• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znamo 19, ostalo je još 5 - još jedan putnik sutra, pa baraži!

Autor mondo.rs

Poznata su imena 19 selekcija koje će igrati Evropsko prvenstvo naredne godine. Još jedan tim će biti poznat sutra, a poslednja četiri učesnika na proleće.

Evropske kvalifikacije su jako blizu kraja. Sutra će se završiti još jedan ciklus, a sutra ćemo saznati i ime poslednje rperezentacije koja će ovim putem stići do Evropskog prvenstva.

Za one koji tokom kvalifikacionog ciklusa nisu imali uspeha, ali su beležili dobre rezultate u Ligi nacija, postoji još jedna šansa. Tako će i Srbija pokušati zaobilaznim putem da stigne do kontinentalnog šampionata.

Možda će vas zanimati

Nakon večerašnjih mečeva poznato je čak 19 timova koji će igrati na evropskom prvenstvu. Ove ekipe su kroz kvalifikacije obezbedile direktan plasman na turnir koji će se igrati širom Evrope.

Tako su se iz grupe A plasirale Engleska i Češka, grupu B, u kojoj je bila i Srbija, predstavljaće Portugal i Ukrajina, a iz C će na turnir Nemci i Holanđani. Večeras smo dobili razvoj situacije u grupi D, gde je Švajcarska stigla do prvog mesta, a Danci do plasmana sa druge pozicije.

Stvari su već bile rešene u grupi F, gde je Španija ubedljivo prva, a pratila ju je reprezentacija Švedske. Grupu G su predvodili Poljaci i Austrijanci, pa će se oni naći na Evropskom prvenstvu. Iz grupe H su plasman izborile Francuska i Turska, grupu I je oduvala Belgija, a pratila ih je Rusija, domaćin poslednjeg Mundijala.

Impresivni su bili Italijani, koji su u Grupi J osvojili maksimalan broj bodova. Pored njih, plasman je izborila i Finska, selekcija koja će naredne godine debitovati na velikim takmičenjima.

Jedina grupa u kojoj stvari još uvek nisu poznate je Grupa e. tamo je Hrvatska završila svoj posao jedno kolo pre kraja, a sutra uveče ćemo dobiti drugog putnika. Selekcija Velsa će dočekati Mađare u duelu koji ima ogroman značaj za oba tima. Tu ćemo saznati 20. putnika na Evropsko prvenstvo!

A preostala četiri mesta? Moraćete da sačekate, to se neće znati sve do proleća. Srbija će imati šansu da se kroz plej-of plasira na Evropsko prvenstvo, a to će pokušati još neke selekcije. Kako će izgledati ti turniri, još uvek nije skroz jasno.

Dok nam ne bude poznato ko sa kim ukršta narednog marta, možemo da se posvetimo skauiranju Norveške. Ova selekcija je večeras uz puno problema savladala maltu, a sigurno je da će biti naš domaćin u polufinalu baraža za takmičenje na kom nismo bili od 2000. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC