• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Detalji iz Zvezdine svlačionice: Svi hteli da šutiraju, golman "tri pa tri"

Autor mondo.rs

Slavoljub Đorđević i junak Andrija Katić otkrili šta je doprinelo da crveno-beli budu uspešni u penal seriji za osminu finala Lige šampiona.

 Liga-sampion-Crvena-zvezda-omladinci-u-osmini-finala Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Odbrana, četiri pogotka njegovih saigrača, pa šut preko gola protivničkog fudbalera i Crvena zvezda je u osmini finala Lige šampiona za mlade!

Junaka je mnogo, ali se posebno ističe Andrija Katić koji je već u prvoj seriji odbranio penal igraču moldavskog Šerifa, a pre toga sačuvao mrežu, mada i nije imao previše posla jer su gosti iz Beograda bili ti koji su konstantno napadali.

Možda će vas zanimati

"Bila je teška utakmica. Šerif je stvarno dobar protivnik, ali ovo je timska pobeda. Dominirali smo u posedu i prilikama, što govori i statistika. Čestitam mojim saigračima na pobedi jer smo je potpuno zaslužili. Nećemo se ovde zaustaviti, u narednim rundama nas čekaju najbolje evropske ekipe, tako da će to biti veliko iskustvo za nas. Pobedu bih posvetio Lukiću i Milikiću koji nisu bili sa nama, ali sam srećan što će u narednim rundama biti tu", izjavio je mladi golman posle utakmice.


Katić je otkrio i dogovor koji je pre penal serije imao sa trenerom golmana - Draganom Babićem.

"Dogovorili smo se da prva tri penala idem u desnu stranu, a da naredna tri udarca idem u levu. Odbranio sam prvi penal, tako da je dogovor bio odličan", uz osmeh je konstatovao.

Izjavu za klupski sajt dao je i trener Slavoljub Đorđević.

"Penali su lutrija, ali deca su zaslužila prolaz dalje i Bog nas je nagradio. U uslovima pod kojim igrali, kako smo putovali, sa gomilom problema, uspeli smo da prođemo. Jutros se i Piplica razboleo, imali smo mali fond igrača, ali smo došli, odigrali hrabro, nismo stajali tokom čitavog meča i morali smo da budemo nagrađeni. Igrači pomeraju granice i ovo je njihova noć. Rekao sam im i pre penal serije da im čestitam na svemu i da im ništa ne zameram sve i da nismo prošli", ispričao je nekadašnji štoper crveno-belih.

Đorđević je otkrio i razgovor sa igračima pred penale.

"Pitao sam ih ko hoće da šutira i svi su digli ruke. To govori o njihovom karakteru i hrabrosti. Na kraju sam se odlučio za izvođače. Mi smo izašli da pobedimo u regularnom delu, ali kada imate samo jedan meč, onda morate da vežbate penale. Juče smo posle treninga ostali i šutirali. Stojim pri tome da su penali sreća, ali sreća prati hrabre. Najsrećniji sam zbog njih, zaslužili su sve ovo", podvukao je trener Zvezdinih omladinaca.

Ime narednog rivala crveno-beli će saznati u petak nešto posle 13 časova, a moguće je da se sastanu sa Real Madridom, Bajern Minhenom, Atalantom, Juventusom, Liverpulom, Interom, Benfikom, Ajaksom, Derbi kauntijem, Midtjilandom, Atletiko Madridom, Dinamo Zagrebom, Salcburgom, Renom i Lionom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC