• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević pred TSC: Moj Partizan će igrati svaki meč kao da je evropski

Autor mondo.rs

Trener crno-belih je imao šta da kaže pred meč u Senti, ali povod nije bila samo subotnja utakmica.

 Savo Milošević pred TSC: Moj Partizan će igrati svaki meč kao da je evropski Izvor: MN PRESS

Partizan je prolećni deo prvenstva započeo pobedom, a sada im sledi prvi odlazak u Sentu. Rival je TSC iz Bačke Topole, ekipa koja na svom terenu i dalje ne zna za poraz.

Trener Savo Milošević je svestan ozbiljnosti protivnika, kojeg je ozbiljno nahvalio. Bilo je priče i o mogućem transferu Zorana Tošića, situaciji sa Umarom Sadikom, kao i načinom na koji pokušava da usadi drugačiji mentalitet svojim fudbalerima.

Možda će vas zanimati

Ipak, konferenciju za medije je započeo čestitkom.

"Želim da čestitam našim košarkašima i KK Partizan osvojen Kup Radivoja Koraća. Sjajna utakmica i sjajan ambijent, i Partizan se polako vraća na visine na kojima smo navikli da bude. Mnogo volim košarku i drago mi je da vidim košarkaški klub tamo gde mu je mesto", rekao je Milošević na početku.

Crno-bele očekuje meč u Senti, ali i dolazak Proletera u Beograd, pa potom i "večiti" derbi narednog vikenda.

"Ponovo ulazimo u jedan period u kojem ćemo imati utakmice na svaka tri dana. Malo će biti nezgodno, trudili smo se ovih dana da osvežimo ekipu. Videli ste da je prva utakmica bila teška. Ove nedelje nas čekaju tri utakmice zaključno sa derbijem. Imali smo dosta tešku utakmicu protiv TSC u Beogradu. Odmah su po dolasku iz druge lige pokazali da imaju kvalitet i ekipa su koja se dobro poznaje, dugo igra zajedno. To im je dodatni kvalitet, pored individualnog", kaže Milošević o sledećem protivniku.

Trener Partizana neće moći da računa samo na Aleksandra Lutovca, ali napominje da je on počeo da trenira sa ekipom i da će uskoro biti u takmičarskom pogonu.

Milošević otkriva i kakav mentalitet želi da ugradi svojim igračima, naročito tokom proleća kada Partizan neće imati obaveza u evropskim takmičenjima.

"Teoretski da, igrajući Evropu smo dosta energije trošili. I imali smo dosta problema posle tih mečeva, ne samo protiv TSC. Trudio sam se u razgovoru sa igračima da probam da ih nateram da razmišljaju kako ja razmišljam, da ove rivale shvatamo kao da su evropski. Sa te strane očekujem pomak, i što se tiče discipline, i "trke", i odnosa prema igri. Želim da tako gledamo na rivale protiv kojih ćemo igrati u narednom periodu."

TSC je prošle jeseni brojne klubove iznenadio izvanrednom igrom po ulasku u Superligu iz nižeg ranga, ali Milošević nije siguran koliko će sada superligašima biti lakše da "pročitaju" ekipu iz Bačke Topole. On je iskoristio priliku i da pohvali kolegu i dugogodišnjeg prijatelja Zoltana Saba, trenera TSC-a.

Izvor: MN PRESS

"Ne znam da li će biti lakše, ali će svakao biti teško. Svi znaju da oni imaju takmičarski mentalitet i kontinuitet. Pored toga, imaju i individualni kvalitet. To se retko dešava, to govori da moj kolega i moj drugar radi dobar posao. Sabo i svi u TSC su uspeli u tome, da imaju individualno jake igrače, a da imaju kolektiv koji diše kao jedan. Oni su praktično na pragu Evrope od ekipe koja je pre par godina igrala drugu-treću ligu. To je plod dugoročnog rada. To je sigurno dobro i za naš fudbal."

Na činjenicu da niko još uvek nije slavio u Senti ove sezone, trener crno-belih je jasan.

"To nam je cilj, kao i u svakoj utakmici. Da pobedimo."

O odlasku Zorana Tošića

"To još nije gotovo. moja ideja je da probamo da ga zadržimo. Videćemo. Ljudski, i kao trener, koga je Zoran zadužio mnogo, ako je njegova odluka da ode iz kluba, ja ga neću zaustavljati jer zaslužuje takav tretman od mene i od kluba. Videćemo u narednih deset dana. On nam je potreban i doneo nam je mnogo utakmica, kao i poslednju, ali isto tako, ljudski, ne bih ja imao srca da ga zaustavim ako on odluči u razgovoru sa dva kluba da ode iz Partzizana. Ja u tome moram da ga podržim. Bez svakog se može. Moglo je i da se desi da neko plati 15 miliona pa da budemo bez Sadika..."

Partizan je protiv Radnika prošlog vikenda slavio 3:0 postigavši sve golove iz prekida. Na pitanje da li ga raduje raspucanost ekipe u tom segmentu, Milošević kaže da se takvi golovi ne dešavaju često.

"Nadam se da nismo ispucali bonus (smeh). Nadam se da će me demantovati moji igrači. To je jako bitan segment igre i prekidi mogu mnogo da donesu i donesu. Nadam se da ćemo nastaviti tako dobro da koristimo prekide", rekao je, da bi se potom šire nadovezao na taj meč.

"Momci dobro treniraju i prošli smo fenomenalne pripreme. Delom je taj intenzitet protiv Radnika bio uzrokovan umorom sa priprema. Trudili smo se da treninzi ove nedelje budu intenzivniji, a malo kraći."

"Ne smemo da uđemo u zonu komfora. Morate non-stop da trenirate maksimalno, ako hoćete da se to prenese na utakmice. Moramo da popravljamo stvari u odnosu na jesen, a ne da pričamo kako su stvari bile dobre jesenas. Mnoge jesu bile dobre jesenas, ali imamo i mnogo toga da ispravimo. Moramo nove stvari da dodamo na ono što smo već igrali", otkriva Milošević svoj način razmišljanja.

Umar Sadik je na jedan žuti karton od kazne suspenzije, a Partizan ima dva meča do utakmice sa Crvenom zvezdom. Na konstataciju da brojni strani klubovi pribegavaju famoznom "brisanju kartona", Milošević odbacuje takvu mogućnost i kaže da o celoj situaciji vode računa.

"Jesam, razgovarao sam sa njim. Neću pribegavati tome ("brisanju" kartona prim.aut). Sadik će sutra igrati i tražiču da igra maksimalno. Protiv Proletera sigurno neće igrati, da li zbog kartona ili naše procene da ne može da igra. Nema potrebe da se bavimo tim spornim detaljima", poručuje Milošević, koji je govorio i o kazni Mančester sitija od strane UEFA.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC