• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul decembar u Birmingemu poznaje po zlu: Gospoda iz Aston Vile!

Autor mondo.rs

Din Smit je prvo podmladio ekipu, zatim posle 4:0 iz prvog poluvremena naredio igračima da "oduzmu gas" protiv golobradih momaka iz Liverpula. Najveći poraz "redsa" u Liga kupu.

Liverpul je u utorak rizikovao da pretrpi najubedljiviji poraz u svojoj istoriji. Pre više od 65 godina "redsi" su, tada kao deo Druge lige (Second Division), izgubili od Birmingema 9:1.

Ovaj debakl dogodio se 11. decembra 1954.

Možda će vas zanimati

I ovog 12. meseca u godini morali su u isti grad, ali na noge Aston Vili u četvrtfinalu Liga kupa. Bez izjednog igrača iz prve ekipe, trenera Jirgena Klopa...

Iz nekog razloga FA nije pristao da se utakmica odloži, pa je Liverpul u Birmingem morao da pošalje klince iz škole, jer se "prvi tim" nalazi u Kataru, gde ga večeras od 20.30 očekuje polufinale FIFA klupskog prvenstva sveta protiv meksičkog Montereja.

Smešila se "redsima" nova decembarska katastrofa...

Ali, Aston Vila je u duhu bogate tradicije kluba napravila više nego džentlmenski potez. Menadžer Din Smit, videvši da je Liverpul doputovao sa U-23 ekipom, odlučio je da znatno podmaldi sastav Vile, koji je i pored toga imao osam seniorskih reprezentativaca.

Aston Vila je ubedljivo pobedila Liverpul (5:0) i plasirala se u polufinala Liga kupa. Ostaće zapisano da su "redsi" na jednoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici izveli najmlađi tim, čija je prosečna starost bila 19 godina i 182 dana.


Nil Kričli, trener Liverpula U-23, bio je oduševljen potezom svog kolege, ali i ponašanjem protivničkih fudbalera, koji su već do poluvremena stekli visokih 4:0.

"Ne samo što je ponašanje njihovih igrača prema našima bilo fenomenalno, nego su posle utakmice Din Smit i njegov pomoćnik Džon Teri došli u našu svlačionicu i rekli igračima: 'Samo napred, srećno. Želimo vam sve najbolje.' Igrači i ja ćemo to pamtiti do kraja života", rekao je Kričli.

Vila je tako poštedela Liverpul, iako je lako mogla da mu ponovi debakl iz 1954. godine. Doduše, tada je pregažen najjači tim "redsa". Poraz od utorka je najubedljiviji koji je Liverpul doživeo u takmičenju čijih osam pehara čuva u klupskom muzeju.

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC