• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki i Spars po starom, nestvarna partija Matea Drežnjaka protiv Čapljine

Autor mondo.ba

Do novih pobjeda u Ligi BiH stigli su šampion i finalista plej-ofa iz prošle sezone Široki i Spars, dok je treći predstavnik BiH u ABA 2 ligi, Sloboda, poražena u gradu na Neretvi

 Liga BiH košarka 10. kolo Izvor: MN PRESS

Prvog dana vikenda, odigrane su tri utakmice košarkaške lige BiH, a trijumfe su zabiježili Široki, OKK Spars i Zrinjski.

Možda će vas zanimati

Hercegovački derbi odigrali su Široki i Čapljina, a pobjedi su se radovali aktuelni šampioni BiH, koji su trijumfovali rezultatom 89:81.

Ispostavilo se da su se gosti ''ispucali'' u prvoj četvrtini. U tom dijelu igre puleni Borisa Džidića su se zaustavili na 32 poena, što im je omogućilo prednost od osam poena pred drugu sekvencu.

Ipak, u naredne tri gosti nisu imali ni izbliza takav poenterski učinak – redom su postizali 15, 16 i 18 poena, što na kraju nije bilo dovoljno da se sruši branilac titule.

Maestralnu partiju u domaćem sastavu pružio je Mateo Drežnjak, koji je Čapljincima ''spakovao'' čak 35 poena, uz čak sedam postignutih trojki.

Sa druge strane, gostima nisu pomogle ni odlične role Vladimira Ivelje i Milana Lužaića. Prvi je postigao 24, a drugi 22 poena,.

U Donjem Vakufu sastali su se debitant u Ligi BiH Promo i OKK Spars, a uspješniji je bio prošlosezonski finalista plej-ofa, upisavši trijumfom razlikom od 12 poena (54:66).

Sjajno je meč počeo po domaće, s obzirom da su nakon prvog desetominutnog perioda stekli prednost od deset poena (21:11). Ipak, malo po malo, kako je meč tekao, Spars je dolazio do daha, pred posljednju dionicu zaostatak smanjio na samo jedan poen (49:50), a potom domaćinu dopustio da u odlučujućem kvartalu postigne SAMO PET poena i zahvaljujući tome upisao sedmu vezanu, a ukupno osmu prvenstvenu pobjedu.

U domaćem sastavu, jedini koji je kraj svog imena upisao dvocifren broj poena bio je Ervin Karlb (15), dok su, sa druge strane, u taboru Sparsa to učinila tri igrača.

Prednjačio je Kenan Kamenjaš sa 14 poena, dok su Nedim Buza i Enis Memić postigli po 10.

U Mostaru su se u trećoj utakmici subotnjeg programa sastali Zrinjski i OKK Sloboda, a slavili su ''plemići'' rezultatom 80:74, prekinuvši tako niz neuspjeha, koji je trajao četiri kola.

LIGA BiH – 10. kolo

Subota:

Promo – OKK Spars 54:66

Široki – Čapljina 89:81

Zrinjski – OKK Sloboda 80:74

Nedjelja:

Kakanj – Bratunac (18.00)

Vogošća – Leotar (18.00)

Utorak:

Mladost – Igokea (19.00)

TABELA: Široki 18, OKK Spars 18, Igokea (-1) 17, Leotar 15, Bratunac 14, Mladost (-1) 14, OKK Sloboda 14, Promo 14, Kakanj 13, Zrinjski 13, Čapljina 12, Vogošća 9.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC