• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Rezultat + forsiranje klinaca + veća vrednost ekipe = NEMOGUĆE

Autor mondo.rs

Trener Partizana se dotakao brojnih tema pred utakmicu protiv Radnika.

 Savo-Milosevic-pred-Radnik-Partizan-Superliga-najnovije-vesti-Sejduba-Suma Izvor: MN PRESS

Partizan je u četvrtak završio učešće u Ligi Evrope pobedom nad Astanom, a u nedelju će u Surdulici okončati i takmičarsku 2019. godinu.

Trener Savo Milošević želi da njegov tim godinu okonča trijumfom, ali otkriva i detalje o saradnji sa Sejdubom Sumom i ostalim strancima u ekipi, poboljšanju ekipe, kao i razlikama između Superlige i Lige Evrope.

Možda će vas zanimati

Milošević je pred meč sa Radnikom potvrdio da Strahinja Pavlović neće igrati jer putuje u Francusku na potpisivanje ugovora sa Monakom.

O utakmici sa Surduličanima, Milošević ističe zbog čega je ona važna.

"Za početak, potrebna nam je pobeda u Surdulici, bitno je da završimo prvi deo sezone osvajanjem tri boda. Ljudi u najvećoj meri pamte poslednje dešavanje. U tom smislu nam je značio trijumf nad Astanom, bez obzira što susret nije imao takmičarski značaj", rekao je Milošević, a prenosi "Mozzart Sport".

Šef stručnog štaba crno-belih ističe da njegov tim ima dodatni problem, jer u Superligi nemaju pravo na grešku.

"Svaka je skupa, a svaka utakmica je na život i smrt, što ostavlja malo prostora da poboljšavate igru, formirate mlade igrače. Hteo neko da prizna ili ne, uspeli smo, ali smo platili cenu gubljenjem bodova. Ne vidim kako bi moglo sve da se zaokruži: da imamo rezultat, forsiramo klince i da nam ekipa vredi više. U ovim uslovima skoro nemoguće. Probali smo da balansiramo, takmičenje je iznelo 13 ili 14 igrača, što je frapantan podatak", kaže Milošević.

On se osvrnuo na odlične igre Sejdube Sume u ovoj sezoni i naglasio da je želeo da mu pruži šansu.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

"Prezadovoljan sam onim što je Suma prikazao od letos kad se vratio. Novi ugovor je odgovarajuća nagrada sve što je uradio za ekipu. U junu sam kazao da neću odlučivati na osnovu priča drugih ljudi, hteo sam u sve sam da se uverim. Iskoristio je šansu, a zagrljaj je normalna posledica. Slušao sam da je Suma u svom svetu, isključen, nezainteresovan, da bi tokom jeseni pokazao da je posvećen klubu i ekipi, dešavanja od četvrtka su potvrde da je tako. Potrebni su nam igrači koji se identifikuju sa timom."

Partizan je, čini se, napravio odličan posao sa strancima koje su doveli u prethodnom periodu, među kojima su i Bibras Natho, Umar Sadik i Takuma Asano.

"Svi stranci su nam doneli golove i asistencije, ali su istovremeno momci dobrog karaktera. Posvećeni. Davali su sebe za ekipu i kad nisu igrali dobro. Uvek postoji problem prilagođavanja stranaca na domaće igrače, postići hemiju među njima nije lako. Imali smo sreće da osim što smo izabrali dobre igrače, izabrali smo i fenomenalne momke, ekipa ih je prihvatila“, otkriva Milošević.

Trener crno-belih ističe i zanimljivo opažanje o razlici u mečevima u Superligi i mečevima koje je njegov tim igrao na evropskoj sceni.

"Na svakoj utakmici možete da naučite, bez obzira na snagu protvinika ili stanje vaše ekipe. Utakmice u Evropi su jasnije taktički, mogućnosti su sužene, ne smete da lutate, sve se svodi na tri, četiri ključne stvari. Kod nas možete da lutate, probate, proverite i sebe i ekipu, da više naučite kroz konkretne stvari“, zaključuje Milošević.

Partizan u nedelju od 13 časova igra zaostali meč 6. kola Superlige protiv Radnika u Surdulici, a prenos je na TV Arenasport.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC