• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona slavila na debiju Setijena, ali nismo očekivali da će biti ovako

Autor mondo.rs

Fudbaleri Barselone su se pobedom u poslednjem meču 20. kola španskog prvenstva vratili na čelnu poziciju tabele.

 Barselona - Granada 1:0 pobjeda na debiju Kikea Setijena Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Alex Caparros

Očekivali smo spektakl, da Kike Setijen na klupi Barselone debituje u svom stilu, ali rezultatski to nismo dobili. Barselona je sačuvala svoju mrežu, a u mrežu Granade je spakovala samo jednu loptu.

Pogodak najboljeg fudbalera ovog tima Lea Mesija došao je nakon sjajne akcije Katalonaca. Najavili su nam u tom trenutku šta da očekujemo od igre pod novim trenerom, a za sada je bitno samo da su tu bodovi koji vraćaju na vrh.

BARSELONA - GRANADA 1:0 (0:0)

Možda će vas zanimati

Mnogi su nakon imenovanja Kike Setijena zaključili da će odbrana biti najveći problem njegove Barselone. Defanzivnih problema ima, on nije trener koji se njima često bavio kroz karijeru, ali večeras je mreža ostala netaknuta.

Zanimljivije je bilo na drugom kraju terena, gde se navijači Barselone nadaju da će Mesi dobiti nekakva pojačanja. večeras je Ansu Fati počeo susret, kao najava nove, Setijenove Barselone, a napadački fudbal, u Krojfovom stilu, mnogo će više prijati publici.

Posle jedne tako sjajne akcije, u kojoj je kombinovalo nekoliko igrača aktuelnog lidera prvenstva, Lionel Mesi je zatresao mrežu. Arturo Vidal, do tada jedan od najslabijih na terenu, sjajno mu je ostavio loptu petom, da bi Argentinac ''dodao'' loptu u nebranjeni deo gola.

Večeras smo od Barselone videli jednu inovaciju, a njen ključni deo je bio Serđi Roberto. Momak koji se tokom karijere preselio iz veznog reda na desni bok, sada je ponovo ušao u sredinu. Ansu Fati je igrao kao neka vrsta pomoćnog krila po desnoj strani, dok je Roberto bio treći štoper, od kog su počinjali napadi.

Suprtono njegovom stilu iz Betisa, Setijenov debi na klupi Barselone se završio sa samo jednim postignutim golom. Možda je to nekakva promena kursa u trenerskoj karijeri, a možda goleade Mesija i ekipe tek slede kada se bolje upoznaju sa novim trenerom.

Fudbaleri Granade su od 69. minuta igrali sa igračem manje pošto je štoper German Sančez dobio drugi žuti karton. Ekipi koja zauzima deseto mesto na tabeli, ali ima četiri poraza u poslednjih pet susreta tada su se značajno smanjile šanse da ostane neporažena.

Barselona: Ter Štegen, Roberto, Pike, Umtiti, Alba, Vidal (od 83. Artur), Buskets, Rakitić (od 71. Pjui), Fati (od 80. Perez), Grizman, Mesi
Granada: Silva, Dijaz, Duarte, Sančez, Foulkue, Bris Eteki (od 72. Martinez), Gonalon, Vadiljo (od 65. Puerta), Aziz (od 56. Herera), Mačis, Fernandez

LISTA STRELACA: Mesi 14, Benzema 12, Suarez 11...

PAROVI 21. KOLA:

petak
Osasuna - Levante 21:00

subota
Espanjol - Atletik Bilbao 13:00
Valensija - Barselona 16:00
Alaves - Viljareal 18:30
Sevilja - Granada 21:00

nedelja
Atletiko Madrid - Leganes 12:00
Selta Vigo - Eibar 14:00
Hetafe - Betis 16:00
Real Sosijedad - Majorka 18:30
Valjadolid - Real Madrid 21:00

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC