• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović ponovo u Radniku: Kada me je pozvao Mićo Mićić, znao sam da je to

Autor mondo.ba

Trofejni stručnjak vratio se u Bijeljinu.

 Slavko Petrović vratio se u Radnik Bijeljina, zvanično predstavljanje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Kada je prije par dana, kod mene u Njemačkoj, zazvonio telefon, a sa druge strane bio gospodin Mićo Mićić, koji je i 2014. bio inicijator sa tadašnjim sportskim direktorom Borom Đokićem, da dođem u Radnik, znao sam da to neću odbiti. Tokom mog boravka u Radniku, gospodin Mićić prema meni je bio maksimalno korektan, tako da sam se po drugi put vratio u moj klub", istakao je novi trener Radnika Slavko Petrović na početku obraćanja medijima.

Možda će vas zanimati

Trofejni stručnjak, koji je u periodu provedenom u Radniku u prvom mandatu, od 2014. do 2016. godine, osvojio Kup BiH i omogućio Bijeljincima da prvi put izađu na međunarodnu scenu, te Kup Republike Srpske, na klupi semberskog premijerligaša naslijedio je Slobodana Starčevića.

"Situacija onda i sada je strahovito različita, jer tada je klub bio na posljednjoj poziciji sa jednim bodom, jednim postignutim golom, a sada je klub stabilan u svim segmentima, tako da je sadašnji dolazak puno lakši, a i sam start. U prošlom angažmanu svaka utakmica bila je na nož, da bi se uzborio opstanak u prvoj godini, dok su se u drugoj igrači već navikli na naš rad, osvojen je Kup BiH. U Bijeljini je tada vladala izuzetna atmosfera, gdje je čitav grad, mislim po prvi put, živio za fudbal, što se vidjelo na utakmcii protiv Slobode, kada je 5.000 navijača napravilo atmosferu kakvu bih poželio i sada", prosjetio se Petrović vremena provedenom u Radniku, pa nastavio:

"Znam da je atmosfera u ekipi izuzetno dobra, a i tu je razlika u odnosu na raniji mandat. Tada se ekipa stvarala, sad je već stvorena, tako da bih želio da svi oko kluba ’vuku’ u istom pravcu. Jer, ako neko gleda na lične, ne gleda na interese kluba", smatra 61-godišnji stručnjak, koji je u prethodnom periodu, prije svega zbog zdravstvenih problema (operisao kuk) bio bez angažmana.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

SARADNICI

Petroviću će u stručnom štabu pomagati Jovo Borković i trener golmana Zoran Sofrenić. "Uz dobru raspodjelu posla i kvalitetan rad, nećemo ništa propustiti", rekao je novi trener Radnika.

Bijeljinci su prvi dio sezone okončali u sredini tabele, na šestom mjestu, sa samo sedam bodova zaostatka za liderom Sarajevom.

Ipak, tokom zimske pauze ostali su bez dva izuzetno bitna igrača, Eldar Hasanović i Dejan Maksimović napustili su Radnik, tako da Petrovića očekuje mnogo posla.

"Očekuje nas mnogo rada. Napustila su nas dvojica standardnih igrača i nadam se da više odlazaka neće biti. Ekipa je homogena i potrebno ju je nadograditi sa dva-tri igrača i onda se ozbiljno može računati na visok plasman. Neće biti lako, jer ove godine pet klubova je investiralo mnogo novca da dođe kako do titule, tako i do Evrope. Ali, zašto ne pokušati ako je moguće? Bitno je zaustaviti dalje rasipanje ekipe", smatra povratnik u Bijeljinu.

Kako ističe, neće biti potrebno mnogo vremena da se prilagodi, kako on igračima, tako i oni njemu, s obzirom da većinu poznaje od ranije.

"Nadam se da ćemo nastaviti gdje smo stali u mom prvom mandatu. Puno je igrača koji su i ranije bili kod mene, znaju me, upoznati su s mojim radom, a i ja s njima, tako da mi je uklapanje u ekipu puno lakše. Na prvom mom treningu bilo je malo igrača koje nisam na terenu zvao imenom. Gro ekipe poznajem, a i dok sam radio u Željezničaru i Slobodi pratio sam Radnik. Sa ovim što je urađeno u prvom dijelu prvenstva izvučen je maksimum iz ekipe i zahvalio bih se mojim prethodnicima, Mladenu Žižoviću i Slobodanu Starčeviću, koji su postavili temelje ove ekipe."

Ekipa će tokom pripremnog ciklusa raditi dva puta dnevno na terenima u Bijeljini, a igrači neće imati slobodan dan do povratka iz Medulina, gdje će ekspedicija Radnika boraviti od 2. do 12. februara.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Petrović je naglasio da mu prijateljske, odnosno kontrolne utakmice nisu toliko bitne, nego način na koji će igrači iskoristiti trenažni proces i odradili kvalitetno kompletan tok priprema, koje će po njegovom mišljenju biti veoma kratke.

"Nije mi bitno kako će ekipa izgledati u test utakmici, nego u prvenstvu. Igrači znaju šta ih očekuje, a moj zadatak da iz svakog igrača izvučem maksimum."

POJAČANJA

"U glavi imamo mnogo ideja. Čekamo da vidimo kako će se okončati stvari sa pojedinim igračima, a cilj nam je, s obzirom da već imamo pet stranaca, što je više nego što treba, da dovedemo fudbalere koji imaju bh. pasoš. U zimskom prelaznom roku, gdje nema toliko slobodnih igrača kao ljeti, nadamo se da ćemo uspjeti pronaći igrače koji mogu da nam pomognu."

Sudbina je htjela da se odmah na startu drugog dijela prvenstva Petrović sastane sa svojim bivšim klubom Željezničarom.

"To je utakmica koja može biti jako bitna jer pobjedom pred našom publikom možemo ’namirisati’ Evropu. Međunarodna scena nama nije cilj, ali ta prva utakmica može mnogo značiti. I u prvom mandatu slavili smo protiv Slobode, a taj trijumf ’ponio’ je ekipu". Vjerujem da se nešto slično može desiti i sada, naglasio je Petrović.

Pročitajte i ovo



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC