• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Velji Nikoliću kao Zvezdinoj "desetki", Jovičiću "lavu", Ivaniću...

Autor Jovan Terzić

Govorio je Dejan Stanković i o sinu Filipu, Siniši Mihajloviću, Novaku Đokoviću, Andreju Ševčenku...

 Dejan Stanković O Velji Nikoliću kao Zvezdinoj "desetki", Jovičiću "lavu", Ivaniću... Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

/Od novinara MONDA iz Beleka/

Nema sumnje da će pod komandom Dejana Stankovića Crvena zvezda u drugom delu sezone pružiti šansu Veljku Nikoliću i Željku Gavriću.

Može se to zaključiti kroz pripremne utakmice i treninge koje crveno-beli imaju u turskom Beleku, a iako nije potvrdio, tako nešto nagovestio je Dejan Stanković tokom opširnog razgovora sa novinarima. 

Možda će vas zanimati

Mogu li zajedno dobri rezultati i forsiranje mladih igrača?

"Potrudiču se da bude tako", odgovorio je Zvezdin trener i potom pojasnio:

"Kao što sam i rekao, trudiću se da stavim mlade igrače da igraju, ali ne mogu samo da ih stavim u tim tek tako da debituju i onda ih izvedem napolje. Moram da im obezbedim postavku da sve bude kako treba i da mogu da igraju dobar fudbal. Zvezdin dres ima veliku odgovornost, ne pitata te da li imaš 18 ili 28 godina. Oni imaju karakter da ga nose. Bitno je i da im ostali igrači veruju, a ja sam za sada prezadovoljan".

Posebna tema bila je činjenica da Veljko Nikolić igra na poziciji čuvene "desetke", koju je pre njega nosio Marko Marin, a svojevremeno i upravo Dejan Stanković.

"Meni je 'desetku' dao Piki (Vladimir Petrović Pižon) u Lučanima. 'Desetka' će se sama pojaviti. Videćemo koji će broj Veljko nositi, samo neka nastavi ovako da radi i igra, pa neka nosi koji broj hoće. Ne treba mu praviti dodatni pritisak".

Reč je o teškom broju za igrače?

"Jeste, dvocifren je pa 'vuče' malo na dole", našalio se Stanković.

Izbegavao je šef stručnog štaba da govori o pojedincima, ali neka imena, ipak, nisu mogla da budu preskočena. 

Hoće li Mirko Ivanić uspeti da "namesti glavu" i počne konačno da igra kao što se očekuje?

"To morate njega da pitate. Odradio je pripreme odlično, talenat je, posebna klasa igrača, ali mora da nađe osećaj".

"Zvezda iznad svega"

Fudbaleri Crvene zvezde pred svaku utakmicu u Turskoj okupljali su se ispred klupe i bodrili zajedničkim uzvikom "Zvezda iznad svega". "To je moj slogan. Ja sam dete Crvene zvezde i jako dobro znam šta ovaj klub znači. To je klub iznad svega. Posle toga dolazimo mi. Moramo da delujemo kao grupa. Kada je pozitivno biće lako, ali grupa će morati da reši probleme kao mi u Interu sa Manćom ili Murinjom. Bili smo iskusni ljudi sa mnogo dece. Nisu nam bili potrebni direktori i predsednici. Neki su bili tu, neki će doći, neki otići, ali Zvezda ostaje", objasnio je Stanković.

Branko Jovičić se protiv Dunajske Strede vratio na teren posle duge pauze zbog povrede?

"Drago mi je zbog Bakule što se vratio, jedan je ozbiljan dasa, pravi 'lav' u Zvezdinom dresu. Želim mu da se ne povređuje više".

O MIHI, ĐOKOVIĆU, ŠEVČENKU

Nov je Dejan Stanković u trenerskom poslu, ali i te kako ima koga da pita za savet. Jedan od onih sa kojima najčešće razgovara je kum Siniša Mihajlović, trener Bolonje.

"Čujem se redovno sa Mihom, ali ima on svojih obaveza, leči se. Završava antivirusnu fazu. Odličan je, pun elana... Nismo pričali o taktici, više o odnosu sa igračima, ali ništa specijalno".

Pre neki dan na treningu crveno-belih bio je selektor Ukrajine, proslavljeni golgeter Andrej Ševčenko.

"Od 2001. se susrećemo na terenu, evo već 20 godina. On je bio 'bomba' od igrača. Viđali smo se dosta puta po završetku karijera, pa smo i sada iskoristili priliku. Bila je to lepa poseta, rekao je igračima da se isplaćuje samo rad, rad i rad".

O fudbalu Stanković može da razgovara i sa sinovima, pošto sva trojica idu njegovim koracima. Srednji, Stefan, koji je golman, za vikend će sedeti na klupi Intera u gradskom derbiju protiv Milana. 

"Drago mi je zbog njega, pošteno je dete i pošteno radi. Ja noktom nisam mrdnuo, sve su njegove zasluge. Jeste to splet okolnosti jer su povređeni Handanović i treći golman prvog tima, ali mogu samo da mu kažem svaka čast što je sa 17 godina seo na klupu Intera".

Poznato je da se Dejan Stanković druži sa Novakom Đokovićem, koji se posle još jedne titule Australijan opena vratio na prvo mesto svetske rang liste tenisera.

"Čuli smo se, čestitao sam mu. On je model kako treba da se ponaša jedan sportista", zaključio je Zvezdin trener. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC