• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo o umornom Partizanu: Mentalno smo na granici, da izdržimo do kraja

Autor Pavle Knežević

Trener crno-belih objasnio zbog čega je zaradio žuti karton, a pričao je i o mečevima koji predstoje do kraja jesenjeg dela sezone.

 Rad - Partizan 1:2 Savo Savo o umornom Partizanu: Mentalno smo na granici, da izdržimo do kraja Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan je umoran i fizički i mentalno, što priznaje i Savo Milošević.

Trener Partizana kaže da se nada da će ekipa u poslednje dve utakmice u polusezoni imati snage da odigra kako treba.

Možda će vas zanimati

"Čestitke mojim momcima na pobedi i igračima Rada na fer i korektnoj igri. Ono što sam rekao i pre, igrali smo težak meč protiv protivnika koji se bori za opstanak i koje je danas igrao maksimalno. Mi smo na granici kada je u pitanju energija. Nadam se da ćemo izdržati ove dve utakmice koje. Na osnovu šansi, mislim da smo zaslužili tri boda“, rekao je Milošević.


Partizan je danas u gostima pobedio Rad sa 2:1 u ne baš lepoj utakmici, po teškom terenu. Imao je i domaćin svoje šanse, ali i Partizan da reši meč. Koliki je problem mentalna iscrpljenost i emotivna potrošnja posle „tragedije u Hagu“ i poraza od Napretka u prošlom kolu?

"Verovatno i jedno i drugo, i fizički i mentalno smo poprilično smo prazni. To je, kao i uvek, najveći problem. Kada na bar jednu od te dve stvari možete da računate, onda je lakše, ali kada ste umorni i kada ste mentalno na granici - jako je teško“, priča Savo i nastavlja.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

"Danas smo imali dodatni problem, pored ekipe Rada, koja ima dobre, iskusne i kvalitetne igrače, i teren nije dozvoljavao dosta toga. Zvuče kao opravdanja, znate da ja to ne volim, ali ima dosta stvari koje su uticale na to da igra nije bila na nivou na kome smo igrali u većem delu sezone. Ozbiljne ekipe pronalaze način da pobede i kada ne ide, to je jedina dobra stvar danas“, rekao je trener Partizana.

U Hagu ste ispustili pobedu u nadoknadi posle vođstva od 2:0, a protiv Napretka ste izgubili 2:3 u nadoknadi, takođe posle vođstva. Kada je Rad krenuo u ofanzivu na kraju, da li su vam ti trenuci prolazili kroz glavu?

"Ne stižem da razmišljam o tim stvarima, nemate prosto vremena da ’motate’ utakmice od ranije kad ide jedna. Imali smo par šansi da zatvorimo utakmicu, ali pošto nismo, Rad je stvarao prilike. Naravno da će dobre superligaške ekipe imati situacije, na to morate da računate, ali smo se danas trudili da izbegnemo konfuziju i uspeli u tome“, kaže Milošević.

Rad je postigao gol posle kornera, odnosno, bio je auto-gol. Ali, Savo se ne ljuti, jer shvata da je sve to deo igre.

"Mislim da je bio auto-gol, to se dešava. Mi smo ove godine dobili dosta na prekidima, bili smo opasni iz prekida, morate nekad i da primite. Mi smo u Ligu Evrope ušli golom iz prekida, znali smo da možemo da imamo problema, Rad je jedan od najviših timova u ligi, a Bjedov čak danas nije bio u prvom timu“, mirno odgovara Milošević.

Na konferenciji je bio miran, ali na terenu i ne, pa je čak dobio žuti karton, ponovo.

"Reagovao sam na faul Sadika i žuti karton, koji po meni nije bio, Sadik je stigao prvi do lopte. Rekao sam da neću da komentarišem suđenje, pa neću da ni sad. Opet, nije ni logično da dobijemo dva žuta kartona iz tri faula, ali dobro“, odgovorio je trener.

Sadik je dao novi gol, ovog puta glavom, prvi u dresu Partizana.

"I posle ga je glava bolela. Za sve ima prvi put. Ja sam dosta kritičan bio prema njemu u prethodnom periodu, ali on je bio jako mlad i normalno je da ima uspona i padova. No, u poslednjih mesec i po dana je njegova igra bolja, mimo golova. On nam donosi mnogo toga i pored golova“, rekao je Savo Milošević.

Partizan se u četvrtak oprašta od Evrope utakmicom protiv Astane, a onda polusezonu završava duelom protiv Čukaričkog.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC