• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Juventus izgubio, Real se samoubio!
 Juventus izgubio, Real se samoubio!

Juventus izgubio, Real se samoubio!

Liga šampiona na Mondu:

Liga šampiona na Mondu:

Šampion Italije pao u Francuskoj. U Španiji, Zidan je iznenadio mnoge izborom startne postave, ali ne i Gvardiolu. Njega je iznenadilo šta sve Mančester siti nije iskoristio pre gola Iska. Izgleda da im je samo to bilo potrebno...

 Juventus izgubio, Real se samoubio! Izvor: ANGEL MARTINEZ/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Navijači Olimpika slavili su u Lionu minimalnu pobedu nad ponovo neubedljivim Juventusom kao da su prošli dalje, dok se publika u Madridu ćutke razilazila kućama svesna da će njihov tim teško proći dalje posle još jednog spektakularnog kraha potpisanog isključenjem Serhija Ramosa.

Poslednje utakmice osmine finala Lige šampiona najavile su spektakularne revanše posle pauze od dve nedelje.

Manje šanse u revanšu imaće ekipa trenera Zinedina Zidana, koji iznenadio je sve odlukom da Tonija Krosa ostavi na klupi u prvoj od dve "blokbaster" utakmice sa prvakom Engleske. Pepa Gvardiolu, međutim, iznenadilo je šta su sve njegovi igrači uspeli da ne pogode, pre nego što je u 60. minutu pogodio Isko Alarkon.

Sudeći prema svemu što se potom dogodilo, izgleda da je "građanima" upravo to bilo potrebno!

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

U toku večeri očekuju vas ekskluzivno golovi iz Liona i Madrida.

Golovi Gabrijela Žezusa u 78. minutu posle mogućeg faula na Serhijom Ramosom, koji Danijele Orsato nije želeo da "čekira" na VAR ekranu i Kevina De Brujnea pet minuta kasnije, posle nepotrebnog faula Danija Karvahala u svom šesnaestercu, najavili su potpuni sunovrat Zidanovog tima u 86. minutu kada je crveni karton dobio (pogađate?) kapiten i drugi najbolji strelac.

Bez Ramosa, ali sa Lukom Jovićem na terenu od 84. minuta, domaćin je do poslednjeg zvižduka pokušavao nemoguće - da dođe do lopte: Real Madrid - Mančester siti 1:2 (0:0)!

Tibo Kurtoa uveliko je zaslužio MVP titulu pre kiksa koji je Nikolas Otamendi napravio pod pritiskom Luke Modrića, a koji su Vinisijus Žunior i pomalo zaboravljeni Isko surovo kaznili samo par sekundi kasnije. U tom trenutku teško da bi Gvardiola mogao da nabroji kolosalne šanse koje Gabrijel Žezus, Kevin De Brujne, Rijad Mahrez i ostali nisu iskoristili u njegovom prvom sudaru sa Zidanom u trenerskoj karijeri.

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

Sve to sa klupe su posmatrali Serhio Aguero, Rahim Starling, David Silva i Fernandinjo, koji je u međuvremenu morao neplanirano na teren, jer je Ajmerik Laport posle samo pola sata zloslutno signalizirao prema klupi i pokazao da ga je Gvardiola, ipak, prerano bacio u vatru posle teške povrede kolena, operacije i višemesečne pauze.

Da li bi "Kun" Aguero reagovao bolje u dve kolosalne šanse koje je do poluvremena propustio Žezus? Kako bi se Sterling snašao šansi koju je sa "njegove" pozicije propustio Kevin De Brujne? Da li bi David Silva bio kocentrisaniji od Mahreza u završnici? Ova pitanja izgubila su na važnosti posle spektakularnog brodoloma Real Madrida pred više od 75.000 svedoka u prestonici Španije, među kojima su se uslikali i danas "uhapšeni" Fali Ramadani i Nikola Damjanac.

Tandem suvlasnika agencije "LIAN Sports" ponadao se da će njihova "zlatna koka" imati bar priliku u završnici, ali je u prvoj narednoj akciji Orsato poslao Ramosa u svlačionicu i osudio ostatak ekipe na trčkaranje u zoni dok je Siti trošio vreme.

Golovi Lige šampiona:

Izvor: Guliver, Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Uporedo sa tom, iz minuta u minut pratili smo utakmicu na "Stadionu Lion", gde je prilično oslabljeni domaćin zaigrao hrabro i na vreme počeo da radi na što boljoj poziciji pred revanš sa suprotne strane Alpa za tri nedelje.

Na kraju, uz poneku paničnu reakciju "lavova" u jeku jalove inicijative osmostrukog uzastopnog šampiona Serije A, ostao je na snazi rezultat iz 31. minuta koji su navijači na krcatim tribinama proslavili kao plasman u četvrtfinale: Olimpik Lion - Juventus 1:0.

Posle prečke Karla Toka Ekambija u 22. minutu, novi skok u srcu šesnaesterca "bjankonera" značio je i loptu u mreži iza leđa Vojčeha Šćešnija. Centrirao je Usem Auar, a Luka Tosar postigao prvenac u najjačem evropskom takmičenju i najavio nove atake prema golu ekipe Mauricija Sarija.

Izvor: Guliver, Alessandro Sabattini/Getty Images Europe


Miralem Pjanić potom je popustio pod pritiskom i bežeći od presinga koji je nametnula ekipa trenera Rudija Garsije umalo asistirao Musi Dembelu. Napadač Liona prepoznao je šta će uraditi reprezentativac BiH, presekao njegov pas ka golmanu, ali šutirao malo preko prečke iskosa sa leve strane.

Punih 69. minuta igrali su Juventini fudbal ove srede uveče do prve prave šanse, koju je efektnim volej udarcem levom nogom - iz punog trka - Paulo Dibala poslao u nepovrat. Lopta je prohujala pola metra pored desne stative dok je Antoni Lopez mogao samo da gleda.

Gledao je i Kristijano Ronaldo u nebo nekoliko puta, nezadovoljan odlukama saigrača tokom jalove i uporne inicijative u finišu, na koju je Garsijin tim povremeno panično reagovao, ali bez da je za to kažnjen.

Ako u revanšu 17. marta ne usledi konkretan Juventusov odgovor u Torinu, neko će morati da bude kažnjen.

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

  • Bajern Minhen

    28.81% (17)

  • Liverpul

    16.95% (10)

  • Čelsi

    8.47% (5)

  • Juventus

    8.47% (5)

  • Barselona

    8.47% (5)

  • Borusija Dortmund

    6.78% (4)

  • Pari sen Žermen

    6.78% (4)

  • Real Madrid

    6.78% (4)

  • Mančester siti

    6.78% (4)

  • Totenhem

    1.69% (1)

  • Atletiko Madrid

    0% (0)

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati


Rezultati osmine finala:

sreda

Real Madrid - Mančester siti 1:2 (0:0)
/Isko 60 - Žezus 78, De Brujne pen 83/

Olimpik Lion - Juventus 1:0 (1:0)
/Tosar 31/

utorak

Čelsi - Bajern Minhen 0:3 (0:0)

Napoli - Barselona 1:1 (1:0)

19. februar

Atalanta - Valensija 4:1 (2:0)

Totenhem - Lajpcig 0:1 (0:0)

18. februar

Atletiko Madrid - Liverpul 1:0 (1:0)

Borusija Dortmund - Pari sen Žermen 2:1 (0:0)

Revanši su od 10, 11, 17. i 18. marta.

Autor mondo.rs
22:55

LOŠE, GORE, RAMOS!

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Orsato je za osam minuta ponovo bio u centru pažnje: poslao je Ramosa u svlačionicu!

Kapiten Reala dobio je 27. crveni karton u karijeri, ali je imao i sreće, jer je kao poslednji igrač odbrane uspeo da napravi faul na pola metra pre ulaska u kazneni prostor.

U međuvremenu, Zidan je pokušao uvođenjem Lukasa Vaskeza i našeg Jovića, ali je pitanje da li će Real do kraja uopšte doći do lopte.

22:53

SITI VODI!

Orsato, siguran u svoje odluke, pet minuta kasnije pokazao je na belu tačku posle potpuno nepotrebnog starta Karvahala u svom šesnaestercu na Sterlingom koji samo što je ušao u igru.

Još nezagrejan prodao je jeftin trik beku Reala i pao u skladu sa kontaktom, pa je De Brujneu ostalo da namesti loptu "na kreč" i savlada reprezentativnog kolegu.

Uradio je to kao na treningu, Real već gubi.

22:52

FAUL? NE! GOL!

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

  Orsato nije hteo ni da pogleda.

Da jeste, video bi blago odgurivanje Žezusa sa leđe, u trenutku kada je Ramos hteo da skoči na loptu.

Nije, pa je pokazao na centar jer je Brazilac ovog puta, posle dva velika zicera u prvom poluvremenu, uspeo da savlada Kurtou.

Glavom, ispod golmana za zasluženo izjednačenje u 78. minutu.

22:38

DIBALA!?

Izvor: Guliver, Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

  Ravio nije ni zahvatio perfektnu loptu Sandra sa levog krila u 69. minutu, Dibala jeste - ali je iz naleta tukao metar pored stative i šokirao trenera Sarija.

Bila je to daleko najbolja, možda i jedina prava šansa za Juventus od starta utakmice, ali se "desetka" nije proslavila, premda je volej levom iz trka bio zahtevan i težak potez.

22:22

HUUUUUUUUUUUY!

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

Kakva kazna, surova kazna!

Malo za promašaje navale, malo više za kiks veznog reda i odbrane.

U jeku potpune dominacije Mančester sitija u Madridu, fudbaleri Reala stigli su do vođstva u 60. minutu kada se krcatim tribinama začulo čuveno "huuuuuy".

Modrić je napao Gundogana, Otamendi bespotrebno petljao, Vinisijus stigao do ivice kaznenog, a Isko rutinski plasirao njegov pas pored Edersona za neočekivano i ne baš zasluženo vođstvo od 1:0.

22:19

KURTOA!

Ako bi sada utakmica bila završena, a igrao se 57. minut, Kurtoa bi bio MVP bez dileme.

Fenomenalno je Mahrez primio dugu loptu po dijagonali i onda "iz kolena" tukao, desnom nogom, ali je Belglijanac zabeležio odbranu za TV špice i nastavio da spašava šta se spasiti može.

22:11

MAHREZZZZ...

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

Posle desetog rezultata 0:0 na poluvremenu u poslednjih 11 utakmica Real Madrida, malo je nedostajalo da bude 0:1 već u 50. minutu.

Kasemiro se spetljao sa loptom na 40 metara od gola Edersona, nekoliko sekundi kasnije lopta je posle udarca Mahreza levom prohujala pored desne stative gola Kurtoe.

Toliko je De Brujneu bilo potrebno da "odnese" loptu pred kazneni prostor Reala i odigra udesno za Mahreza, koji je probao "robenovski" da pogodi.

Neuspešno.

22:01

U zatvoru?!

Izvor: MONDO

Fali Ramadani i Nikola Damjanac javili su se PRAVO sa tribina "Santijago Bernabeu" stadiona fotkom koja bi trebalo da posluži kao neoboriv dokaz da je današnja vest o njihovom hapšenju bila LAŽNA.

Da li će suvlasnici agencije "LIAN Sports" videti na delu i najskupljeg srpskog fudbalera svih vremena? Zavisi od Zidana, možda i Gvardiole.

21:54

PAUZA!

Jedan gol na dva poluvremena, a moglo je da ih bude znatno više.

To bi moglo da se dogodi u nastavku, pa predlažemo da ostanete uz Mondo.

21:54

"ISUSE"!?

Izvor: AP Photo/Manu Fernandez

Posle gala šanse na otvaranju utakmice sa leve strane, Gabrijel Žezus imao je u nadoknadi prvog poluvremena još BOLJU sa desne strane, čak je i Kurtoa bio savladan nakon što se zaleteo na centaršut iz kornera, ali...

Udarac brazilskog napadača po zemlji zaustavio je bukvalno na gol-crti jedan od trojice igrača u belom dresu poslaganih poput "živog zida".

21:48

NE VALJA!

Samo 32 minuta izdržalo je Laportovo koleno u Madridu, iako je Gvardiola u najavi utakmice više puta ponovio da je Bask spreman i da je teška povreda iza njega.

Na ulasku u drugi sat igre, na teren je morao Fernandinjo.

21:38

GOOOOL!

Izvor: Tanjug, Laurent Cipriani/AP

U 22. u prečku, u 31. u mrežu!

Iz novog napada "kroz vazduh" fudbaleri Liona stigli su do vođstva i bili nagrađeni za hrabru i ofanzivnu igru posle startne inicijative gostiju.

Bila je to tačna i konkretna akcija dvojice mladih veznih igrača, 21-godišnji Auar centrirao je sa leve strane, a godinu dana stariji Tosar nadvisio čuvare u skoku i zategao mrežu iza Šćešnijevih leđa.

Posle pola sata igre rezultat je 1:0.

Zasluženo!

21:34

BENZ!

Momentalan odgovor Reala!

Benzema se u srcu šesnaesterca našao u odličnoj šansi za gol posle akcije Ferlana Mendija protiv Benjamina Mendija na levom krilu, ali se do tada nezaposleni Ederson pokazao kao izuzetno kocentrisan i spretan.

Kao "mačka" reagovao je na udarac Francuza i sprečio ga da 100. utakmicu u Ligi šampiona obeleži golom.

21:32

KURTOA!

Kurtoa - Žezus 1:0.

Kurtoa - De Brujne takođe 1:0.

Ponovo sa leve strane, ponovo preko Karvahala, Mančester siti stvorio je odličnu šansu za gol, ali ni Belgijanac u 28. minutu nije bio bolji u završnici od Brazilca.

21:24

PREČKA!

Zvuk udarca lopte o gredu prethodio je masovnom "auuuu" sa tribina krcatog stadiona u Lionu, gde je Šćešni zakasnio na udrac Ekambija glavom.

Napadač Liona otrgao se De Lihtu kod kornera sa leve strane i gotovo perfektno zahvatio loptu "trzajem".

Malo niže i bilo bi velikog slavlja u 22. minutu, ovako je ostalo 0:0.

21:22

ŽEZUS!?

Ništa, ništa, pa VELIKA šansa za Mančester siti.

Drugi ili treći put na utakmici napali su "građani" Karvahala sa levog krila, potom je Žezus prostim "ala Sterling" driblingom izbacio Varana iz igre i, kada je mogao da pita Kurtou gde želi da mu "da gol"...

... pokušao je nemuštom parabolom u dalji ugao sa desetak metara i pomogao Belgijancu da stekne samopouzdanje za nastavak meća.

Igrao se 21. minut, ostaje 0:0.

21:19

Na terenima? Slabo...

Centaršut Ronalda iz 5. minuta utakmice u Lionu, na koji je umalo zakasnio Huan Kuadrado.

U Madridu je Bernardo pokušao levom sa levog krila, ali je Karvahal klizećim startom zaustavio taj udarac i pomogao Kurtoi.

21:17

BREAKING

Izvor: Guliver/Andy Lyons/Getty Images

"Program" prekidamo zbog važne informacije:

ŽENI SE NIKOLA JOKIĆ!

21:09

"Stotka"!

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Strelac 18 golova uz devet asistencija u desetoj sezoni od dolaska iz Liona večeras igra jubilarnu 100. utakmicu u Ligi šampiona.

Izbor Karima Benzeme (32) u špicu napada ni ovog puta nije bio upitan kod Zidana.

21:07

Rivalstvo Zidana i Gvardiole?

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Zapravo, ne postoji.

Biće ovo njihov prvi međusobni duel od kada su zakoračili među trenere kao, ni manje-ni više, šefovi Real Madrida i Barselone.

21:05

Bez Krosa?!

Izvor: ANGEL MARTINEZ/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

...a, kako Zinedin Zidan i Pep Gvardiola.

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Ramos, Varan, F. Mendi - Modrić, Kasemiro, Valverde - Isko, Benzema, Vinisijus Žunior.

Mančester siti: Ederson - Voker, Otamendi, Laport, B. Mendi - Gundogan, Rodri, De Brujne - Mahrez, Gabrijel Žezus, D. Silva.

21:04

Iguain na klupi!

Izvor: Guliver, Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Kako su birali Rudi Garsija i Mauricio Sari...

Olimpik Lion: Lopez - Denajer, Marselo, Markal - Duboa, Bruno, Tosar, Auar, Korne - Ekambi, Dembele.

Juventus: Šćešni - Danilo, Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Betankur, Pjanić, Ravio - Kuadrado, Dibala, Ronaldo.

UKRATKO

UKRATKO

Olimpik Lion: Lopez - Denajer, Marselo, Markal - Duboa (od 78. Tete), Bruno, Tosar, Auar, Korne (od 81. Andersen) - Ekambi (od 66. Terije), Dembele.

učitaj još +

UKRATKO

  • učitaj još +
  • UKRATKO

    Juventus: Šćešni - Danilo, Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Betankur, Pjanić (od 61. Ramzi), Ravio (od 78. Bernardeski) - Kuadrado (od 70. Iguain), Ronaldo.

    učitaj još +

    UKRATKO

  • učitaj još +
  • UKRATKO

    Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Ramos, Varan, F. Mendi - Modrić (od 84. Lukas Vaskez), Kasemiro, Valverde - Isko (od 84. Jović), Benzema, Vinisijus Žunior (od 75. Bejl).

    učitaj još +

    UKRATKO

  • učitaj još +
  • UKRATKO

    Mančester siti: Ederson - Voker, Otamendi, Laport (od 32. Fernandinjo), B. Mendi - Gundogan, Rodri, De Brujne - Mahrez, Gabrijel Žezus, B. Silva (od 73. Sterling).

    učitaj još +

    UKRATKO

  • Ostanite uz Mondo, gde vas EKSKLUZIVNO očekuju svi golovi UEFA lige šampiona u fudbalu
  • učitaj još +

    Komentari 0

    Komentar je uspješno poslat.

    Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

    Slanje komentara nije uspjelo.

    Nevalidna CAPTCHA

    Najnovije