• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Generalku" Partizana upropastio sudija: Drugi poraz crno-bijelih

Autor mondo.rs

Partizan loše počeo meč, ali je onda pola sata dominirao, dok sudija Nabet Kaled nije preuzeo stvari u svoje ruke. Isključio je Miloševića i Natha, svirao nepostojeći penal za Spartak.

 Partizan Spartak Moskva 2 3 Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Savo Milošević i njegov stručni štab može da bude zadovoljan igrom Partizana protiv Spartaka iz Moskve. Posljednji meč "parnog valjka" na Premijer kupu u Dohi označen je i kao generalna proba pred nastavak Superlige Srbije.

Partizan je poražen, ali…

Rezultat će ostati u drugom planu, iako su crno-bijeli učinili sve da trijumfalno zaokruže boravak u Kataru. Po igrii su, čak, bili i bolji od Rusa, prije svega u većem dijelu prvog poluvremena, kada je na terenu bila najbolja postava Beograđana.

Partizan - Spartak 2:3 (2:1)!

Možda će vas zanimati

Duel je i sve što bi trebalo da nosi prijateljski, odnosno kontrolni meč (uigravanja, zamisli trenera), upropastio sudija Nabet Kaled. Arapski arbitar je prvo isključio Savu Miloševića i Bibrasa Natha, a zatim sredinom drugog poluvremena brojčano jačem Spartaku poklonio penal, iz kojeg su Rusi stigli do pobjede.

Milošević je zbog reakcije zaslužio isključenje u finišu prvog poluvremena, ali je reakcija bila opravdana, jer je Kaled propustio da dosudi očigledan prekršaj nad Umarom Sadikom, poslije kojeg su Moskovljani stvorili priliku. Iz istog razloga crveni karton je zaradio i iskusni Natho.

Trenutak odluke dogodio se u 69. minutu, kada je Ailton udario u Aleksandra Šćekića, što je za sudiju bilo dovoljno da pokaže na "kreč". Precizan iz penala bio je Ponse.

Poslije prilično konfuznih desetak minuta na početku utakmice, Partizan je stabilizovao redove i počeo da demonstrira prepoznatljivu napadačku igru. Problem je bio što je "parni valjak" već bio u zaostatku nakon gola Romana Zobina u sedmom minutu. Lijepo se ruski fudbaler snašao poslije centaršuta sa desne strane, uspio je da se izbori za poziciju i da od Stojkovića ubaci loptu u mrežu.

To je, ujedno bilo sve od Spartaka u prvom dijelu, a sve zanimljivo dalje što se dešavalo bilo je ispred njihovog gola. Izjednačio je Strahinja Pavlović u 16. minutu. Natho je izveo prekid, odbrana Moskovljana je na trenutak zaboravila na mladog štopera, koji je neometan lijepo zahvatio loptu glavom i poslao je pored ukopanog Rebrova.

Partizan je nastavio da forsira visoki presing i da jednostavnom igrom u posjedu dolazi do opasne zone. Poslije nekoliko neuspjelih napada, uslijedio je još jedan uspješan.

Umar Sadik je povukao kontru, odigrao za Sejdubu Sumu, čiji su "lažnjak", koji metar u kaznenom prostoru Spartaka, i precizan udarac bili kobni za gol protivnika.

Poslije isključenja i brojnih izmjena na poluvremenu, za očekivati je bilo da dođe do "pada" u igri Partizana. Takvo stanje na terenu, Spartak je iskoristio već u 48. minutu. Bakajev je odigrao za Soboleva, koji se lijepo snašao ispred gola crno-bijelih i iz prve matirao odbranu Partizana.

Trener Spartaka Domeniko Tedesko je na kraju mogao da bude zadovoljan, jer je njegova ekipa upisala novi trijumf i osvojila Premijer kup, bez obzira na rezultat posljednjeg meča između Lokomotive i Rostova.

Razloga za zabrinutost, osim zbog povrede Markovića, ne bi trebalo da ima ni Savo Milošević. Njegova prva postava nadigrala je i Lokomotivu i Spartak, dok je protiv Rostova ni u jednom trenutku nismo vidjeli na terenu. Crno-bijeli se vraćaju u Beograd, gdje će trenirati do prve utakmice proljećnog dijela Superlige, protiv Radnika u Humskoj 16. februara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC