• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda nad Estonijom posvećena Nikoli Čumiću, na Ruse uz podršku sa tribina

Autor w rs

Trening "orlića" u nedelju pred navijačima u Pirotu, a selektor Stolica nada se velikoj pomoći publike u izuzetno važnoj utakmici sa Rusijom.

 U-21 Srbija - Rusija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Mlada reprezentacija Srbije očekivano je savladala Estoniju, ali da bi ubedljivih 6:0 zaista imalo značaj, neophodno je da "orlići" u utorak u Nišu (19 časova) budu bolji i od Rusije.

"Baćuške" su u petak pobedile Letoniju 2:0 i iskoristile poraz Poljske od Bugarske (0:3) da preuzmu prvo mestu u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2021, koje će zajednički organizovati Mađarska i Slovenija.

Naši fudbaleri na polovini takmičenja, posle pet kola, zaostaju četiri boda i zato im je predstojeća utakmica sa liderom "biti ili ne biti".

Svesni su u taboru "orlića" koliko ih težak zadatak čeka, pa se nadaju podršci navijača, ali ne samo Nišlija, već i Piroćanaca.

U nedelju u podne, mladi reprezentativci Srbije imaće otvoren trening u Pirotu, kako bi animirali što više ljudi da u utorak dođu na obližnji "Čair".

"Za mene je jako važno što smo od samog starta utakmice uspeli da nametnemo naš stil igre i što smo vrlo brzo rešili pitanje pobednika. Ovo je najbolja pozivnica Nišlijama i svim ljubiteljima fudbala širom Srbije da u utorak dođu na 'Čair' da nas podrže u jednoj od najtežih utakmica u ovom ciklusu kvalifikacija. Rusija je izbila na prvo mesto i dokazala da ima veoma jaku ekipu. Već smo odradili neke segmente analize, igračima predstavljamo protivnike od utakmice do utakmice. Dovoljno smo upoznati sa manama i vrlinama Rusije, ali je još važnije da smo ja i stručni štab posle ove tri utakmice stekli jasnu sliku o potencijalu svih momaka koje imamo na raspolaganju", istakao je Ilija Stolica.

POGLEDAJTE SVE GOLOVE PROTIV ESTONIJE: 


Selektor je čestitao igračima ubedljivu pobedu nad Estonijom i istakao da rival uopšte nije naivan kao što se misli, a pobedu je posvetio reprezentativcu Nikoli Čumiću, koji je nedavno ostao bez brata.

"Jesmo igrali protiv ekipe koja na papiru važi za autsajdera, ali ta Estonija je imala samo bod manje od nas pre ove utakmice i samo jedan poraz u dosadašnjem toku kvalifikacija. Ovu pobedu poklanjamo našem Nikoli Čumiću koji je proteklih dana preživeo teške trenutke zbog porodične tragedije i gubitka brata Nemanje".

Stolica je reako da ga nije iznenadio poraz Poljske u Bugarskoj.

"Ne iznenađuje me rezultat utakmice između Poljske i Bugarske jer od početka kvalifikacija govorim da je ovo najteža i najujednačenija grupa. Bugari su na prethodnih pet utakmica primili samo jedan gol i to od nas. Biće tu još iznenađenja i neizvesnost će trajati do poslednjeg kola".

Dejan Joveljić je u petak postigao het-trik, braća Ilić - Ivan i Luka - pružili su sjajnu partiju u rodnom gradu, ali selektor ne želi da izdvaja...

"Ne pada mi na pamet da izdvajam pojedince, mi smo kolektiv i samo tako možemo do našeg cilja. Dejan Joveljić je uradio ono što je u opisu njegovog posla, tresao je mrežu i otvorio nam vrata pobede. Braći Ilić je prijalo da igraju na stadionu na kome se osećaju kao kod kuće, ali isto tako je svima nama prijalo u Nišu i uvek prija kada igrate pred svojim navijačima. Momci zrače optimizmom, svesni su sada još više svog kvaliteta i postoje svi preduslovi da u utorak odigramo još jednu odličnu utakmicu", najavio je Stolica.

Dakle - utorak, 19.00, stadion "Čair" u Nišu, Srbija - Rusija: za tri boda i povratak u trku za prvim mestom, koje donosi direktan plasman na EURO, dok drugoplasirani ide u baraž.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC