• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha o najtežoj borbi u životu: Ludio sam u bolnici, htio sam da pobjegnem

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Srpski trener ispričao kako je izdržao cikluse hemoterapije i transplantaciju koštane srži proteklih mjeseci, šta mu je davalo snagu i kako se bori sa leukemijom

 Siniša Mihajlović o najtežoj borbi u životu: Ludio sam u bolnici, htio sam da pobjegnem Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Siniša Mihajlović je sredinom jula otkrio javnosti da boluje od leukemije, nakon čega je odmah krenuo liječenje agresivnim ciklusima hemoterapije koji su okončani presađivanjem koštane srži.

Srpski trener je gostujući na italijanskoj televiziji otkrio da mu je prvi ciklus hemoterapija bio najteži, ali da je morao da bude jak i da izdrži sve zbog svoje porodice.

Možda će vas zanimati

"Za sada pobjeđujem, ali moram da budem oprezan. Sve ide kako treba, prošlo je 78 dana od transplatacije koštane srži, a prvih 100 dana je najkritičnije. Veoma sam srećan, nema ozbiljnih komplikacija i to je dobro. Krenuo sam na treninge kako bih povratio snagu i čvrstinu. Četiri mjeseca ništa nisam radio, dnevno sam pio 17 tableta i malo sam naduven", rekao je Mihajlović u emisiji "Verismo".

Mihajlović je objasnio da mu je najteže bilo na početku liječenja.

"Imao sam 13 hemoterapija u pet dana. Prvi ciklus je bio najteži. Imao sam napade panike koje nikada do tada nisam imao, jer sam bio zaključan u bolničkoj sobi. Nisam mogao da izađem i ludio sam zbog toga. Htio sam da razbijem prozor stolicom, ali su me supruga i medicinske sestre zaustavile. Bio sam bolestan, ali morao sam da dajem snagu svojoj porodici, jer ako bi vidjeli da sam slomljen, njima bi bilo najgore. Trudio sam se da ostanem pozitivan i da se smijem, pretvarao sam se da se oni ne bi brinuli. To je bila jedna od najtežih stvari", iskreno je ispričao trener Bolonje.

Objasnio je i kako je izgledao povratak iz bolnice kući za Božić.

"To je bio jedan od najljepših Božića u mom životu, cijela porodica je bila tu. Tu je bila i moja majka, koja se ljutila na mene zbog toga što sam plakao na drugoj konferenciji za medije. Spremala je srpska jela. Sve je bilo ukusno, a zahvaljući tome uspio sam da nabacim i koji kilogram".

Javnost je bila iznenađena kada se Mihajlović 40 dana nakon početka liječenja vratio na teren i vodio svoju ekipu klupe. Poslije toga dobio je ogroman broj poruka podrške sa svih strana.

"Ne mislim da sam heroj. Ja sam običan čovjek, sa svojim vrlinama i manama. Suočio sam se sa tim kakav sam, ali svako mora sa nečim da se nosi kako mu odgovara. Niko ne treba da se stidi što je bolestan ili što plače. Najvažnija stvar je da ne žališ, da imaš želju da živiš i da se boriš", istakao je Siniša Mihajlović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC