• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legende o Murinju u Totenhemu: Postoje dva Žozea, ne znamo koji je došao

Autor mondo.rs

Britanski "Dejli mejl" organizovao u pabu originalni intervju sa nekolicinom bivših engleskih fudbalera i trenerom Harijem Rednapom. Tema: Murinjo u Totenhemu. Voditelj: "On je kao labrador, moraš da ga voliš i onda će da maše repom".

Žoze Murinjo se posle Čelsija, maltene, zakleo da neće voditi nijedan drugi klub u Engleskoj. Posebno se to odnosilo na londonske - Arsenal, Totenhem... Ali, Portugalac je pogazio svoju reč kada je preuzeo Mančester junajted, a onda i drugi put, kada je obelodanjeno da je postao novi trener Totenhema.

Murinjo je preuzeo Totenhem od Maurisija Poketina. Preuzeo je aktuelnog vicešampiona Evrope i tek 14. ekipu na trenutnoj tabeli Premijer lige. Jasno je da su gazde Totenhema morale nešto da preudzmu da trgnu tim koji ne podseća na sebe.

Možda će vas zanimati

Kako je Murinjo došao na ovo mesto i da li može da uradi nešto sa ekipom koja je izgubila poverenje u samu sebe, da li može da igrače, koji su letos više razmiščjali o odlasku nego o ostanku, privoli da zaigraju fudbal? Ovo je bila tema originalnog intervjua u organizaciji "Dejli mejla", a koji je sa Puterom Kraučom, Martinom Kionom i Harijem Rednapom vodio poznati britanski voditelj Pirs Morgan u jednom londonskom pabu.

Najpre se legendarni Rednap prisetio kako je to bilo raditi za gazdu Totenhema Danijela Levija. Levi je doveo Rednapa pa ga otpustio. Takva sudbina zadesila je i Poketina.

"Verrujte mi, bio sam šokiran kad me je otpustio. Završio sam četvrti u Premijer ligi, Čelsi je bio šesti, ali je osvojio Ligu šampiona, pa su 'plavci' išli u narednu sezonu Lige šampiona, a ne mi. To je bio kraj za mene".

Kao neko mko je sarađivao sa gazdom Totenhema, Rednap zna kako on misli i kako radi:

"Šta mislite, da Danjiel Levi nije razgovarao sa Murinjom prethodnih nedelja? Naravno da jeste. Nije samo jednog jutra ušao u kancelariji i rekao: 'Dobro, otpustio sam Poketina, sad da vidimo koga ćemo da dovedemo'. Ne, sve je već bilo dogovoreno".


Poketino je otišao iz Totenhema posle pet godina bez trofeja. Najveći uspeh mu je prošlosezonsko finale Lige šampiona u kojem je Liverpul bio bolji.

Piter Krauč, koji je karijeru počeo u Totenhemu, a potom je za seniorski tim igrao u dva navrata, kaže da ga je bio šokiran kada je čuo da je Poketino smenjen.

"Ako je ntko zaslužio da mu se da vreme, to je bio on. Rezultati govore sami za sebe, finale Lige šampiona je pokrilo sve rupe iz prošle sezone", rekao je Krauč, na šta se Rednap nadovezao drugačijom ocenom: "U poslednjih 25 utakmica Totenhem je, u proseku, osvojio bod po utakmici, a to je za ispadanje iz lige".

Voditelj Pirs Morgan malo je žacnuo navijače Totenhema, primetivši da je pomalo komično to plaču za Poketinom koji nije osvojio npšta, a kukaju zbog Murinja koji je osvojio osam titula u četiri različite zemlje.

Krauč je na to rekao: "Bilo je problema. Tri ili četiri bitna igrača su već na početku sezone hteli da odu. Zašto? Zbog odnosa sa trenerom? Bilo je glasina da je treninge gledao iz lože, da nije ni silazio na teren. Znam pouzdano da se neki igrači nisu osećali prijatno zbog cele te atmosfere. A tu je i još jedna stvar. Zna se kako Danijel Levi radi. Kupuje mlade igrače koje će kasnije moći da prodai. Čim napuniš 30 godina, znam iz svog iskustva, letiš. Ali Murinjo voli igrače od 30 i više godina. Ne brine o godinama ako su dovoljno dobri. Zanima me kako će se on i Levi slagati, znam da ljudi pričaju da su postojali dobri odnosi sa Poketinom, ali da sam ja igrač, voleo bih da radim sa Murinjom. Radovao bih se tome".

Na ove Kraučove reči ponovo je reagovao Rednap:

"Ako su igrači toliko voleli Poketina, zašto nisu igrali bolje i dobili neku utakmicu za njega? Neće oni slabo da spavaju zbog odlaska trenera,to je tako u fudbalu. Oni koji igraju te vole. Oni koji ne igraju te mrze. Mrze te i njihove žene, njihova deca. To je fudbal".

Voditelj Pirs Morgan imao je još jednu doskočicu o Murinju, koji je pre godinu dana otpušten iz Mančester junajteda.

"On je kao labrador, moraš da ga voliš, veruješ u njega i onda će on biti srećan i mahaće repom".

"U Junajtedu je gušio igrače zbog svoje ambicije da osvoji titulu. On je veliki pobednik, samo mora da bude oprezan da to ne ponovi u Totenhmovoj svlačionici. Ove igrače mora da neguje kako ne bi bilo loših komentara u javnosti. Svlačionica nikako ne želi da čita u medijima da ih trener 'razvlači'. A postoje dva Murinja i ne znamo koji će se pojaviti. Onaj prvi izgleda kao tvoj prijatelj i mentor, a drugi samo kritiikuje. Murinjo je veliki rizik", primetio je Martin Kion, nekadašnji stub odbrane Arsenala.

Osvrnuli su se i na ranije izjave Murinja, pa i Poketina oko toga da ne bi mogli da vode nijedan drugi klub u Engleskoj, osim Čelsija, odnosno Totenhema. Murinjo je to već pogazio. A da li Poketino može da se preseli u Arsenal?

"Ako ga Arsenal bude zvao sutra i rekao mu: 'Imaš ugovor na pet godina, platu od 10 miliona evra po sezoni i šta sve ne', dotrčao bi tamo. Nemojmo da se lažemo", brutalno je realan Hari Rednap.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC