• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Mirko Ivanić da bude Zvezdin "novi Marin"?

Autor Jovan Terzić

Došao je pod svjetlima reflektora, ali nije ispunio očekivanja, što i sam priznaje. Dolaskom Dejana Stankovića na mjesto trenera, Mirko Ivanić se našao na novom početku u Crvenoj zvezdi.

 Marko Marin intervju - novi početak u FK Crvena zvezda Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

/Od novinara MONDA iz Turske/

Godinu dana kasnije, na istom mjestu gdje je i došao u Crvenu zvezdu - u turskoj Antaliji - Mirko Ivanić je u razgovoru sa novinarima sumirao utiske o dosadašnjem periodu u crveno-bijelom dresu.

Doveden je kao veliko pojačanje, poslije dugotrajne "potjere", međutim, nije ispunio očekivanja. Posebno ne za igrača plaćenog 1.300.000 evra. 

Možda će vas zanimati

 Nije se uklopio u zamisli trenera Vladana Milojevića, a i sam ne beži od toga.

"Zadovljan sam u smislu ekipe, a svojom igrom nisam. Imao sam neku drugu ulogu, to nije tajna, ali sada predstoji novo dokazivanje. Nije mi bilo prijatno, ali razgovarao sam sa šefom i prihvatio tu ulogu u interesu ekipe", iskren je Ivanić.

"Svako ko dođe u Crvenu zvezdu nosi veliku odgovornost, nije me to opteretilo. Više me je opteretilo to što nisam igrao na svojoj poziciji, nego to koliko sam plaćen ili koliko me je Zvezda htjela", dodao je.

Dolaskom novog trenera, Dejana Stankovića umjesto Vladana Milojevića, ali prije svega odlaskom Marka Marina iz kluba, situacija bi mogla da se preokrene u Ivanićevu korist.

"Ovaj period je definitivno novi početak za mene. Očekuje me novo dokazivanje. Kada dođe novi trener kao igrač uvijek imaš dodatnu želju za dokazivanjem, jer niko ne igra zbog starih zasluga. Boriću se za tu poziciju. Voleo bih da preuzmem poziciju i ulogu koju je imao Marin", priznaje 26-godišnji centralni vezista. 

Pod komandom Milojevića, uloga "desetke" bila je rezervisana za Marina, dok je Ivanić djelovao sa krila. Obrnuta situacija, međutim, bila je u pripremnoj utakmici sa Zenitom prošle zime u Antaliji i bila je to možda i najbolja partija nekadašnjeg kapitena Vojvodine u Zvezdinom dresu.

"Jeste Zenit bio moja najbolja utakmica, ali nažalost bila je prijateljska. Šteta što pričamo o prijateljskim... Ipak, šta je bilo bilo je, ne mogu da vratim vrijeme". 

Vezni red Crvene zvezde nedavno je pojačan dolaskom Sekua Sanoga, koji bi trebalo da "čuva leđa" novom kreatoru igre, ko god to bio.

"Imamo dosta kvalitetnih veznih igrača, došao je Sanogo, Jovančić je tu, Bakula (Jovičić) se vratio...", nije želio Ivanić da izdvaja. 

Za kraj intervjua istakao je da uprkos problemima sa minutažom i nezadovoljstvu zbog uloge koju ima nije razmišljao o odlasku iz Zvezde. 

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RancidCo

Ne treba očekivati da će Ivanić po stilu igre i poziciji zameniti Marina, jer je on potpuno drugačiji tip igrača. Ali da može imati važnost kakvu je imao Marin, to definitivno da. Veoma inteligentan igrač Njih dvojica nisu bili kompatibilni zajedno i zbog toga je Ivanić ispaštao.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC