• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remek-delo Mbapea i penal Nejmara za sigurno prvo mesto PSŽ-a

Autor mondo.rs

Posle sjajne akcije i "bezobraznog" gola Mbapea, Nejmar zapečatio sudbinu Nanta, tako da "sveci" sad mirno čekaju nedeljni derbi sa Olimpikom iz Marseja

Olimpik Marsej jeste tim koji je trenutno u najboljoj formi u Ligi 1, ali Pari Sen Žermen ne da prvo mesto! "Sveci" su danas dugo "lomili" Nant, bio je i VAR protiv njih, a onda je Kilijan Mbape prelepim golom prekinuo sušu.

PSŽ je tako zadržao pet bodova prednosti na prvom mestu u odnosu na Marsej, kod koga gostuje u nedelju u trenutno najvećoj utakmici francuskog fudbala. OM je u utorak bio siguran i pobedio je Anže 2:0 u gostima, što mu je bila peta uzastopna pobeda. Parižanima je ovo bila treća pobeda nakon šokantnog poraza od Dižona početkom novembra.

Možda će vas zanimati

Odolevao je danas Nant, čak i pretio, ali je Kejlor Navas sprečio iznenađenje. Nejmar je u 41. minutu posle kornera zatresao mrežu, ali je sudija vrlo brzo prekinuo slavlje domaćih igrača, pošto je VAR rekao da je pre toga bio faul.

Na poluvreme se otišlo bez golova, da bi domaći poveli u 52. minutu. Nejmar je proigrao Di Mariju na desnoj strani, on se probio i centrirao po zemlji, da bi tu loptu u šesnaestercu dočekao Mbape, koji je petom iza leđa prosledio u suprotni ugao Lafona za 1:0.

Nejmar je u 65. i 71. minutu imao dve dobre šanse, ali je Lafon u oba navrata uspeo da ga zaustavi. To mu, međutim, nije pošlo za rukom u 85. minutu. Golman je napravio penal, Nejmar ga je iskoristio, ali ga je sudija ponovio. Tada je 20-godišnji čuvar mreže pogodio stranu, ali nije zaustavio loptu.

Nejmara je u 87. minutu zamenio Kavani, koji je imao dve dobre prilike, pogotovo drugu, kada je ispred sebe imao praznu mrežu, ali je sa oko 11 metara promašio loptu, tako da je do kraja ostalo 2:0.

PSŽ i Marsej su se izdvojili sa 36 bodova, odnosno 31, ali posle toga nastaje prava pravcata gužva. Bordo je treći za 26 bodova, što je samo pet više od 13. Monaka! Posle Bordoa slede Lil i Sent Etjen sa po 25, Onda Monpelje, Ren, Anže sa 24, pa Nant 23, a onda sledi Lion sa 22, dok Rems, Brest i Monako imaju po 21, s tim što Rems ima meč manje, jer je njegov današnji duel protiv Amjena odložen zbog lošeg vremena.

Rezultati današnjih utakmica 16. kola Lige 1:

Amjen - Rems (odloženo)

Dižon - Monpelje 2:2

Mec - Ren 0:1

Sent Etjen - Nica 4:1

Tuluz - Monako 1:2

PSŽ - Nant 2:0

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC