• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR, Klop, lova... U Bajernu su čuli da je Pep nezadovoljan, zovu ga nazad!

Autor mondo.rs

Kada je odlazio iz Minhena na njegov posao u Bajernu nije se gledalo s naročitim poštovanjem, ali sada tek shvataju šta su izgubili...

Pep Gvardiola proveo je tri sezone u Bajernu, dominirao u domaćim takmičenjima i vječito "ispadao" u polufinalima Lige šampiona, a iako u prvi mah to u Minhenu nije doživljeno kao "veliki uspjeh" - nekoliko godina na te rezultate gleda se uz mnogo veće uvažavanje...

Toga su svjesni u rukovodstvu tima sa "Alijanc arene" i dok traže nasljednika za Niku Kovača, palo im je na pamet da boljeg od Gvardiole nisu našli od njegovog odlaska.

Možda će vas zanimati

Zašto onda ne bi pokušali ponovo s njim?

"Bild" prenosi da će Bajern na ljeto krenuti na novu ofanzivu na Katalonca u pokušaju da ga vrati u Bavarsku, a sve zbog toga što smatraju da polako "puca" između njega i ljudi sa Etihada, gdje se suočava sa sve većim pritiskom i stvarima koje mu smetaju.

Prva je naravno ekipa Jirgena Klopa, Liverpul je pobijedio u derbiju i u odličnoj je poziciji za osvajanje Premijer lige, ali nije samo do toga.

Mančester siti nije bio spreman da se tokom ljetnog prelaznog roka uključi za potpis skupih igrača kakav je Hari Megvajer, tako da su "građani" ostali bez važnog pojačanja na mjestu centralnog defanzivca, koje najviše "škripi" u cijeloj ekipi.

Gazde ne troše novac kao nekada, kada su Gvardioli ispunjavale želje, vjerovatno i zbog toga što u Ligi šampiona nije napravljen pravi pomak.

Uz to, Gvardiola je izuzetno nezadovoljan načinom na koji funkcioniše VAR tehnologija u Premijer ligi, tako da razmišlja o tome da napusti ligu u kojoj postoji dosta tehničkih problema. Bajern nije prvi klub koji se interesuje za njega u posljednjih godinu dana, pošto se naveliko pričalo i o Juventusu, ali su ta vrata definitivno zatvorena dolaskom Mauricija Sarija.

Bajern nije dobio još "zvaničan signal" Gvardiole da krenu po njega, ali sve više razmišljaju o treneru koji bi "izgurao" ovu sezonu, a onda bi doveli neko veliko ime.

Ako ne uspiju u ideji da dovedu Pepa, onda su opcije Tomas Tuhel (PSŽ) i Erik ten Hag (Ajaks).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC