• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalski savez RS 24. januara dobija novog predsjednika

Autor mondo.ba

Zakazana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske, na kojoj će biti izabran nasljednik Mile Kovačevića.

 Vanredna sjednica Skupštine FSRS zakazana za 24. januar, Vico Zeljković jedini kandidat predsjednik Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U petak, 24. januara od 16 časova u banjalučkom "Banskom dvoru", biće održana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS), na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsjednik FSRS, odnosno nasljednik Mile Kovačevića.

Možda će vas zanimati

Dnevnim redom planirano je da bude izabrano radno predsjedništvo, verifikaciona i kandidaciona komisija, zapisničar i dva ovjerivača zapisnika, nakon čega će uslijediti izbor novog predsjednika.

Područni fudbalski savez Banjaluka za novog predsjednika FSRS predložio je Vicu Zeljkovića, prvog čovjeka banjalučkog Borca, a očekuje se da drugih kandidata i ne bude, odnosno da ostali područni savezi prihvate ovaj prijedlog.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Podsjetimo, nezadovoljni radom dosadašnjeg predsjednika Kovačevića, delegati Skupštine FSRS jednoglasno su ga 17. decembra smijenili.

Prethodno je rad Fudbalskog saveza RS zabranjen od strane Inspektorata RS, a nakon što je održana sjednica Izvršnog odbora, a zatim i već pomenuta sjednica Skupštine FSRS, stekli su se uslovi za nastavak normalnog funkcionisanja krovne kuće fudbala u RS.

Fudbalski savez Srpske osnovan je 5. septembra 1992. godine, a za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević.

On se na toj funkciji zadržao do 1998. godine, kada ga je naslijedio dr Milan Jelić. Iznenadnom smrću dr Jelića 30. septembra 2007. godine, Skupština FSRS je morala da izabere novog predsjednika, a odluka je pala da to bude Mile Kovačević.

Poslije 12 godina na čelu Saveza, Kovačević je smijenjen sredinom decembra prošle godine i od tada je vršilac dužnosti predsjednika Dušan Marković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC