• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solskjer: Mektomini se oporavio i u nedjelju igra u tandemu s Matićem?

Autor mondo.ba

Vezni fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Škotske Skot Mektomini mogao bi zaigrati u nedjelju protiv Votforda u Premijer ligi nakon duge pauze izazvane povredom ligamenata koljena.

 Skot Mektomini se oporavio od povrede ligamenata Izvor: Gulliver/Getty images, Stu Forster

Mektomini je van stroja još od 26. decembra prošle godine i pobjede Junajteda protiv Njukasla, kada je povrijedio ligamente koljena.

Menadžer "crvenih đavola" Ole Gunar Solskjer u petak je najavio da bi se škotski reprezentativac mogao vratiti na teren prije predviđenog roka i već u nedjelju zaigrati protiv Votforda.

Možda će vas zanimati

"Mektomini bi mogao biti u sastavu. Imao je dan odmora, pa ćemo večeras vidjeti kako je. Nije me iznenadilo što se oporavio brže od očekivanog, jer on je takav tip. On je fizički poseban, on je lider, nikada ne izbjegava duele i uvijek vuče saigrače za sobom. Može igrati zajedno sa Nemanjom Matićem ili Fredom, a može biti i jedan od trkača u veznom redu. Protiv Briža se vidjelo da nemamo dovoljno trkača uz ofanzivne igrače. Mektomini je ranije igrao kao napadač, pa ga možemo koristiti i u šesnaestercu", rekao je Solskjer, a prenijela agencija "Anadolija".

Norveški trener ove sezone ima velikih problema sa povrijeđenim igračima. Osim Mektominija na još duži period ostao je bez najskupljeg igrača Pola Pogbe, koji zbog povrede članka ne igra još od septembra. Odnosno odigrao je jednu utakmicu i to upravo protiv Njukasla, ali je tada obnovio povredu i još uvijek se nije oporavio.

Mančester junajted je uoči 27. kola Premier lige na sedmom mjestu sa 38 bodova, što je duplo manje od lidera Liverpula, dok je Votford pretposljednji sa 24 boda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC