• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije moglo bolje da mu se namjesti! Pavkov juri 5/5 i mjesto u 11 za derbi

Autor Jovan Terzić

Zvezdin napad protiv Vojvodine predvodiće Milan Pavkov, koji je bio strijelac u prethodne četiri utakmice sa "lalama". Novom dobrom partijom pokušaće da se nametne Dejanu Stankoviću za mjesto startera u "vječitom derbiju".

 Crvena-zvezda-Vojvodina-TV-Arena-Sport-1-prenos-uzivo-livestream-Milan-Pavkov Izvor: MN PRESS

Golovima koji su srušili Liverpul, Milan Pavkov se krupnim slovima upisao u istoriju Crvene zvezde.

Postigao je još neke važne (protiv Partizana, Kopenhagena, Helsinkija...), imao zapaženu ulogu u istorijskom meču u Salcburgu, ali i dalje nije prvi špic crveno-bijelih. 

Možda će vas zanimati

Šta ima da kaže o tome i kakvi su mu prvi utisci poslije promjene trenera nismo mogli da saznamo, jer tokom priprema u Turskoj, iz samo njemu znanih razloga, nije želio da razgovara sa novinarima, za razliku od većine svojih saigrača.


Momak iz Begeča dugo već dijeli minutažu sa Ričmondom Boaćijem, s tim da je napadač iz Gane imao veće povjerenje Vladana Milojevića u bitnijim utakmicama, a ove sezone se umiješao i Portugalac Tomane.

Što zbog gužve, što zbog povreda, Pavkov je od ljetošnjeg povratka iz Kine zbog neobavljenog transfera, ulogu startera imao u samo sedam superligaških, a tri evropske utakmice. I pored toga uspio je da postigne sedam golova u prvenstvu i dva na međunarodnoj sceni.

Pavkov je ove sezone upisao 21 nastup, ukupno 999 minuta, tokom kojih je postigao devet golova i imao dvije asistencije.

Utisak je da ga i novi Zvezdin trener, Dejan Stanković, ne vidi kao prvi izbor za špica, pa će zato današnji duel sa Vojvodinom (18 časova, Rajko Mitić stadion, TV Arena Sport 1) imati veliki značaj za 26-godišnjeg centarfora. 

Pošto je Boaći povijređen, a Tomane "rovit", Stanković je najavio da na njih dvojicu, uz Milana Gajića i Sekua Sanoga od prije, neće računati ove subote, što znači da će Pavkov protiv svog nekadašnjeg kluba zaigrati od prvog minuta. 

Čini se da bolju priliku za dokazivanje novom treneru uoči najvažnije utakmice drugog dijela sezone - 162. "vječiti derbi" sa Partizanom 1. marta na "Marakani" - Pavkov nije mogao da dobije.

Vojvodina je njegova "stara mušterija", pošto je u ukupno osam duela protiv novosadskog kluba (četiri u dresu Radničkog iz Niša, četiri u Zvezdinom) postigao šest golova, uz dvije asistencije. U posljednja četiri susreta sa "lalama" dao je isto toliko golova.

Ljetos je na "Karađorđu", 31. avgusta, najavio pobjedu beogradskih crveno-bijelih pogotkom u 25. minutu na dodavanje Alekse Vukanovića. Na kraju je bilo: Vojvodina - Crvena zvezda 1:2.

Podsjetimo, Zvezda je prva na tabeli sa 11 bodova više od Partizana, 13 od Vojvodine, 18 od Čukaričkog...  

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC