• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinac menja Argentinca, Simeoneov naslednik je Poketino?

Autor mondo.rs

Doskorašnji trener Totenhema biće prvi izbor Madriđana kada ''Čolo'' napusti klub.

 Maurisio Poketino trener Totenhema Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vladavina Dijega Simeonea u Atletiko Madridu traje već godinama, a njegovo mesto bi uskoro mogao da preuzme zemljak, drugi Argentinac, Maurisio Poketino.

Tako barem pišu mediji u Engleskoj, a gde ima dima... Nekadašnji fudbaler Espanjola bi dobio priliku da se vrati u Španiju i da u njenom glavnom gradu nastavi da se bavi trenerskim poslom.

Možda će vas zanimati

Pozicija Dijega Simeonea je ove sezone nešto nestabilnija nego ranije. Čovek koji je od prosečnog člana Primere stvorio jedan od najboljih evropskih timova ne može nikako biti zadovoljan tekućom sezonom, a ni u klubu nisu zadovoljni kako se stvari odvijaju.

Zato oni razmišljaju o promenama i o naslednicima, ljudima koji bi mogli dobro da popune upražnjenu klupu ''Jorgandžija''. Ukoliko do razlaza sa sadašnjim trenerom dođe.

Dijego Simeone je na klupi Atletiko Madrida od decembra 2011. godine, a taj klub je vodio do titule u Španiji, dva trofeja u Ligi Evrope i dva finala Lige šampiona. Veliki rezultati za tim koji je godinama bio u senci.

Prvi kandidat za njegovog naslednika je trenutno bez posla i dobro vaga ponude. Od kako je napustio Totenhem, ekipu u kojoj je nekoliko godina stvari gradio od nule, nije preuzeo nikoga i još uvek čeka pravu ponudu.

Pričalo se o prelascima u Barselonu, Real Madrid, Mančester junajted, Mančester siti i mnoge druge klubove, ali je to više bilo aktuelno dok je on ugovorom bio vezan za tim iz Londona. Čini se da je ovo prva informacija koja ga nakon otkaza u Totenhemu spaja sa nekim ozbiljnim kandidatom za preuzimanje.

Atletiko Madrid je u nizu od pet mečeva bez pobede i sa samo jednim postignutim golom na tim susretima. To im je donelo pad na tabeli, pa se trenutno ne mogu pohvaliti sjajnom pozicijom. Oni nisu na mestima koja vode u Ligu šampiona, dok je na početku sezone najavljivan čak i napad na titulu.

Espanjol je jedini španski tim u kom je Maurisio Poketino radio tokom karijere. On je u toj ekipi proveo skoro deceniju i po, u tri različita mandata. Dva puta je bio igrač kluba iz Barselone, a tri godine je radio kao trener plavo-belih, pre nego što je preuzeo Sautempton.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC