• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop i Liverpul, čista ljubav: Ovaj klub mi je jako brzo postao jako važan

Autor w rs

Menadžer "redsa" kaže da će iskoristiti produženje ugovora i da bi olakšao svom nasledniku, jer je klub na prvom mestu.

Jirgen Klop se baš zaljubio u Liverpul. Pošto je produžio ugovor za četiri i po godine, rekao je da će iskoristiti to vreme da uvede neke promene koje će njegovom nasledniku omogućiti da nasledi klub "u najboljem mogućem stanju".

Klop je na klupi "redsa" zamenio Brendana Rodžersa oktobra 2015. godine, a prošle nedelje je produžio ugovor do kraja sezone 2023/2024. Ako ostane do kraja, to znači da će voditi Liverpul punih devet godina, dve duže od mandata u Borusiji Dortmund, što mu je do sada najduži boravak u bilo kom klubu.

Možda će vas zanimati

 "Videćemo šta možemo zajedno da uradimo za to vreme, ali će verovatno doći trenutak kada će stvari morati da se menjaju. Uvek se treba popravljati, ali i menjati stvari u isto vreme", rekao je Klop za ESPN u Dohi, gde će njegov tim igrati finale Svetskog prvenstva klubova protiv Flamenga.


"Stvarno mislim da to ima smisla, umesto da novi trener dođe i mora da radi ovakve, ne baš zahvalne stvari kao što su izgradnja tima od početka ili šta god, pa da onda govore 'hej, ali Klop bi to drugačije uradio' ili tako neke stvari. Ovaj klub mi je jako brzo postao jako važan. To je neverovatno. Osećam odgovornost za verovatno previše stvari, ali za skoro sve", rekao je Klop.

On je kazao da je zato produžio ugovor, kao i da je tim spreman da osvoji šta god može.

"U isto vreme, treba da mislimo na vreme posle mene, na novog trenera, da klub bude u najboljem mogućem stanju da nastavi na najbolji mogući način. Ovog trenutka svi veruju da nam je potrebna uteha odnosa koji imamo, ali to treba da radi i u budućnosti. To je važno", rekao je Klop.

Liverpul je ove nedelje doveo Takumija Minamina iz Salcburga, za koga se očekuje da će debitovati sledećeg meseca u kupu protiv Evertona.

A Klop je priznao da je 24-godišnji Minamino prvi korak u njegovom planu da obnovi ekipu.

"Nije to menjanje oblika, ali Taki je sigurno igrač koji može odmah da nam pomogne, kratkoročno i dugoročno, zbog njegovih godina. On je stvarno jako dobar. Svi su mogli to da vide kad je igrao za Salcburg, ali uvek postoji potencijal da se bude još bolji. To nije takmičenje, samo treba imati različite opcije za različite trenutke, a vrata tima su za Takija širom otvorena", rekao je Klop.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC