• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Slobodi optimisti pred Borac: Očekujem mušku borbu, ali i našu pobjedu

Autori mondo.ba Autori Fena

Tuzlaci dočekuju Banjalučane.

 RK Sloboda Tuzla - RK Borac m:tel najava Rukomet Premijer liga BiH 16. kolo Davor Kadić želi pobjedu Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Nastavlja se prvenstvo BiH za rukometaše, a najzanimljiviji susret 16. kola Premijer lige svakako je duel u Tuzli između Slobode i Borca m:tel.

Banjalučani su lider prvenstva, obje ekipe izborile su završnicu Kupa BiH, u dobroj su formi, tako da se u dvorani "Mejdan" očekuje zanimljiv susret i velika posjeta.

Možda će vas zanimati

"Dolazi nam respektabilna ekipa, ali mi duel s Borcem m:tel dočekujemo u dobrom raspoloženju, jer smo pobjedom protiv Iskre izborili fajnal-for Kupa BiH, što je bio jedan od naših ciljeva u sezoni", rekao je direktor Slobode, Mirza Bulić, na današnjoj konferenciji za novinare.

Naglasio je da je uprava kluba osigurala sve potrebne uslove kako bi ekipa bila što spremnija za drugi dio sezone. Prava provjera dosadašnjeg rada biće sutrašnji derbi kola.

"Nikoga se ne bojimo, pogotovo u 'Mejdanu' koji je ove godine neosvojiva tvrđava za sve protivnike, a želimo da tako i ostane. Očekujem pravi spektakl i bespoštednu borbu, a moram reći i to da je Sloboda organizaciono i rezultatski za proteklih 18 mjeseci postala jedan od najpoželjnijih klubova u BiH", potencirao je direktor kluba.

/MIKIĆ PRED SLOBODU: IZ TUZLE KA ZACRTANOM CILJU/

Trener Davor Kadić naglasio je da duel s Borcem m:telom izaziva veliko zanimanje javnosti, dodavši da je to zbog toga što u Tuzlu dolazi lider prvenstva BiH.

"Imaju dosta internacionalaca, puno su vremena i sredstava uložili u ekipu, imaju dobrog trenera Mikića koji potencira brzu igru. U najkraćem, jak su protivnik. Očekujem mušku borbu, ali i našu pobjedu za proboj u vrh tabele. Dobra je stvar što se nakon mjesec dana u ekipu vraća oporavljeni Arnad Hamzić, zbog čega će iz rostera ispasti Dino Mehić. Ja neću ulaziti u igru za ovu utakmicu, a za naredne, vidjećemo", kaže Kadić.

Makedonski internacionalac Jovan Talevski naglasio je da sportisti vole ovakve utakmice i punu dvoranu.

"Puno smo napredovali na fizičkom i psihičkom planu. Bit će ovo prava utakmica i pokazaće gdje smo u ovom trenutku s formom. Uložićemo 200 odsto truda, da tako kažem, kako bismo ostvarili pobjedu", izjavio je Talevski.

Utakmica Sloboda - Borac igra se u subotu u maloj dvorani "Mejdana", od 17 sati.

PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Sloboda - Borac m:tel
Bosna - Lokomotiva
Leotar - Iskra
Slavija - Vogošća
Sloga (GV/U) - Konjuh
Izviđač - Sloga (D)
Drina - Maglaj
Goražde - Gračanica

TABELA: Borac m:tel 37, Gračanica 36, Bosna 27, Sloga (GV/U) 26, Izviđač 26, Sloga (D) 25, Lokomotiva 25, Sloboda 22, Slavija 21, Leotar 19, Maglaj 19, Konjuh 17, Vogošća 16, Iskra 14, Goražde 12, Drina 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC