• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski stručnjak preporodio Veronu: Sada mogu mirno da spavam

Autor mondo.ba

Tim Ivana Jurića nanizao sedam mečeva bez poraza (tri pobjede i četiri remija), te je na samo bod zaostatka od mjesta koja vode na međunarodnu scenu.

 Ivan Jurić preporodio Veronu: Sada mogu mirno da spavam Lacio - Verona 0:0 Izvor: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Mladi hrvatski trener Ivan Jurić (44) u ljeto prošle godine preuzeo je Veronu, te od ekipe koja se tradicionalno bori za opstanak, ukomponovao pretendenta za izlazak na međunarodnu scenu.

Naime, Verona je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Seriji A. Vezali su "heleni" sedam utakmica bez poraza (tri pobjede i četiri remija), te sada zaostaju samo bod za šestoplasiranim Kaljarijem, koji drži poziciju koja osigurana nastup u Ligi Evrope.

Možda će vas zanimati

Sinoćnji remi u gostima protiv favorizovanog Lacija (0:0) bio je pravi test kvaliteta Jurićevih izabranika, ali je položen uspješno.

Jurić je priznao da je pred put u Rim, na zaostali meč 17. kola Serije A, imao nekoliko neprospavanih noći, ali sada može biti ponosan na partiju koja je prikazala njegova ekipa.

Bio je to duel ekipa koje su u sjajnoj formi. Lacio već 17 mečeva ne zna za neuspjeh u prvenstvu, u tom periodu vezao je i 11 pobjeda, te je došao u poziciju da se bori i za "skudeto".

"Imali smo svoje šanse i mogli smo i da slavimo. Igrali smo protiv izuzetno jake ekipe, koja igra srcem, ali način na koji smo mi odigrali čini me ponosnim", rekao je Jurić poslije meča na rimskom "Olimpiku".

Izvor: Guliver/Getty Images/Emilion Andreoli

Prije Verone, Jurić je sjedio na klupi Đenove, Krotonea i Mantove, dok je kao pomoćni trener radio u Palermu i Interu.

Uz Inter, Verona je tako postala jedina ekipa ove sezone koja je uspjela da osujeti sve napade igrača Lacija i sačuva svoju mrežu. Istovremeno, Igrači ovog tima propustila su priliku da nastave seriju od 12 utakmica u nizu u kojima su uspjeli da savladaju protivničkog golmana, što je rekord kluba sa "Bentegodija".

"Igrali smo sa ’lažnom devetkom’ i to je u prethodnom periodu sjajno funkcionisalo. Stvorili smo brojne prilike, te ćemo i dalje nastaviti da koristimo ono najbolje od igrača kojim raspolažemo. S moje tačke gledišta, da smo protiv Lacija igrali sa klasičnim napadačem, primili bismo četiri gola. Prije puta u Rim, imao sam neprospavane noći, jer je Lacio zaista jak i očekivao sam da nas pritisnu u drugom poluvremenu. Umjesto toga, držali smo se sjajno, pokazali jak mentalitet, agresiju, tako da sam izuzetno zadovoljan i sada mogu mirno da spavam", poručio je Jurić.

Veroni će biti izuzetno teško da nastavi uspješnu seriju i u narednom kolu, s obzirom da će ugostiti osmostrukog uzastopnog šampiona i trenutno vodeću ekipu prvenstva, Juventus.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC