• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaključana vrata FS Republike Srpske, danas će biti stavljena "žuta traka"?

Autor mondo.ba

Fudbalski radnici probali su da uđu u prostorije Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali su naišli na zaključana vrata.

 FSRS: Zaključana vrata kuće fudbala, danas će biti stavljena "žuta traka" Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

To je, kako je prenio "Glas Srpske", ponovo pokrenulo svu priču o sukobu unutar samog saveza, odnosno sve žešće zahtjeve za smjenu predsjednika Mile Kovačevića.

"Opozicionari" tvrde da je zaključan savez po naređenju samog Kovačevića, koji pokušava da, kako tvrde njegovi protivnici, da odgodi neminovno, a to je prestanak rada samog saveza do daljnjeg.

Možda će vas zanimati

Navodno će u četvrtak biti postavljena čak i žuta traka, kao znak zabrane obavljanja djelatnosti do izvršenja rješenja, odnosno, "stavljanje katanca" na prostorije FSRS, prenio je banjalučki dnevnik.

Sve je počelo kada su 43 delegata podnijela zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na čijem bi se dnevnom redu našlo razrješenje predsjednika Kovačevića, a u skladu sa članom 26, stav 1, Statuta FSRS. Kako taj zahtjev nije uvažen, šest članova Izvršnog odbora zatražilo je zasjedanje IO, gdje bi se na dnevnom redu, između ostalog, našlo zakazivanje vanredne sjednice Skupštine, ponovo u skladu sa istim članom Statuta.

Nakon što ni taj zahtjev nije uvažen, šest područnih fudbalskih saveza podnijelo je zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine, sa već traženom tačkom dnevnog reda, ali je i to odbijeno.

U sve to se, potom, uključila i Republička uprava za inspekcijske poslove, Odjeljenje prosvjetne inspekcije, koje je između ostalog zaduženo i za sport i donijelo dva pojedinačna rješenja, u kojima se FSRS nalaže da održi tražene sjednice Izvršnog odbora i Skupštine sa predloženim dnevnim redom.

Međutim, predsjednik FSRS Mile Kovačević, koristeći pravne lijekove, podnosi Ministarstvu porodice, omladine i sporta žalbe na ova dva rješenja, koja su, takođe, odbačena, čime su odluke prosvjetne inspekcije samo potvrđene.

Zasad nije poznato kako će cijela stvar biti završena, ali je jedno jasno, zbog ovog sukoba najviše trpi upravo fudbal Republike Srpske pa i nije čudno da u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igraju samo tri kluba koja pripadaju FSRS.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Generalni sekretar FSRS Goran Ćejić istakao je za "Glas Srpske" da savez radi sasvim normalno i da nije tačno to što se priča da im je predsjednik Mile Kovačević naredio da ne dolaze na posao.

"Nije istina da savez ne radi, jer funkcionišemo kao i svaki drugi dan. Trenutno sam u Mostaru, na seminaru o funkcionisanju saveza, koji se tradicionalno održava u decembru. Nekoliko zaposlenih je na godišnjem odmoru, a neki su na bolovanju. Najnormalnije se vrši sva korespondencija i obavljaju redovne aktivnosti", naglasio je Ćejić.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danko

U FS REPUBLIKE SRPSKE SJEDE NERADNICI KARJERISTI NA CELU SA M KOVACEVICEM PRICAJU PRAZNU PRICU I UZIMAJU VELIKE PARE A O LAGANJU REPREZENTACIJI SRPSKE KOJA JE TRBALA IZACI NA EVROPSKU SCENU MAKAR DA IGRA PROTIV REGIJA PO EVROPI KAO STO JE KATALONIJA TIROL ITD .da evropa I svet cuje za reprezentaciju a sledeci korak igrati protiv reprezentacija drzava a to ne moze preko noci .

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC