• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovačević o opoziciji: Neka pobijedi pametniji!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević odbacio je za MONDO tezu da je njegov matični Područni savez iz Gradiše protiv njega, već da mu je pružio pismenu podršku. Kritikovao je "opoziciju", ali i rad medija.

 Mile Kovačević za MONDO: U duelu sa opozicijom nek pobijedi pametniji Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vodeći ljudi sedam područnih fudbalskih saveza u RS još jednom su poručili da Mile Kovačević ne može da ostane na čelu Saveza i istakli da promjene koje su pokrenuli neće biti zaustavljene.

Među njima, na konferenciji za štampu, bio je i Miloš Brkić, predsjednik Područnog saveza Gradiška, inače matičnog saveza aktuelnog prvog čovjek fudbala Srpske, pa bi se dalo zaključiti da Kovačević više nema podršku ni u svom kraju.

"Mile Kovačević mora da ode iz FSRS"

"Ne znači jer je predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška Miloš Brkić zastupao tezu na sastanku da Gradiška u potpunosti daje podršku predsjedniku FS RS, tj. meni. To je jedini Savez koji je održao Izvršni odbor i zauzeo stav. Svi ostali su došli pojedinačno bez odluka svojih Izvršnih odbora", rekao je Kovačević na početku razgovora za naš portal.

BRKIĆ NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE SVOJEVOLJNO, BEZ PRITISKA

Miloš Brkić u izjavi za MONDO istakao je da je na današnju konferenciju za medije došao sam svojevoljno, bez ikakve vrste pritiska, a na šta je u svojoj izjavi aludirao Kovačević, te da je u skladu sa obavezama proisteklim iz funkcije koju obavlja u Savezu, iznio svoje mišljenje.

Na pitanje zašto se onda Brkić pojavio, predsjednik FS RS je odgovorio kontrapitanjem.

"Pitajte ga sami zbog čega je bio tu. Znate li vi odakle to dolazi? To je iz političkih krugova i pritisaka na te ljude.Kako to ne znate. Pozovite gospodina Brkića i pitajte ga kakav je stav PFS Gradiška. Zahtjev za vanrednu skupštinu FS RS potpisalo je samo četiri, a ne sedam, predsjednika područnih saveza".

Kovačević je priznao da je u Izvršnom odboru FS RS šest od deset članova za održavanje vanredne Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smjeni, ali i ponovio da se time "krši" Statut FS RS.

"To su nestatutarna pitanja koja se ne mogu naći na dnevnom redu".

Kovačević je takođe reagovao na izjavu predsjednika Borca Vice Zeljkovića, koji je na današnjoj konferenciji za štampu rekao da je "Kovačević dobar advokat, ali da ima još dobrih u Srpskoj i BiH".

"U toj pravnoj utakmici, pobijediće stručniji, pametniji i sposobniji, tu nema nikakvih problema.Ali, pogledajte te 'nosioce promjena', čiji je predstavnik Novak Damjanović u prostorijama Saveza napao fizički generalnog sekretara Gorana Ćejića. Policija ga uhapsila i odvela! Što o tome ne pričate, da ti što donose promjene, rade i takve stvari".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Zatim je predsjednik FS RS kritikovao i rad medija.

"Pozove vas neformalna grupa na navodne konferencije za medije i svi vi odete tamo. Statut ne poznaje takvo tijelo koje su oni formirali. Mediji nama (FS RS) ništa neće da objave, već idu za Vicom Zeljkovićem".

Odbacio je optužbe da je prekršio Statut FS RS.

"Neka me stave na optuženičku klupu kao nacionalnog izdajnika jer kad nemaju ništa onda me optužuju za izdaju nacionalnih interesa. To je prepoznatljivo. Mi smo dio Fudbalskog saveza BiH i nemamo autonomnost, koja je prodata 2006. godine. Znate ko je bio predsjednik te godine (Milan Jelić, prim.aut) i iz koje je partije i šta je sve obavljao. I drugo, pošto ova pitanja zadiru u Statut FS BiH i ja kao predsjednik FS RS sam član Izvršnog odbora FS BiH. To je kršenje statuta, osim našeg Saveza, i FS BiH odnosno i FIFA i UEFA".

Takođe, smatra da je Komisija za propise FS RS, odnosno njen predsjednik (Igor Ostojić iz Bijeljine, prim. aut), a koja je zatražila održavanje sjednice Skupštine FS RS, takođe prekršio statut.

"Komisija za propise FS RS dobila je materijale da se pripremi za sjednicu, odnosno predsjednik komisije, koji je bez naloga i zahtjeva generalnog sekretara dao pravni savjet Zeljkoviću i medijima, a tek onda dostavio u Savez. Takvi pravni savjeti osoba, upitnih moralnih kriterijuma, ne obavezuju, pogotovo ako su izvan statutarnih i pravnih standarda".

Kovačević je na kraju razgovora podvukao da je o svemu obaviještena FIFA i UEFA i da postoji realna oposnost da FS RS nestane sa fudbalske mape.

"FS BiH je kontaktirao UEFA po ovim pitanjima. Zar ne bismo smjeli da kontaktiramo UEFA, zar je to zabranjeno? Sve ovo oni prate. I ovu današnju konferenciju i napad, kao i uticaj politike. I mogu vam reći da je u opasnosti, ne predsjednik Kovačević, nego Fudbalski savez RS, koji su krvavo stvarali i branili ljudi, a sada ova gospoda, uz pomoć onih koji to ne razumiju, žele da sruše i izbrišu sa mape".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BravoPortal

Svaka čast Mondo portalu na stručnom i korektnom novinarstvu. Bez insinuacija, senzacionalističkih naslova, malicioznih komentara itd. Samo istinito i profesionalno izvještavanje. Kovačeviću mnogo sreće u borbi sa lošim ljudima, koji ne biraju sredstva.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC