• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić nagrađen za rezultate, ali i "viziju": Novi ugovor do 2021!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Više je faktora koji su uticali na ovaj produžetak saradnje. To su trenutni rezultati, ali i određena ’vizija’ samog trenera, koji vidi kako klub treba da se razvija i na koji način da funkcioniše", rekao je predsjednik Borca Zeljković.

 Branislav Krunić novi ugovor sa FK Borac do ljeta 2021. godine Izvor: MONDO/Bojan Jakoviljević

Zadovoljni trenutnim rezultatima, radom, ali i odnosom Branislava Krunića prema klubu, u banjalučkom Borcu odlučili su da šefu stručnog štaba ponude novi ugovor.

Važeći je Kruniću isticao na ljeto 2020. godine, a sada su dvije strane dogovorili da saradnju bude produžena na još godinu dana, dakle do 2021. godine.

Banjalučki klub tako je pokazao da razmišlja o budućnosti, te je potvrdio da je imenovanje mladog stručnjaka proteklog ljeta bio pun pogodak, iako su pojedini smatrali da je to pogrešan potez kluba sa Gradskog stadiona.

"Više je faktora koji su uticali na ovaj produžetak saradnje. To su trenutni rezultati, ali i određena ’vizija’ samog trenera, koji vidi kako klub treba da se razvija i na koji način da funkcioniše. Jasno je da smo donijeli ispravnu odluku njegovim imenovanjem. Htjeli smo da pokažemo da znamo šta radimo, da smo učinili ispravnu stvar, a ovo je nagrada za njegove rezultate i dodatni impuls da nastavi u istom ritmu", rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krunić se osvrnuo na težak period koji je prošao zajedno sa igračima Borca, ali trud se na kraju isplatio.

"Zahvalio bih se predsjedniku Zeljkoviću i Upravi Borca na povjerenju ukazanom prvo ljetos, ali i na produženju ugovora. To mi je zahvalnica za težak period koji smo prošli, a to najbolje znamo mi u stručnom štabu i igrači kako je bilo. Bez njih, ne bismo došli do ovih rezultata", rekao je Krunić.

On se prisjetio početka priprema, te starta prvenstva, kada nije sve izgledalo onako kako su u Borcu zamislili.

"Od početka priprema prolazili smo kroz težak period, ali to je u fudbalu sasvim normalno. Mi koji se bavimo sportom i koji volimo izazove, znamo da to u jednom trenutku zna biti zanimljivo. Ipak, uspjeli smo sve to da prebrodimo zajedno. Naravno, uz podršku svih u klubu, koji su imali jedan zajednički cilj, i uz podršku navijača, koji su nas stalno pratili, a to je jak i čvrst Borac, kako bi bio konkurentan svima. Mi smo to ostvarili. Nalazimo se na trećoj poziciji. Priželjkivali smo da budemo blizu te pozicije, a u ovom trenutku imamo mjesto koje vodi u Evropu. Do kraja polusezone ostala su još tri kola i cilj nam je da zadržimo tu poziciju", naglasio je strateg Borca.

Krunić može biti zadovoljan činjenicom da mu je ugovor produžen za još 12 mjeseci, tako da će u miru moći da sprema ekipu na duže staze, bez pritiska kakav je sigurno imao do sada.

"Uslovi u kojima sam radio bili su stvarno dobri. Imao sam veliku podršku tokom svog rada i drago mi je da ćemo i ubuduće sarađivati. Rijetkost je da treneru prije isteka ugovora bude ponuđen novi, čime je potvrđeno da Borac pomjera granice u bh. fudbalu. Borac treba biti klub koji donosi nešto novo, kako na terenu, tako i van njega. Napravio je šampionat izuzetno zanimljivim ove godine i vjerujem da ćemo rasti iz dana u dan i obradovati sve naše navijače", zaključio je Krunić.

Na konferenciji za mediju predsjednik Zeljković govorio je i o aktuelnoj situaciji u klubu.

Naglasio je da sve teče planiranom dinamikom, da je Borac trenutno stabilan klub, ali da se nada da će u budućnosti biti još stabilniji.

Zeljković je istakao da je 90 odsto dugovaranja riješeno, a preostalih 10 odsto čine povjerioci sa kojima treba dogovoriti u kom smjeru će teći isplata.

Takođe, govorio je i o infrastrukturnim projektima, natkrivanju istočne tribine, izgradnji beton hale, rješavanju problema travnate podloge na Gradskom stadionu, te izgradnji dodatnih pomoćnih terena, zahvalivši se pritom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na pomoći, ali i republičkim institucijama, te gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću.

Više o Borcu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC