• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babićeva poruka "sa kapije": Prija mi promjena, ali borba je svaki dan!

Autor Jovan Terzić

Trening Crvene zvezde zatvoren za javnost, a promijenjeno je i mjesto za davanje izjava igrača.

 Srdjan-Babic-Crvena-zvezda-trening Izvor: MN PRESS

Zatvaranje treninga za novinare u Turskoj objašnjeno je kao nesporazum, ali čini se da će to (bar neko vrijeme) biti praksa kod Dejana Stankovića.

Možda će vas zanimati

Po povratku iz Beleka, crveno-bijeli su u ponedjeljak i utorak trenirali za duel sa Čukaričkim (subota, 14.30) "iza zatvorenih vrata", što je apsolutno pravo trenera - iako većina njih to praktikuje samo dan-dva pred utakmicu - ali novina za koju je teško naći objašnjenje jeste promjena mjesta na kom će igrači ubuduće davati izjave.

Umjesto na uobičajenom parkingu ispred svlačionica, koji je predviđen i kao "miks zona" poslije utakmica, novinari Monda i Sportskog žurnala u utorak su sa Banjalučaninom Srđanom Babićem razgovarali skoro pa na ulici. Kod popularne "zelene kapije" i dugogodišnjeg čuvara Saleta.

Izvor: MONDO/J. Terzić

Bez obzira na kišu, 23-godišnji štoper profesionalno je odradio svoju obavezu i odgovarao na pitanja, započeta njegovim statusom kod novog trenera, pošto je utisak da će biti starter u tandemu sa Milošem Degenekom.

"Prijateljske utakmice su jedno, ali sada se nastavlja prvenstvo pa ćemo vidjeti da li sam se izborio za mjesto. Borba je svaki dan, ne samo na pripremama. Bile su ovo uspješne pripreme i koga kod trener da stavi u tim, neće pogriješiti", skroman je Babić, koji se osvrnuo i na rad sa Dejanom Stankovićem.

"Radimo drugačije nego kod bivšeg trenera, što je i normalno, jer svaki trener donosi nešto novo. Iskreno, meni prija rad sa novim stručnim štabom, dobro sam se uklopio u novitete koje traže u igri".

"Mini karantin" i dva treninga

Maksimalno ozbiljno pristupa Dejan Stanković svojoj prvoj utakmici u ulozi glavnog trenera (subota, 14.30, stadion na Banovom brdu, prenos TV Arena Sport), što - pored zatvaranja treninga za javnost - pokazuje i to da igrači ovog utorka imaju dva treninga, a između njih zajednički ručak i odmor u klupskom hotelu.

Pošto jesenas nije mnogo igrao pod komandom Vladana Milojevića, moglo bi se reći da je Babić sada na "novom početku", međutim...

"Ne mislim tako. Svaki trener ima svoje zamisli, kod nekoga igraš više, kod nekoga manje, a ja ću se potruditi da igram što više".

Babić se tokom zime fizički "zategao", što je primjetno već na prvi pogled.

"Smršao sam, ali na pripremama nema igrača koji ne spusti dva-tri kolograma. Počeo sam sa treninzima desetak dana pred pripreme. Spreman sam 100 odsto, kao i ostatak ekipe. Vidjelo se to u pripremnim utakmicama, kada smo igrali presing po cijelom terenu", objasnio nam je.

Visok presing je upravo ono što će Stanković zahtijevati od svojih fudbalera.

"Presingom dolaziš brže do posjeda lopte i možeš da stvoriš više prilika, mnogo je lakše kada imaš kontrolu nad dešavanjima na terenu, a i nama iz defanzivne linije je lakše kada ekipa obranu kreće od napadača".

Još jedan od aduta crveno-bijelih biće prekidi, kojima je novi trener posvećivao veliku pažnju tokom treninga i utakmica u Beleku.

"Prekidi dosta znače protiv protivnika koji igraju defanzivno. Nadam se da mogu da dam neki gol, ali ne bih da obećavam".

Crvena zvezda u drugi dio sezone ulazi sa 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana, a vječiti derbi je već u četvrtom kolu, 1. marta.

"Kao što je šef rekao, ovih 11 bodova prednosti treba da zaboravimo što prije i da svaku utakmicu gledamo kao finale. Krećemo od 'nule' i moramo da dobijemo svaku utakmicu. Ne treba još da razmišljamo o Partizanu, mnogo bi nam značilo devet bodova prije te utakmice", nije želeo Babić da gleda previše unaprijed, pa je sličan odgovor dao i na pitanje o prelaznom roku i pripremama superligaških rivala.

"Nisam posebno pratio, imali smo mnogo obaveza, dva treninga dnevno. Sada polako počinjemo da skautiramo stare protivnike".

"Nije bilo ponuda ove zime, ostajem u Zvezdi"

Pomenuli smo već da je utisak da će Babić igrati u tandemu sa Degenekom, ali neće mu biti problem i ako se pored njega nađe Radovan Pankov. Zajedno su, kao igrači Vojvodine, osvajali trofeje u mlađim kategorijama, na šta je podsjetila fotografija koja se ovih dana može vidjeti na društvenim mrežama.

Riječ je o utakmici omladinskih timova na kojoj su u kadru Marko Grujić i Luka Jović (Zvezda) sa jedne i Srđan Babić i Radovan Pankov (Vojvodina) sa druge strane.

"Bila je dobra utakmica, igrali smo na terenu iza sjeverne tribine. Pobijedili smo 1:0. U Vojvodini smo uzeli dvije titule, nadam se da ćemo nastaviti i u Zvezdi", prisjetio se Babić i po završetku razgovora požurio da se skloni sa kiše...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC