• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajaksu u utorak stiže "vruć" rival: Derbi koji će grad dugo prepričavati!

Autor w

Dok je slavio drugi gol na meču za 2:0 u 20. minutu igre, Mari Rođer nije ni sanjao da će baš on inicirati jedan od najvećih "kambekova" u istoriji "Derbija Valensije".

"Gradski" će dugo pamtiti ovaj 33. derbi.

Mari Rođer doneo je golovima u 11. i 20. minutu veliku radost domaćim navijačima i veliku prednost domaćem timu pred 23.167 navijača na tribinama, ali je isti igrač autogolom u nadoknadi vremena, ispostaviće se, najavio veliki "kambek" najvećeg rivala posle kog nije bilo ni radosti…

a, ni prednosti: Levante - Valensija 2:4 (2:1).

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu La Lige.

Možda će vas zanimati

semafor

1:0 - Rođer (11)

2:0 - Rođer (20)

2:1 - Rođer (ag 45+3)

2:2 - Gameiro (57)

2:3 - Gameiro (59)

2:4 - Tores (88)

Gde je napadač plavo-crvenih stao u nadoknadi prvog, nastavi je Kevin Gameiro početkom drugog poluvremena kada je golovima u razmaku od stotinak sekundi potpuno šokirao ekipu našeg Nemanje Radoje i pozvao 19-godišnjeg Ferana Toresa da drugim golom u sezoni ozvaniči 19. pobedu komšija sa "Mestalje" u ovom rivalstvu.

Radoja je odigrao svih 90 minuta za Levante, koji je poslednjih 20 igrao sa igračem manje zbog isključenja Elisea Falkona, pa je ekipa Paka Lopeza morala da se pomiri sa trećim porazom u poslednje četiri runde La Lige, odnosno petim u poslednjih osam susreta sa belo-crnima.

Levante je dobio jedan meč u tom nizu, onaj odigran 13. marta 2016. kada je bilo je 1:0 golom italijanskog asa koji je nosio boje oba kluba iz Valensije - Đuzepea Rosija.

S druge strane, ekipa mladog trenera Alberta Seladesa posle četvrte pobede u poslednjih pet prvenstvenih kola u dobrom raspoloženju dočekuje put u Amsterdam i eliminacioni meč sa Ajaksom u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona u koje "slepi miševi" ulaze poravnati na drugom mestu tabele sa Čelsijem, a sa dva boda zaostatka za "kopljanicima" sa "Krojf arene".

Dok se budu borili sa Ajaksom, fudbaleri Valensije slušaće i razvoj situacije na "Stamford bridžu" gde će Čelsi igrati na pobedu protiv poslednjeplasiranog Lila.

Španci su bolji u međusobnim duelima od Engleza (0:1, 2:2), ali im samo tri boda u Holandiji garantuju prolazak u osminu finala Lige šampiona umesto u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Levante: Fernandez Abarisketa - Miramon, Falkon, Koke, Klerk - Rokina, Kampanja, Radoja, Bardi - Morales, Rođer.

Valensija: Silesen - Vas, Garaj, Gabrijel, Kosta - Kokelan - Rodrigo, Soler, Pareho, Tores - Gameiro.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC