• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk oslabljen odolio na "Maksimiru": Remi u najvećem hrvatskom derbiju!

Autor mondo.ba

Dinamo u petak nije uspio da stigne do pobjede nad Splićanima na otvaranju 16. kola prvenstva Hrvatske, ali je bodovna razlika u odnosu na Hajduk ostala četiri boda.

Pred ključno gostovanje u Ligi šampiona Atalanti u Milanu, fudbaleri Dinama će putovati samo s jednim osvojenim bodom protiv najvećeg rivala!

DINAMO - HAJDUK 1:1 (1:1)

Iako je sve počelo prema ideji trenera "modrih" Nenada Bjelice jer je Dinamo poveo već u 12. minutu pogotkom Bruna Petkovića, odnosno autogolom defanzivca gostiju iz Splita Ardijana Ismajlija, koji je u skoku nakon kornera pogodio vlastitu mrežu.

Možda će vas zanimati

Međutim, "majstori s mora" su prije samog odlaska na odmor uspjeli da stignu do izjednačenja, za kako se ispostavilo na kraju, remi u Maksimiru.

Pogodak za Hajduk postigao je Mijo Caktaš iz jedanaesterca, nakon što je igrača Zagrepčana Marina Leovca lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru.

U nastavku je Dinamo napadao, stvarao šanse, pokušavao da stigne do sva tri boda, ali nije uspio da zatrese mrežu golmana Marina Ljubića, koji je u 74. minutu sjajno odbranio udarac Danija Olma i spasio Hajduk poraza.

Hajroviću posljednjih 20-ak minuta

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović ušao je s klupe u posljednjih 20-ak minuta, ali je uspio samo da zaradi žuti karton zbog kojeg će propustiti naredno gostovanje Dinama u Istri.

Splićani su ovim osvojenim bodom svakako mnogo zadovoljni, posebno jer su nastupili bez Brazilca Žaira i desnog beka reprezentacije Hrvatske Josipa Juranovića.

Klub iz Zagreba je za večeras spremio posebnu garnituru dresova na kojoj je na lijevom rukavu prikazan toranj simbol Vukovara, koji je u ratu teško oštećen.

Dinamo će ove dresove staviti u prodaju i sav novac biće doniran u humanitarne svrhe.

S druge strane, posebne crne majice na zagrijavanju nosili su i fudbaleri Hajduka sa natpisom na grudima "Hajduk uz navijače protiv represije", dok je na leđima pisalo "Kontra mraku, kontra sili".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC