• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astana u Humskoj, Savo poručuje: Nisam doživeo nevažnu utakmicu Partizana!

Autor Pavle Knežević

Crno-beli u četvrtak se opraštaju od Evrope, a njihov trener ne smatra da će ekipa imati problem sa motivacijom. Ipak, ne može da predvidi kako će teći utakmica.

 Partizan-Astana-Savo-Milosevic-nevazna-utakmica Izvor: MN PRESS

Utakmica Partizan - Astana (četvrtak, 21 TV Arena sport) velika je nepoznanica za sve i niko ne može da pretpostavi kako će izgledati taj duel, pa tako ni Savo Milošević. Trener crno-belih ponavlja da su najveći problemi umor i iscrpljenost igrača, ali ističe važnost utakmice.

"Očekuje nas pretposlednja utakmica u ovom delu sezone i zatvaranje našeg takmičenja u Ligi Evrope. Kao što znate, bez obzira što nema takmičarski značaj, za nas je ona jako bitna, ali ja zaista u ovom momentu ne mogu da predvidim tok sutrašnjeg meča", rekao je Milošević na stadionu Partizana.

Razlozi za to su dvostruki.

Možda će vas zanimati

"Prvo, naša ekipa je već pri kraju sa snagom i energijom. Imamo Natha koji ima žute kartone i problem sa Šćekićem, za koga ćemo danas znati da li će moći da igra. Druga stvar je stanje Astane. U ovom momentu ne možemo da pretpostavimo u kom sastavu će doći i u kakvom su stanju, jer su završili ligu pre tri-četiri nedelje. Zato ne možemo ni da pretpostavimo kako će izgledati i kako će se utakmica razvijati", kaže Milošević.


Trener Partizana je i posle utakmice sa Radom priznao da je ekipa na ivici snaga, i fizičkih i mentalnih i da će biti teško za tim da igra. Da li će u takvim uslovima biti teško motivisati ekipu?

"Znamo samo da ćemo morati, kao u svim prethodnim utakmicama, da damo maksimum tokom svih 90 minuta ako želimo da ostvarimo rezultat. Ne mislim da ćemo imati problem motivacije sutra. Momci su svesni da je utakmica sutra svejedno važna. Nama su neophodni bodovi za koeficijent, finansijski nije zanemarljivo, a jako bi bilo dobro da Ligu Evrope završimo sa osam bodova. Može se reći da je to dobar rezultat, dosta ekipa će proći sa toliko bodova. Mi, nažalost, nećemo", objašnjava Milošević i ponavlja staru dijagnozu:

"Problem je fizička i mentalna snaga, koje su naše trenutne mogućnosti, jer teško je ići preko mogućnosti. Uzdam se u racionalizaciju snage na terenu, koncentracija upravo zbog te potrošnje energije, da bismo zadržali isti efekat, ali uz manju potrošnju", kazao je trener.

Šćekić ima problem sa primicačem, a Milošević kaže da je to hronični problem. Ako ne bude igrao, hoće li se menjati formacija?

"On je osetio mali bol u predelu primicača na zagrevanju, ali on to ima hronično kada krenu ovi tereni, zbog njegove konstitucije i visine. Nije to veliki problem, ali može da bude. Znaćemo danas da li će igrati, ali formaciju nećemo menjati", rekao je Milošević.

Na stranu koeficijent i novac, kada se pogleda sportski rezultat i stanje na tabeli, postavlja se pitanje da li je utakmica protiv Radnika ipak važnija, jer može da donese drugo mesto na polusezoni? Miloševića takva mogućnost ne zanima.

"Od jula, kada su počela takmičenja, do danas, ja još nisam doživeo utakmicu u Partizanu koja nije bila mnogo važna", kratko objašnjava trener.

Stadion je skoro rasprodat, koliko publike očekujete?

"Rekao sam da je teško prognozirati rezultat, a ta druga prognoza je još teža", odgovorio je kroz osmeh Milošević.

Sve utakmice Partizana u Ligi Evrope bile su jako efikasne, može li se sutra očekivati goleada za kraj? Savo odgovara u stilu "srce hoće, ali telo ne može".

"Ja nemam ništa protiv ako bi to značilo tri boda za nas, ali rekao sam od početka da je na mnogo naših utakmica bilo dosta golova jer smo tada imali dosta snage. Iz toga je proizilazila trka i agresija i bili smo u prilici da stvaramo mnogo šansi, ali ne mogu za sutra da to obećam. Nećemo odustati od igre koju smo imali do sada, ali koliko ćemo uspeti da primenimo, to je nepoznanica. Imali smo taj problem i na Banjici, mekan teren lomi igrače. Zaista, u ovom momentu ne možemo da znamo koje su mogućnosti naših igrača da ispune sve što treba", zaključuje Savo Milošević.

Utakmica Partizan - Astana igra se sutra od 21 sat.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC