• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo znamo o proleću u Ligi šampiona - Osam timova se čeka!

Autor mondo.rs

Odigrano je celokupno peto kolo Lige šampiona, a već sada znamo osam timova koji će nastaviti da se takmiče i na proleće, za titulu evropskog prvaka.

Utakmicama u sredu zaokruženo je peto kolo grupne faze Lige šampiona za ovu sezonu. Polovina učesnika nokaut faze poznata je već sada, a odgovor na još osam pitanja dobićemo u šestoj rundi.

Večeras su neki timovi sami uspeli da obezbede prolaz u evropsko proleće, nekima su pomogli drugi rezultati, a neki će morati da sačekaju poslednju šansu. Mečevi šestog kola igraće se 10. i 11. decembra.

Možda će vas zanimati

Ako zanemarimo treću poziciju, mesto koje vodi u Ligu Evrope, dve grupe su izgubile takmičarski značaj. Već sada nam je poznato ko će iz grupa A i B proći u doigravanje, a poznato nam je i sa kojih će to pozicija uraditi.

Takođe, u dve grupe nam nije poznato ništa, pa će tamo biti mnogo tenzije pred poslednjih 180 minuta fudbala. ali, da krenemo redom, od samog početka.

Grupa A
Kada su žrebane grupe, znalo se ko će iz ove da se bori za evropski trofej. Fudbaleri PSŽ-a i Reala su sinoć igrali svoj međusobni meč, a oni će se možda sastati i u nokaut fazi, narednog proleća.

Ako oba tima stignu do završnice, biće prilike da se Madriđani revanširaju. U ovim jesenjim okršajima su Parižani bili uspešniji pošto su ubedljivim partijama osvojili prvo mesto u grupi.

Tabela: PSŽ 13, Real Madrid 8, Klub Briž 3, Galatasaraj 2

Grupa B
Bajern je deklasirao crveno-bele u Beogradu, Totenhem preokrenuo protiv Olimpijakosa i time je priča završena. bavarci su najbolji tim u grupi, pa će sa prvog mesta u proleće. Ekipa Žozea Murinja je na drugom mestu, a bratski crveno-beli klubovi će u Pireju igrati za proleće.

Tabela: Bajern 15, Totenhem 10, Crvena zvezda 3, Olimpijakos 1

Grupa C
Još jedan engleski predstavnik u nokaut fazi takmičenja biće Mančester siti. Ekipa Pepa Gvardiole je pred poslednje kolo sigurna na liderskoj poziciji, dočekuju Dinamo iz Zagreba i mogu malo i da se opuste. Ako predstavnik Hrvatske to iskoristi, možda može i do druge pozicije.

Tabela: Mančester siti 11, Šahtjor 6, Dinamo Zagreb 5, Atalanta 4

Grupa D
Ponovo su crno-beli iz Torina kaznena ekspedicija. Čak i u ovoj grupi gde su mnogi očekivali da će Atletiko biti neugodniji rival, predstavnik Italije ništa nije prepustio slučaju. Madriđani će morati da budu ozbiljni u poslednjem kolu kada im dolazi Lokomotiva i da se sami izbore za drugo mesto na grupnoj tabeli.

Tabela: Juventus 13, Atletiko Madrid 7, Bajer Leverkuzen 6, Lokomotiva Moskva 3

Grupa E
Prelazimo polako na ove grupe gde je premalo stvari poznato. Genk je ispao i to je svima jasno, ali preostala tri tima mogu da se rasporede na nekoliko načina. Liverpulu predstoji gostovanje u Salcburgu, gde će morati da ostanu neporaženi. Bio bi veliki šok da aktuelni šampion Evrope ne izbori plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Tabela: Liverpul 10, Napoli 9, Salcburg 7, Genk 1

Grupa F
Večeras se igrao Mesi, a to znači da Barselona pobeđuje. njima u poslednjem kolu predstoji utakmica sa Interom, ali im to rezultatski neće značiti ništa. Prvo mesto je već osigurano, a predstavnici Italije i Nemačke će se boriti za drugo mesto. slavija je u ovakvoj konkurenciji bila kolateralna šteta.

Tabela: Barselona 11, Inter 7, Borusija Dortmund 7, Slavija Prag 2

Grupa G
Večeras je Zenit savladao Lion na svom terenu, a to je značilo i da Rusi preuzimaju drugu poziciju na tabeli. Pošto je Lajpcig već obezbedio prolaz u narednu fazu takmičenja, samo još jedan tim može da im pravi društvo tamo. Biće zanimljivo videti ko će to biti, a Zenit ima bolji međusobni skor od Liona, ako dođe do toga da budu bodovno poravnati.

Tabela: Lajpcig 10, Zenit 7, Lion 7, Benfika 4

Grupa H
Čelsi i Valensija su podelili bodove, a Ajaks iskoristio to. Sada se ''Kopljanici'' pitaju za sve. Tim iz Amsterdama ima lošiji međusobni skor od Čelsija, u poslednjoj rundi se sastaje sa Valensijom, a Valensija je uspešnija od Engleza u međusobnom okršaju. Ništa vam nije jasno? Sačekajte poslednje kolo, biće spektakl u grupi H!

Tabela: Ajaks 10, Čelsi 8, Valensija 8, Lil 1

*boldovani timovi su obezbedili prolaz u nokaut fazu

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC