• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vico Zeljković novi predsjednik FSRS!

Autor mondo.ba

Na vanrednoj sjednici Fudbalskog saveza RS donesena očekivana odluka.

 Vico Zeljković novi predsjednik FSRS Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Vico Zeljković novi je predsjednik FSRS i na ovoj funkciji naslijediće smijenjenog Milu Kovačevića.

Nakon smjene Kovačevića zakazana je vanredna sjednica skupštine FSRS koja je u petak imala samo jednu tačku dnevnog reda, a to je izbor predsjednika FSRS.

Možda će vas zanimati

Zeljković je bio jedini predloženi kandidat i izabran je jednoglasno, bez glasova protiv i uzdržanih.

On će funkciju predsjednika obavljati do 30. septembra, kada ističe mandat na koji je bio izabran Kovačević, a nakon toga slijede redovni izbori u FSRS.

"Ovo je jedna satisfakcija za mene lično, ali i velika odgovornost. Nećemo se vraćati na prošlost, na nama je da se okrenemo budućnosti i da radimo za FSRS i samim tim i klubove RS. Ključno je da se što prije pronađe rješenje da se klubovi oslobode troškova kotizacija i službenih lica i da bude prvi potez koji će pomoći klubovima i sportskim radnicima da dobiju veću volju i elan za rad", rekao je Zeljković.

"Infrastruktura je takođe nešto an čemu ćemo da radimo i trudićemo se da dobrom fudbalskom politikom idemo ka tom cilju i apliciranjem prema FIFA i UEFA, u saradnji sa FSBI, pokušaćemo da što više uradimo i na tom polju. Tu će biti saradnja i sa lokalnim zajednicama i smatram da dolazi dobro vrijeme za fudbal", istakao je Zeljković.

Izborom za predsjednika FSRS Zeljković je automatski postao i član Izvršnog odbora FSBIH i na to mjesto biće kooptiran na sjednici IO FSBIH 28. januara, nakon čega će postati punopravni član ovog tijela.

Promjene u FSRS biće završene na sjednici Izvršnog odbora FSRS, koji će za novog generalnog sekretara FSRS postaviti Ognjena Valjića.

"Razriješićemo sadašnjeg sekretara, g. Ćejića, on će preći u Odjel za licenciranje, a imenovaćemo g. Valjića na mjesto generalnog sekretara", potvrdio je Zeljković

Fudbalski savez Srpske osnovan je 5. septembra 1992. godine, a za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević.

On se na toj funkciji zadržao do 1998. godine, kada ga je naslijedio dr Milan Jelić. Iznenadnom smrću dr Jelića 30. septembra 2007. godine, Skupština FSRS je morala da izabere novog predsjednika, a odluka je pala da to bude Mile Kovačević.

Poslije 12 godina na čelu Saveza, Kovačević je smijenjen sredinom decembra prošle godine i od tada je vršilac dužnosti predsjednika Dušan Marković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC