu. Ekipa koja je u prvih 11 kola osvojila samo 13 bodova, danas je lako izašla na kraj sa Brajtonom.

Iako su gosti imali ogroman posed lopte, tim sa ''Old Traforda'' je uputio preko 20 udaraca na gol rivala. Pored njihova dva pogotka, a strelci su bili Pereira i Rašford, jednom je mrežu svog tima tresao i Proper. Pogodak Brajtona je prepolovio zaostatak, bilo je to delo Danka, ali je samo nekoliko minuta kasnije pitanje pobednika rešeno.

Tri boda koja su osvojili danas doneli su ogroman skok igračima Mančestera. Slavni klub je počeo da sakuplja bodove i sada je na sedmoj poziciji na tabeli. Jutros su bili mnogo niže.

Mančester junajted: De Hea, Van-Bisaka, Lindelof, Megvajer, Vilijams (od 90. Roho), Fred, Mektominej, Džejms, Pereira (od 70. Lingard), Rašford (od 90. Grinvud), Marsijal
Brajton: Rajan, Montoja (od 46. Marč), Dank, Dafi, Brn, Alzate, Proper, Stivens, Trosar (od 60. Gros), Maupaj, Konoli (od 46. Marej)

Paralelno sa utakmicom u Mančesteru, igrali su Vulverhemtpon i Aston Vila. I na tom meču je slavio domaćin, koji je do prednosti doveo Neveš. Portugalac je u dosadašnjoj karijeri četiri puta pipnuo loptu u protivničkom kaznenom prostoru, a postigao je šest golova.

Ponovo je pokazao svoju magiju. Mutinjo mu je odložio loptu kod prekida, a on šutirao u nebranjeni deo mreže. Nejasno je zašto ga niko nije čuvao prilikom ovog prekida. Prednost je duplirao Raul Himenez, sjajni Meksikanac, a u finišu susreta je smanjio Trezege.

Nije to bilo dovoljno od gostiju iz Birmingema, pa je i ekipa Vulverhemtpona napravila ogroman skok na tabeli. Oni su nastavili da prate Mančester junajted, ponovo su na korak iza njih i zauzimaju osmo mesto na tabeli.

Vulverhempton: Patrisio, Dendonker, Koadi, Sais, Doerti, Neveš (od 86. Benet), Mutinjo, Džoni, Traore, Himenez (od 90. Kutrone), Žota (od 83. Neto)
Aston Vila: Stir (od 8. Niland), Žilber, Konsa, Mings, Target (od 45.Tejlor) , Mekgin, Nakamba, Luiz, El Gazi, Vesli, Trezege

Rezultati 12. kola:


petak

Norič siti - Votford 0:2 (0:1)
/Delofeu 2, Grej 52/

subota

Čelsi - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Ejbraham 52, Pulišić 79/

Barnli - Vest hem 3:0 (2:0)
/Barns 11, Vud 45, Himenez ag 54/

Njukasl - Bornmut 2:1 (1:1)
/Jedlin 44, Klark 52 - Vilson 14/

Sautempton - Everton 1:2 (0:1)
/Ings 50 - Dejvis 4, Rišarlison 75/

Totenhem - Šefild junajted 1:1 (0:0)
/Son 58 - Baldok 78/

Lester siti - Arsenal 2:0
/Vardi 68, Medison 75/

nedelja

Mančester junajted - Brajton 3:1 (2:0)
/Pereira 17, Proper ag 19, Rašford 66 - Dank 64/


Vulverhempton - Aston vila 1:0 (1:0)
/Neveš 41, Himenez 84 - Trezege 92/

Liverpul - Mančester siti 17.30

Tabela: Liverpul (-1) 31, Lester 26, Čelsi 26, Mančester siti (-1) 25, Šefild junajted 17Arsenal 17, Mančester junajted 16, Vulverhempton 16, Bornmut 16, Barnli 15, Brajton 15, Kristal Palas 15, Njukasl 15, Totenhem 14, Everton 14,  Vest hem 13, Aston Vila 11, Votford 8, Sautempton 8, Norič 7.

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC