• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Mihajlović je karakter godine u izboru magazina "Karakter"

Autor mondo.rs

Žiri novog magazina "Karakter" nije imao dilemu: Mihajlović je pokazao najčvršći karakter u najvažnijoj utakmici života protiv najopasnijeg protivnika.

 Siniša Mihajlović je [karakter godine] u izboru magazina "Karakter" Izvor: MN PRESS

"Uvek poseban. Uvek jedinstven. Uvek sa pobedničkim mentalitetom. Uvek sa karakterom", konstatuje magazin "Karakter" za fudbalskog trenera i nekadašnju igračku legendu Sinišu Mihajlovića.

"Kada je u julu 2019. obelodanio da boluje od leukemije, fudbalski svet, pre svega u Srbiji i Italiji, ali i šire, ostao je zatečen. Čak i oni koji nemaju nikakve veze sa fudbalom - nisu ostali ravnodušni kada su čuli lošu vest iz Bolonje. A onda nam je Siniša pokazao taj svoj karakter. Pokazao nam je da nema predaje čak ni u najtežim životnim situacijama. Pokazao nam je koliko je važno gledati na život  pozitivno i da nema odustajanja čak i kada sve izgleda toliko sumorno, opako teško, pesimistično, gotovo bezizlazno... Počeo je svoju  najvažniju utakmicu protiv najopasnijeg protivnika. I pokazao koliko je jak kao čovek. Izdržao terapije, širio optimizam i pozitivnu energiju čak i kada je bilo toliko očigledno da prolazi kroz najteži period u životu. Pokazao nam je i suze, ali i suze su za muškarce, zar ne?", piše magazin "Karakter" u obrazloženju odluke da Mihajlovića proglasi za karakter godine.

Možda će vas zanimati

Izvor: karAKTer/Promo

Fudbalski i životni portret Siniše Mihajlovića za magazin "Karakter" napisao je jedan od najvećih regionalnih pisaca Miljenko Jergović.

"Čovjek ponekad pamti ono što je netipično i odstupa od pravila. Golovi Siniše Mihajlovića odstupali su od pravila igre. Bili su nemogući. U prirodi je čovjekovoj da žudi za onim što je nemoguće, tome se nada i u to vjeruje", konstatovao je Jergović u tekstu o Mihajloviću naslovljenom "Levica jača od igre i od života".

"Sjećanje na svaki od tih Mihajlovićevih golova nosi mirise, boje, okuse i dominantne osjećaje jednoga vremena. Na osnovi svakog tog  gola mogao bih, čini mi se, rekonstruirati i tu našu zajedničku epohu raspada, i vlastito, intimno vrijeme proživljeno u tom raspadu”, naveo je Jergović i ocenio da Siniša Mihajlović “kao da je u jednom životu odživio već nekoliko života i preko glave preturio još mnogo više istorijskih i društvenih epoha”.

"Njegov srpski patriotizam, na kojem vrlo insistira, pomalo je nalik odnosu prema mitskoj zemlji i prazavičaju među pripadnicima druge ili treće generacije južnoslavenskih emigranata", primetio je Jergović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC