• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda nisu ''atraktivni'', ali je tim decenije u Francuskoj prejak!

Autor mondo.rs

Iako se decenija završava naredne godine, Francuzi su napravili tim koji je obilježio prethodnih deset godina.

Kada se priča o Top5 evropskih liga, uglavnom se na posljednje mjesto, možda ne po kvalitetu ali sigurno po atraktivnosti, stavlja francuska Liga 1.

Prethodnih deset godina u Francuskoj obilježio je PSŽ, pa je logično da u idealnom timu ima najviše igrača koji su nosili dres tog kluba. Ali, zanimljive su još neke pozicije.

Možda će vas zanimati

Zvanični tviter profil lige, ali onaj na engleskom jeziku, po uzoru na mnoge druge u svijetu, sastavio je tim od igrača koji su igrali u Ligi 1. Ovako kada pogledamo, on djeluje sjajno i možda treba da se zapitamo da li Francuzi dobijaju dovoljno pažnje.


Istina, ovakva ekipa nije u rangu onih koje bi u istoj deceniji mogle da se sastave u Engleskoj ili Španiji, ali je više nego respektabilna. Posebno napadačka trojka, koja je ubojita.


Da krenemo od golmana, tu je dobro poznato lice. Stiv Mandanda je imao izlete, napuštao francuski fudbal, ali mu se vraćao i obavezno stajao među stative. Dugo godina dobija pozive i u reprezentaciju Francuske, što nije slučajnost.

Na poziciji lijevog beka je Maksvel, a na drugoj strani terena Kristofer Žalet. Obojica su veliki dio svoje karijere proveli u timu iz Pariza, isto kao i Tijago Silva, jedan od dvojice štopera.

Njegov ''saigrač'' u ovoj odbrani je fenomen. To je Vitorino Hilton, trenutno štoper Monpeljea. Ovaj defanzivac ima pune 42 godine, ali još uvijek ne pomišlja na prekid fudbalske karijere.

Vezni red se oslanja na Fabinja, sadašnjeg igrača Liverpula, Bleza Matuidija koji nosi dres Juventusa i Marka Veratija koji je još uvijek u francuskom prvenstvu. Italijanski fudbaler pripada onoj najbrojnijoj grupi igrača, članovima PSŽ-a.

Ima ih dvojica i u napadu. Doduše, Kilijan Mbape je seniorski fudbal prvi put osjetio u dresu Monaka, pa bismo ga mogli upisati na dva spiska. Tu je i Zlatan Ibrahimović, koji sada ponovo traži klub i izazov u karijeri, a nekada je nosio dres ''svetaca''.

Spisak završava Eden Azar, krilni napadač Real Madrida i čovjek koji je prije Čelsija nastupao za ekipu Lila. Tada je bio toliko dobar da je sebi kupio mjesto u timu decenije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC