• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga: Zvezda protiv Voše čeka Dekijev povratak, Partizan "ruši" TSC

Autor mondo.rs

Evo šta nas sve očekuje u 22. kolu Superlige Srbije.

 Superliga Srbije 22. kolo najava Izvor: MN PRESS

Novo kolo Superlige je pred nama. Posle uvodnih osam mečeva prošlog vikenda, članovi elitnog ranga takmičenja se spremaju za nešto jači ritam utakmica.

Mečevi su na programu u petak i subotu, jer će već naredne srede biti igrana nova runda. Očekuje nas jedan veliki derbi i dva manja, kao i čak tri televizijska prenosa za one koji neće biti na stadionima.

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu, koja će imati podršku svojih navijača, ali daleko važnije domaćima biće povratak Dejana Stankovića na stadion "Rajko Mitić".


Partizan očekuje put u Sentu, Čukarički ide u Niš, a evo svega što je potrebno da znate pred 22. kolo domaćeg šampionata.

Voždovac - Spartak Subotica

Izvor: MONDO - ilustracija

petak 17.30
TV Arenasport 1

Kolo otvaraju Voždovac i Spartak. Subotičani stižu u Beograd željni da ostvare bolji rezultat nego protiv Radničkog. Iz njihovog tabora napominju da su imali priliku da ostvare trijumf protiv Nišlija, dok će Voždovac morati da pokaže da jesu materijal za plej-of.

Prošle jeseni su to i te kako dokazali, ali posle dosta promena u timu, ovo proleće moglo bi da bude turbulentnije. Ovaj okršaj biće važan za oba tima upravo u borbi za plasman među osam najboljih ekipa posle 30 kola.

Javor Ivanjica - Mladost Lučani

Izvor: MONDO - ilustracija

petak 18.00

Moravički derbi je drugi meč ovog petka. Dva kluba potiču iz istog regiona, a iste će im biti i namere u ovom meču. Naizgled će sve biti otvoreno, a trener Javora Igor Bondžulić napominje da njegova ekipa ima dosta kadrovskih problema.

"Biće jako teško jer, ako pogledamo bilans prelaznog roka, jasno je da smo oslabljeni. Otišla su četiri standardna igrača, koji su činili kičmu ekipe, štoperi Kolaković i Amanović, koji su zajedno odigrali 52 od prethodne 54 utakmice, kao i vezista Kuveljić i napadač Mrkaić", rekao je Bondžulić u najavi meča.

Proleter - Inđija

Izvor: MONDO - ilustracija

subota 16.00

Proleter ponovo igra u Novom Sadu. Prošlog vikenda su u gradskom derbiju bili poraženi od Vojvodine 1:0, što nije bilo iznenađenje. Ipak, u njihovim redovima će pobeda biti naročito poželjna jer u poslednjih devet mečeva imaju samo jednu ligašku pobedu. Čak šest puta su gubili u tim susretima, pa je protiv Inđije idealna šansa za važne bodove.

Zeleno-beli su, sa druge strane, remizirali protiv TSC-a što je bio vrlo pozitivan rezultat za njih. Sada u još jednom malom vojvođanskom derbiju i jedni i druge žarko žele pobedu. Inđija bi se trijumfom primakla na samo dva boda od tima iz Novog Sada.

Rad - Napredak

Izvor: MONDO - ilustracija

subota 16.00

Rad prošlog vikenda izgubio u Šapcu i samo će sebe moći da krive što sada umesto da imaju šest bodova više od poslednjeg tima na tabeli, oni imaju jednak učinak. Tek 11 bodova je katastrofalno i Rad će se i ove godine grčevito boriti za opstanak.

Na Banjicu stiže Napredak koji je ostao bez dosta bitnih igrača tokom zime, ali i ekipa koja je dosta igrača dovodila. Remi protiv Javora ih je malo usporio u borbi za plej-of, ali "građevinari" su rival sa kojim i te kako može da se igra.

Radnički Niš - Čukarički

Izvor: MONDO - ilustracija

subota 16.00

Radnički Niš ima veliku želju da ponovo izađe na evropsku scenu, ali su i na "Čairu" svesni da će to biti težak zadatak dok god ne budu uspevali da zaređaju sa pobedama. Uostalom, to je i bila izjava Milorada Kosanovića, koji napominje da je Liga Evrope sve dalje posle remija u Subotici.

Čukarički je imao svojevrsni "free pass" protiv Crvene zvezde i sada je vreme da se vrate pobedama. Tri uzastopna poraza su i previše za ovaj mladi tim koji je u četvrtak ostao bez Luka Stojanovića. On će karijeru nastaviti u SAD.

Radnik - Mačva

Izvor: MONDO - ilustracija

subota 16.00

Slično kao Čukarički, i Radnik je imao vrlo težak zadatak u prvom prolećnom kolu, pa će se obradovati što je njihov naredni rival Mačva. Pozitivna stvar za Surduličane je ta što nisu dopustili mnogo prilika iz igre protiv crno-belih u Humskoj.

Ipak, i Mačva je napokon u usponu forme i rezultata. U poslednja tri kola su zabeležili dve pobede, duplo više nego u prethodnih 18 utakmica. Šapčani imaju povoljan raspored ovog proleća za skupljanje bodova i posle pobede nad Radom, želeće nešto slično i u Surdulici.

TSC Bačka Topola - Partizan

Izvor: MONDO - ilustracija

subota 16.00
TV Arenasport 1

Partizan je lako savladao Radnik iako nisu blistali. Savo Milošević posle meča nije bio zadovoljan, ali će sada protiv TSC-a njegova ekipa imati priliku da protiv snažnijeg rivala pokaže sav svoj potencijal. I dalje su crno-beli izgledali kao da su pripreme tek završene, pa će put u Sentu moći da posluži i kao prilika za pronalaženje ritma.

Međutim, daleko od toga da će meč biti lak. Iz TSC-a poručuju da su već jednom pokazali da mogu da se nose sa Partizanom. Slabiji start tima iz Bačke Topole biće dodatni motiv pored već uobičajenog - dolaska srpskog velikana na njihov teren.

Crvena zvezda - Vojvodina

Izvor: MONDO - ilustracija

subota 18.00
TV Arenasport 1

Meč Crvena zvezda - Vojvodina, biće u centru pažnje zbog dvojice trenera, ali i činjenice da je reč o derbiju, jer se sastaju vodeći i trećeplasirani tim prvenstva. U poslednjih čak 10 duela Crvene zvezde i Vojvodine slavili su beogradski crveno-beli. Novosadski su poslednju pobedu upisali još 7. maja 2016, kada su slavili 3:1 na "Marakani".

Sve to biće razlozi da ekipa Nenada Lalatovića pokuša da pokvari povratak Dejana Stankovića na stadion "Rajko Mitić.

Evo i tabele Superlige Srbije posle 21 odigranog kola.

Izvor: MONDO - ilustracija

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC