• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Pokušaćemo da se, koliko-toliko, revanširamo

Autor mondo.rs

Selekcija Srbije će sutra završiti još jedan ne preterano uspešan kvalifikacioni ciklus. Protiv Ukrajinaca će, ipak, morati da se odigra maksimalno ozbiljno.

 Dušan Tadić: Pokušaćemo da se, koliko-toliko, revanširamo Srbija - Ukrajina Izvor: MN PRESS

Završetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati širom Evrope, Srbija dočekuje sa teoretskim šansama za plasman. Potrebna je pobeda nad Ukrajinom, ali i da Portugalci ne upišu pobedu.

Neće biti lako uraditi svoj deo posla, pitanje je koliko se možemo uzdati u granitnu odbranu Luksemburga, a Srbija će na proleće imati i drugu šansu. Zato su ovi mečevi svojevrsna priprema i za te susrete u okviru Lige nacija. Tamo bi rivali trebalo da budu lakši od Ukrajinaca.

Možda će vas zanimati

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić, uoči sutrašnje utakmice protiv Ukrajine u kvalifikacijama za EURO 2020, izjavio je da će ekipa učiniti sve da se revanšira rivalu za poraz u Lavovu 5:0. 

"To je jedan od težih poraza, svi koji smo igrali tu utakmicu osećamo dozu odgovornosti, bili su bolji, dominirali su, mi smo igrali loše i sad ćemo pokušati da im se koliko-toliko revanširamo", rekao je Tadić na konferenciji za medije.

Na pitanje da li će trčanje da bude bolje nego protiv Luksembura, što je bila njegova velika zamerka saigračima, kapiten Ajaksa je rekao: "U prvom poluvremenu bilo je dobro, zabolelo me što se u drugom poluvremenu nismo dovoljno zalagali. Dugo sam ovde i to nam se stalno dešava. Moderni fudbal ne dozvoljava opuštanje, profesionalci smo i to ne sme da nam se dešava. Kao profesionalci moramo uvek da pružamo maksimum"

Selekcija koji predvodi Andrej Ševčenko je već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo. Tadić ističe da ga Ukrajina nije iznenadila prvim mestom u grupi jer se znalo da poseduju veliki kvalitet i potencijal.

"Znali smo da se odlučuje između Portugalije, Ukrajine i nas. Nada i dalje postoji, biće teško, ali prvo da odradimo ono što je do nas. Mi smo tamo dočekani kao veliki "neprijatelji", to im je sigurno pomoglo. Nadam se da će sutra doći što više navijača", poručio je Tadić i apelovao na navijače da sportski navijaju jer je Srbija pod "uslovnom kaznom" UEFA.

Utakmica između Srbije i Ukrajine igra se sutra od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić". Biće to poslednji meč našeg nacionalnog tima u ovim kvalifikacijama, a reprezentacija Srbije će, ukoliko Portugal ne kiksne u poslednjoj rundi, na proleće kroz Ligu nacija pokušati da stigne na EURO 2020.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC