• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flamengo priziva "duhove" iz 1981: Preokretom do finala, čeka se Liverpul!

Autor mondo.rs

Šampion Južne Amerike će priželjkivati ishod kao na Interkontinentalnom kupu pre 38 godina, nakon što su u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva savladali Al Hilal.

Navijačima brazilskog kluba nije bilo svejedno kada je najbolji tim Azije došao do vođstva, ali tim Žorža Žezusa je umeo da pronađe put do završnog meča na turniru u Dohi.

FLAMENGO - AL HILAL 3:1 (0:1)
/De Araskaeta 49, Enrike 78, Al Boleaji ag. 82 - Al Dosari 18/

Možda će vas zanimati

Flamengo je posle 38 godina uspeo da osvoji naslov prvaka Južne Amerike dramatičnom pobedom u finalu Kopa Libertadores, a sada će imati priliku da osvoje i treći veliki trofej u 2019. godini.

Samo 24 sata nakon pobede nad Gremijom, Flamengo je postao i šampion Brazila, a sada su u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva su savladali Al Hilal.

Susret sa najboljim timom Azije nije išao u dobrom pravcu, jer je Al Hilal stigao do ranog vođstva. Al Dosari je imao sreće da se lopta odbije u mrežu Brazilaca i ekipa za koju nastupaju Sebastijan Đovinko i Bafetimbi Gomis je bila nešto bolji tim u prvih 45 minuta.

To se u nastavku brzo promenilo, kada je Đorđan De Araskaeta iskoristio dodavanje Bruna Enrikea da izjednači već u 49. minutu, da bi u poslednjih petnaestak minuta stigao i epilog.

Na centaršut Rafinje glavom odlično šutira Bruno Enrike, a četiri minuta kasnije Al Boleaji nespretno ubacuje loptu u svoju mrežu za 3:1 u korist Flamenga.

Nervoza u timu Al Hilala je postala očigledna kada je Andre Kariljo napravio oštar faul za direktan crveni karton i tada je postalo jasno da će Flamengo biti prvi finalista.

U drugom polufinalu se u sredu od 18.30 sastaju Liverpul, kao šampion Evrope, i Monterej, najbolji tim Severne i Centralne Amerike. Finale je na programu u subotu, takođe od 18.30, a ceo turnir igra se u Dohi u Kataru.

Flamengo je bio prvak sveta 1981. godine - slučajno ili ne, baš tada su u finalu u Tokiju savladali Liverpul 3:0. Čeka se ekipa Jirgena Klopa...

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC