• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković u problemu pred debi na "Rajku": Zvezda bez trojice napada Vošu

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde neće moći da računa na Boaćija, Tomanea i Gajića protiv Vojvodine, koju sa klupe predvodi njegov dugogodišnji prijatelj Nenad Lalatović.

 Dejan Stanković u problemu pred debi na "Rajku": Zvezda bez trojice napada Vošu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda u subotu će dočekati ekipu Vojvodine u derbi meču 22. kola Superlige. Za Dejana Stankovića, trenera Zvezde, to će biti poseban meč, jer će prvi put sa kkupe predvoditi tim pred domaćim navijačima.

Bivši igrač crveno-belih saopštio je da ekipa ima određene kadrovske probleme pred meč sa Vojvodinom i da u konkurenciji neće biti Ričmond Boaći, Tomane i Milan Gajić.

Možda će vas zanimati

"Njih trojica neće biti u protokolu zbog zdravstvenih problema. Predviđeno je da se od ponedeljka vrate u 'ful' režim i budu spremni za naredni meč sa Inđijom", naveo je Stanković.

Gajić i Tomane nisu nastupali ni na prvom duelu prolećnog dela sezone, protiv Čukaričkog, a Boaći se požalio na tom meču na bol u zadnjoj loži. Iako se čini da nije u pitanju ozbiljnija povreda odlučeno je da igrač iz Gane preskoči derbi protiv Vojvodine, pa je izvesno da će sutrašnji meč početi Milan Pavkov.

Stanković će naspram sebe imati dobro poznato lice - Nenada Lalatovića.

"Lala i ja smo još kao deca došli u Zvezdu. Napravili smo prve korake ovom klubu, ali nismo imali prilike da igramo zajedno za prvi tim. Ono što jesmo imali priliku je da budemo na klupi Crvene zvezde. Poznajemo se još od desete godine, ali ovog puta mi je protivnik. Poštujem njegov rad, gde god je bio njegove ekipe su dobro izgledale, on gaji prepoznatljiv stil igre, jedan na jedan. Znamo da nas čeka težak meč, ali ne bežimo od toga".

Pioniri Crvene zvezde 1992, zaokruženi Lalatović (stoji) i Stanković.
Izvor: MN PRESS

Lalatović je poznat i kao veoma temperamentan trener što bi takođe mogao biti izazov za Stankovića koji će debitovati kao trener pred navijačima Zvezde. On, međutim, tvrdi da to neće uticati na njega i njegov tim.

"Poznajemo se stvarno veoma dugo, ali ja zaboravljam i rođenog brata na terenu tih 90 minuta, dok traje utakmica. Tako će biti i ovog puta. Život je jedno sport drugo... Tokom utakmice je pakleno, nikog ne poznajem tada, osim svojih igrača, svog kluba, a kada se završi meč vraćamo se normalnim stvarima", jasno je poručio Stanković.

On se osvrnuo i na dugodišnju tradiciju mečeva Zvezde i Vojvodine.

"To je posle Partizana pravi fudbalski derbi. Mnogo igrača iz Vojvodine dolazilo je u Zvezdu, uvek se na tim mečevima igrao dobar fudbal, pa tako očekujem i sutra, idemo da se nadigravamo. Dobro smo spremili utakmicu, znamo protiv koga igramo. Gledaćemo njih, ali pre svega nas. Bilo je dosta toga dobrog što sam video na utakmici na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a bilo je onoga što mi se nije svidelo, iskoristili smo da popravimo to u prethodnih sedam dana, pa ćemo videti. Trudićemo se da Vojvodini oduzmemo ono što najbolje radi. Verujem u svoje momke da će uraditi ono što budem postavio kao zadatak pred njih".

Stanković je naročito istakao značaj "12. igrača", odnosno navijača Crvene zvezde.

"Navijači Crvene zvezde nikad istorijski nisu zakazali, pa je na nama da budemo pravi. Obećavam da ćemo imati pravi pristup, zdravu, borbenu utakmicu i da se nećemo predavati do kraja. Imaćemo 12. igrača što je veoma značajno. Uloga Delija nije u tome da uplaši protivnika koliko da da snagu Zvezdinim igračima. Ja od prvog dana govorim da ćemo pokazati zube svima i nastavićemo tako, naročito pred našim navijačima", naveo je trener Crvene zvezde.

Meč Crvena zvezda - Vojvodina u okviru 22. kola Superlige igra se u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC