• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve u 16 sa Acom Veselinovićem: Sa igračima uvek na "vi", evo i zašto...

Autor Nikola Janković

Trenera Čukaričkog pitao sam i kakve veze ima ovaj Hajduk iz Splita sa onim, u koji je došao kao klinac i igrao uz Bokšića, Jarnog i ostale...

 Sve-u-16-Mondo-podkast-gost-Aca-Veselinovic-trener-FK-Cukaricki-VIDEO Izvor: MONDO

"Kad govorim o principima... Vaspitavan sam i tako vaspitavam svoju decu, da vole prostor u kom žive, da vole svoju zemlju i svoj narod. Mislim da sam patriota, ali patriota na način da budem dobar suprug, da budem dobar otac, dobar komšija, dobar prijatelj, da budem vredan", govorio je Aca Veselinović objašnjavajući zašto je doneo određene odluke u trenerskoj karijeri.

Konkretno, zašto je onda napustio Vojvodinu posle samo 17 dana.

"Na kraju, odrastao sam u krajevima u kojima se govorilo da su za čoveka najvažnije tri osobine, da bude pošten, da bude vredan i da ne laže. Te tri stvari postale su postulati u mojoj trenerskoj karijeri", pričao mi je, uvek i isključivo na "vi", iako se tokom prethodnih godinu dana snimanja podkasta "Sve u 16" često događalo da sa gostima - bez obzira na to da li smo se poznavali ili upoznali pred ulazak u studio - nesvesno pređem na "ti", a da to nijednog trenutka ne umanji međusobno poštovanje i uvažavanje.

Možda će vas zanimati

Trener koji persira svim svojim fudbalerima, i onima kojima može otac da bude, ispričao mi je zbog čega ne odustaje od nesvakidašnjeg pristupa u odnosu trener-igrač.


"Postoje dva razloga zbog kog sam sa igračima na 'vi'. Srpska liga je razvojna liga, mlada, momci dolaze kao neformirane ličnosti... Nekada se ekipe nisu menjale po četiri-pet godina i znali smo napamet sastave drugoligaša, danas se sastavi menjaju na mesečnom nivou. Igrači nemaju tu vrstu stabilnosti, atmosfera u ligi bi mogla da bude bolja i sve to utiče na mlade igrače. Ja sam patrijarhalno vaspitan, a porodica nam se urušava. Zato želim da igrači pronađu utočište u tom odnosu i steknu poverenje", rekao je i nastavio:

"Juče je jedan igrač tražio da razgovara sa mnom o svom statusu, a istovremeno je rekao da ima potpuno poverenje prema meni i da mi veruje kao čoveku. Bilo mi je drago zbog toga, jer sam upravo to želeo da postignem".

Potom, naveo je i drugi razlog…

"Druga stvar je donošenje odluka. Mnogo je lakše doneti pravu odluku ako sam sa osobom preko puta na 'vi'. Mislim da je ona realnija, da je objektivnija, da je lišena nekih emocija, jer kad se nekome previše približite onda je pitanje da li ta emocija može da utiče na objektivnost u odlučivanju. U profesionalnom fudbalu nemate pravo da donosite odluke pod emocijama, morate biti pošteni, pošteni prema organizaciji u kojoj radite, pošteni prema osobi koje se ta odluka tiče, na kraju pošteni prema sebi i svojoj profesiji".

Aleksandar, za prijatelje Aca, Veselinović rođen je 23. maja 1970. u selu Obrovac kraj Knina, zbog čega je kao talentovani klinac i strelac gola za "srspki" Velebit u meču sa Hajdukom završio u Splitu, umesto u Beogradu. Pitao sam ga kakve veze ovaj klub sa "Poljuda" ima sa onim starim, članom "velike četvorke" jugoslovenskog fudbala i odgovor se, otprilike, sveo na to da je Hajduk prestao da postoji 1991. godine.

Ne samo to, Aca mi je ispričao mnogo zanimljivih i poučnih priča i anegdota tokom snimanja nove epizode "Sve u 16", koju zbog Svetog Jovana, krsne slave autora podkasta i vlasnika Čukaričkog gospodina Dragana Obradovića, emitujemo u utorak uveče.

Pričali smo o pozorištu, Crnjanskom i Selimoviću, odnosu sa srpskim sudijama, kako je pripremao ekipu za utakmicu za koju je znao da će imati "neadekvatan" sudijski kriterijum, šta je na poluvremenu rekao ekipi, a šta sudiji na kraju susreta i kako ga je to dovelo u poziciju predavača na seminaru pred 40 mladih arbitara...

Pogledajte gostovanje Ace Veselinovića na našem YouTube kanalu…

"Sve u 16", gost Aleksandar Veselinović
Izvor: YouTube/MONDO portal


...ili poslušajte na SoundCloud platformi.


Gost u prethodnoj epizodi, premijernoj u 2020. godini, bio je Veselinovićev kolega Marko Nikolić. Ako niste, pogledajte razgovor sa čovekom koji u šest "večitih derbija" ima skor 5-1-0.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC