• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić se već okreće Norveškoj: Da budemo pravi kada je najbitnije

Autor Dušan Ninković

Strijelac i asistent u remiju protiv Ukrajine vidio i dobre i loše stvari u remiju protiv Ukrajine.

 Dusan-Tadic-izjava-poslije-Srbija-Ukrajina-da-budemo-pravi-kad-je-najbitnije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srbija nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo, bar ne još uvijek, a Dušan Tadić žali što meč protiv Ukrajine nije završen na bolji način.

"Orlovi" su vodili sve do 93. minuta utakmice, ali su na kraju ipak ostali bez trijumfa - 2:2.

Možda će vas zanimati

"Mislim da je bilo dosta dobrih stvari, da smo zaslužili da pobijedimo. Šteta što smo primili taj nesrećan gol", rekla je "desetka" Srbije i istakao da je zadovoljniji poslije ove partije nego one protiv Luksemburga.

"Jesam, zato što smo igrali protiv ozbiljnije reprezentacije i mislim da nismo imali puno padova. Naravno, tu je uvijek dosta detalja da se ispravi, ali ovo je dobar zamajac za dalje. Nadamo da smo se što bolje pripremili za mart."

Srbija nije uspjela ni u petom uzastopnom kvalifkacionom ciklusu da obezbijedi plasman na EURO. Kreativac Ajaksa zna da to nije dovoljno dobro.

"Naravno da smo očekivali da idemo dalje i što se toga tiče - to je razočaranje. Znali smo da će borba biti između nas, Ukrajine i Portugala. Moramo da se okrenemo dalje i da probamo da se plasiramo na to dugo željeno Evropsko prvenstvo."

Poznato je da će Srbija 26. marta u baražu igrati protiv Norveške, u prvom od moguća dva okršaja koja vode ka EURO 2020.

"Oni su dobra ekipa sa kvalitetnim pojedincima. Za 30-40 odsto igraju bolje kod kuće. Biće dosta teško jer je jedna utakmica, ali treba da ih analiziramo i iskoristimo njihove mane."

Imajući u vidu da se radi o 90 do 120 minuta fudbala u koji staju čitave kvalifikacije, Tadić mirno prihvata realnost.

"Tako je kako je. Moramo da budemo pravi kada je najbitnije", jasno poručuje momak iz Bačke Topole.

Tadić je u devetom minutu postigao gol iz penala i to nakon što mu je Aleksandar Mitrović prepustio izvođenje jedanaesterca. U nastavku meča, "odužio" mu se asistencijom za drugi pogodak Srbije.

"On zna da ja uvijek hoću da mu namjestim gol, da je i meni želja da on bude najbolji strijelac ikada, jer će i to donekle biti naša zasluga. On je ubojit napadač i pokušavamo da iskoristimo njegove kvalitete", kaže Tadić o Mitroviću.

Srbija je kvalifikacije završila sa 17 postignutih i 17 primljenih golova na samo osam mečeva. Koliko je jedan dio igre funkcionisao dobro, toliko onaj drugi nije.

"Napad kreće od odbrane, i odbrana od napada. Moramo svi da snosimo tu odgovornost, da svi radimo više za ekipu. Nije odbrana samo odbrambena četvorka, i mi naprijed i vezni red može da tome pripomognemo. Kao i oni nama u napadu. Jedno bez drugog ne može", zaključuje Tadić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC