• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćavi nije stigao do čuda, Monterej će biti Liverpulov rival

Autor mondo.rs

Fudbaleri Montereja su savladali Al Sad i izborili plasman u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva. Tamo će im rival biti Liverpul.

Fudbaleri meksičkog Montereja odmjeriće snage u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva sa Liverpulom. Nakon što su u četvrtfinalu savladali Al Sad (3:2), ekipu koju trenira legendarni Ćavi, imaće priliku da se bore protiv najboljeg evropskog tima.

Meksikanci će u tom meču biti autsajderi, ali je pitanje koliko će ozbiljno ovaj turnir shvatiti Klopova ekipa. trenutno su im u mislima neke druge stvari, a prije svega borba za titulu šampiona Engleske.

Možda će vas zanimati

MONTEREJ - AL SAD 3:2 (2:0)
/Vanđioni 23, Funeš 45+1, Rodrigez 77 - Bunedžah 66, Hasan 89/


Meč koji su u Dohi odigrali Monterej i Al Sad pokazao nam je da se klupskim fudbal na azijskom kontinentu približava nekim drugima. Tako je šampion Sjeverne Amerike imao mnogo problema da savlada ekipu Al Sada, tim koji na ovoj smotri učestvuje kao šampion Katara.

Organizatori turnira su dobili svog predstavnika, koji je morao da prođe prvo kolo, odnosno kvalifikacije za glavni žrijeb.

Tamo je Al-Sad u srijedu poslije produžetaka izbacio šampiona Okeanije, Jengen iz Nove Kaledonije - 3:1, 1:1. Nova Kaledonija je francuska prekomorska teritorija u Tihom Okeanu sa 278.000 stanovnika, udaljena 16.136 kilometara od Francuske.

Ipak, u ovom meču je Monterej, klub koji ima četiri KONKAKAF titule u istoriji, bio ogroman favorit. Na terenu je to izgledalo mnogo teže, a Al Sad se dva puta rezultatski vraćao u ovaj susret.

Tim iz Meksika je do poluvremena imao dva gola prednosti, zahvaljujući Argentincima koje ima u svojim redovima. Vanđioni i Funeš su pogađali u tom delu meča, da bi prije pauze donijeli, činilo se, dovoljnu prednost.

Vraćao se tim koji sa klupe predvodi Ćavi Ernandez, a čiju igru gradi Gabi, nekadašnji fudbaler Atletiko Madrida. Španska veza ipak nije bila dovoljna da se ozbiljnije ugrozi Monterej, a možda i zbog produžetaka u prvoj rundi, klub iz Katara nije imao snage da potpuno neutrališe zaostatak.

Monterej: Barovero - Medina, Montes (od 86. Basanta), Sančez, Vanđioni - Gonzales, Rodrigez - Pavon (od 73. Meza) Rios, Pizaro (od 80. Lajun), Galjardo – Funes. Trener: Antonio Rikardo Mohamed (Argentina)
Al-Sad: Al Šib (od 85. Baršam) - Ro Ro, Salman, Huhi, Hasan - Gabi, Nam, Al Hadžri (od 71. Vu-Jong) - Al Hajdos, Bunedžah, Afif. Trener: Ćavi Ernandez (Španija)

Parovi polufinala: Monterej - Liverpul (18. decembar), Flamengo - Al Hilal (17. decembar).

Pročitajte i kako je Al Hilal izborio polufinalni meč sa Flamengom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC