• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Navijači su nam motiv i energija, a dobri rezultati podsticaj

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Seriju od tri prvenstvena trijumfa, fudbaleri banjalučkog Borca pokušaće nastaviti i u nedjelju, kada na Gradski stadion stiže Tuzla siti (16 časova).

 Krunić: Navijači su nam motiv i energija, a dobri rezultati podsticaj Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u posljednja tri meča Premijer lige BiH ostvario je isto toliko trijumfa, odnosno identičan broj pobjeda koje je upisao u prvih 10 prvenstvenih susreta.

Dobra atmosfera, naročito poslije ubjedljivog trijumfa protiv Željezničara, podigla je moral u taboru "crveno-plavih", pa sa mnogo optimizma dočekuju predstojeći duel 14. kola Premijer lige BiH, kada će na banjalučkom Gradskom stadionu u nedjelju od 16 časova gostovati Tuzla siti.

Možda će vas zanimati

"Tuzla siti je dobar tim, sa kvalitetnim pojedincima, što su pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva, gdje su u jednom trenutku bili i lideri. Da nam je neko prije mjesec dana rekao da ćemo biti na samo tri boda zaostatka, odnosno da eventualnom pobjedom možemo da ih prestignemo i zauzmemo poziciju broj četiri, koja je svima prioritet, malo ko bi to očekivao", rekao je trener Borca Branislav Krunić u najavi meča sa Tuzlacima.

Maksimalnih devet bodova iz prethodna tri meča, potvrda su dobrog rada na Gradskom stadionu, pa je logičnu da Banjalučani pred svojim navijačima očekuju nastavak pozitivne serije.

"Učinićemo sve da ostvarimo pobjedu, iako neće biti lako. Dobro je da smo u uzlaznoj formi i siguran sam da možemo igrati još bolje nego što smo igrali ranije. Ima prostora za napredak, jer mislim da još svi igrači nisu pokazali onoliko koliko mogu. Bitno je da su se uklopili u kolektiv i da pružamo kvalitetne partije, što je osjetila i javnost, pogotovo u gradu na Vrbasu, gdje smo u prethodnim utakmicama imali dobru podršku", naglasio je Krunić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Imao je Borac sjajnu podršku u prethodnom domaćem meču, kada je u Banjaluci gostovao Željezničar. Pune tribine dale su "vjetar u leđa" borčevcima, koji su zabilježili najubjedljiviju pobjedu nad sarajevskim "plavim" otkako se igra Premijer liga BiH.

"Protiv Željezničara mnogo nam je značila podrška naših navijača i očekujem da će se i u nedjelju pojaviti u velikom broju. Uz njihovu podršku, mislim da neće biti problema. U ambijentu koji je vladao protiv Želje, teško je ne ostvariti pobjedu. Fudbal se igra radi publike. Svaki igrač koji vidi da publika diše sa njim za svaki potez, onda on ima i motiv i energiju da igra, da dâ svoj maksimum. Uz takav ambijent, nadamo se pobjedi i priključenju samom vrhu tabele", kaže Krunić.

Ziljkić: Borba za titulu? Zašto ne, pokazali smo da možemo protiv svih!

Almedin Ziljkić poručio je da nema potrebe da se Borac boji bilo koga, te da su "crveno-plavi" pokazali da mogu da se nose sa svim protivnicima.

"Lijepo je čuti kako razmišljaju i osjećaju se igrači. Do kraja polusezone imamo povoljan raspored i svaka utakmica daje nam mogućnost da se nečemu nadamo. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Imamo sad dva susreta kod kuće i ako slavimo na oba, bićemo treći na tabeli bez obzira na druge rezultate. Ali, prvo trebamo pobijediti u nedjelju, a mislim da to možemo. Sigurno da je Tuzla siti dobra ekipa, ali poraz 0:3 u prošlom kolu kod kuće od Radnika sigurno je unio nemir u njihove redove i pokušaće da se vade na našem stadionu", svjestan je Krunić neugodnog položaja u kojem su se našli fudbaleri iz Siminog Hana kod Tuzle.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Aleksandar Subić, Denis Čomor i Demir Jakupović neće konkurisati za sastav ni protiv Tuzlaka. Od ranije je poznato da Subića očekuje pauza, Jakupović je več počeo da trenira, dok se od Čomora očekuje da tokom sljedeće sedmice uđe u trenažni proces.

PROMJENA TRENERA

Na klupi Tuzla sitija Elvir Baljić nedavno je zamijenio Milenka Bošnjakovića. "Poznajem obojicu dobro, Bošnjakovića sa polaganja za PRO licencu, a Baljića iz reprezentacije BiH. Promjena na klupi donosi izmjene i u igri. Teško je za dva kola učiniti neke velike promjene. Ali, očigledno je da se igrači još nisu navikli na njega, što je normalno. Baljić je igrao na vrhunskom nivou, bio u velikim klubovima, tako da će i njemu biti potrebno vrijeme da se prilagodi ovim uslovima. Igrači će se teško prilagoditi njegovim zahtjevima, tako da smatram da treba on njima da se prilagođava. To je zahtjevan proces adaptacije, tako da mislim da nam dolaze u dobrom momentu po nas".

I Krunić je govorio o pritisku. Ranije su mečevi Borca dočekivani sa zebnjom, dok sada već vlada blaga euforija u i oko Gradskog stadiona.

"Pritisak ne može biti isti kao ranije. Borac se sada nalazi tamo gdje smo svi to očekivali i priželjkivali. Pojavljuje se mogućnost da budemo u vrhu. Ne bih rekao da je to sad pritisak, kako je bilo ranije, nego veća želja i motivacija za nas. Sigurno da je sada mnogo lakše igrati", zaključio je kormilar Borca.

Dodajmo da će u duelu Borca i Tuzla sitija arbitar biti Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

PREMIJER LIGA BIH - 14. KOLO:

Petak:

Mladost - Zvijezda 09 (14.30)
Čelik - Velež (18.00)

Subota:

Zrinjski - Željezničar (14.30)
Radnik - Široki Brijeg

Nedjelja:

Sloboda - Sarajevo (14.30)
Borac - Tuzla siti (16.00)

TABELA: Sarajevo 27, Željezničar 26, Tuzla siti 24, Radnik 24, Borac 21, Zrinjski 20, Široki Brijeg 17, Čelik 16, Velež 15, Sloboda 13, Mladost 9, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC