• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet ta "Anoeta": Barselona zaustavljena četiri dana pred "El Klasiko"!

Autor mondo.rs

Gostovanje u San Sebastijanu veći je problem za Lea Mesija od odlaska u Madrid na duele sa Realom i Atletikom.

Četiri dana posle pobede na "Đuzepe Meaci" i četiri dana pred "El klasiko" na "Nou kampu", fudbaleri Barselone ponovo su zaustavljeni na "Anoeti".

Ponovo, jer su Katalonci sa poslednjih 12 gostovanja u San Sebastijanu vratili samo tri pobede.

Ove subote u meču 17. kola La Lige sve je "prštalo" pred 36.700 navijača "La Reala", koji su ovacijama ispratili ekipu sa terena: Real Sosijedad - Barselona 2:2 (1:1).

Možda će vas zanimati

Real Sosijedad: Remiro - Zaldua, Zubledija, Ljorente, Monreal - Gevara - Portu (od 59. Januzaj), Odegard, Merino, Ojarzabal (od 85. Berenečea-Muguruza) - Isak (od 66. Vilijan Žoze).

Barselona: Ter Štegen - Roberto, Pike, Langle, Alba (Semedo) - Rakitić (Vidal), Buskets (Alenja), De Jong - Mesi, Suarez, Grizman.

Sada su na potezu fudbaleri Real Madrida, koji sa bodom i utakmicom manje putuju na - za njih - jednako vruće gostovanje na "Mestalji" i derbi kola sa Valensijom u nedelju uveče.

Sa svega dve pobede u prethodnih šest kola, ekipi trenera Imanola Algvasila nije bilo prijatno pred dolazak lidera na obalu Atlantika. Baskijci su mogli da računaju na tradicionalno loše igre "Blaugrane" u njihovom gradu, ali ne i na evidentno povlačenje Serđa Busketsa za ruku rivala u gol šansi već  u 12. minutu.

Taj detalj nije Havijeru Asu, koji je prepoznao prekršaj nad snažnim Dijegom Ljorenteom i pokazao na "belu tačku", odakle je Mikael Ojarzabal pogodio šesti prvenstveni gol ove sezone i izazvao navalu u kojoj su ponovo skupa bili Lionel Mesi, Luis Suarez i Antoan Grizman.

Upravo je Francuz u 38. minutu, na identičan način kao prošlog vikenda protiv Majorke u pobedi od 5:2, istrčao kontru, dobio loptu iskosa sa leve strane i lobovao golmana za takođe šesti ligaški gol od dolaska iz Atletika.

Ovog puta, pre nego što je rutinski savladao istrčalog Alehandra Ramira, pas mu je poslao Suarez.

Urugvajac se u 49. minutu pojavio u ulozi strelca zahvaljujući nesebičnosti najboljeg prijatelja, Mesija. Strelac 14 pogodaka na poslednjih 11 nastupa za Barselonu mogao je i sam da savlada 24-godišnjaka na golu domaćih posle nestvarnog pasa Ivana Rakitića iz sredine terena, ali mu je bilo slađe da odigra u stranu za Suareza i pokloni mu osmi prvenstveni gol u sezoni.

Kada se činilo da će šampion Španije umeti da sačuva teško stečenu prednost i zabeleži sedmu uzastopnu pobedu pred "utakmicu svih utakmica", inače pouzdani Mark-Andre Ter Štegen komično je reagovao na jednu "sporu" loptu po zemlji u svom petercu i praktično je gurnuo pred noge Aleksanderu Isaku tako da Šveđanin ne može da ne postigne gol.

Bio mu je to treći u sezoni za novo izjednačenje u 62. minutu, posle čega su obe ekipe mogle do trećeg gola.

"Najbliže", Barselona je bila u nadoknadi kada su se Ljorente i Đerar Pike međusobno povlačili pred golom posle opasnog centaršuta Suareza sa levog krila, ali je ovog puta Alberola Rohas odmahnuo rukom.

Rezultati 17. kola:

petak

Alaves - Leganes 1:1 (0:1)
/Hoselu 81 - Brajtvajt 43/

subota

Granada - Levante 1:2 (0:0)
/Maćis 60 - Rokina 55, Bardi 89/

Real Sosijedad - Barselona 2:2 (1:1)
/Ojarzabal pen 12, Isak 62 - Grizman 38, Suarez 49/

Atletik Bilbao - Eibar 0:0

Atletiko Madrid - Osasuna (21.00)

nedelja

Hetafe - Valjadolid (12.00)
Selta Vigo - Majorka (14.00)
Espanjol - Betis (16.00)
Sevilja - Viljareal (18.30)
Valensija - Real Madrid (21.00)

Tabela: Barselona 35, Madrid (-1) 34, Sevilja 31, Sosijedad (+1) 28, Hetafe 27, Bilbao 26, Atletiko 26, Valensija 26, Granda 24, Osasuna 23, Betis 22, Levante 20, Viljareal 19, Valjadolid 19, Alaves (+1) 19, Eibar 15, Majorka 14, Selta 13, Leganes (+1) 10, Espanjol 9.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC