• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO su čekali 20 godina – Lacio je PRVI!

Autor mondo.ba

Poslije 20 godina Lacio je zasjeo na prvo mjesto na tabeli Serije A, a sudbina je htjela da to bude pobjedom protiv ekipe Siniše Mihajlovića, jednog od najzaslužnijih za taj posljednji osvojeni Skudeto 2000. godine!

 Serija A 21 kolo Lacio - Bolonja 2-0 Izvor: Tanjug/Andrew Medichini/AP

Lacio je na vrhu!

Ako vas serija od 21 utakmice bez poraza, od čega 17 pobjeda, pa ni trijumf nad Interom nisu uvjerili da je Lacio ozbiljan kandidat za Skudeto, pogled na tabelu Serije A poslije nepotpunog 21. kola hoće!

Možda će vas zanimati

Lacio je u subotu savladao Bolonju rezultatom 2:0 i zasjeo na prvo mjesto na tabeli, što je čekao 20 godina, odnosno od sezone u kojoj je posljednji put osvojio šampionsku titulu.

Sudbina je htjela da se "lacijali“ vrate na vrh pobjedom protiv ekipe Siniše Mihajlovića, jednog od najzaslužnijih upravo za taj posljednji osvojeni Skudeto.

Epidemija koronavirusa izazvala je brojne probleme u Seriji A i odgađanje mečeva, ali nije poremetio Lacio koji je na najbolji mogući način iskoristio činjenicu da Juventus i Inter ne igraju ovog vikenda i zauzeo sami vrh tabele, bar nakratko.

Nisu zaboravili navijači Lacija velike zasluge svog nekadašnjeg saigrača i dočekali su Mihajlovića kao Boga u subotu poslijepodne na Olimpiku, ali prema njegovom timu nisu imali pardona.

Već nakon 21. minute igre postavljen je konačni rezultat, meč riješen u praktično 180 sekundi.

Luis Alberto odličnim prizemnim udarcem matirao je Skorupskig poslije dodavanja Imobilea, a tri minute kasnije potrdio je dobru formu asistencijom za Koreu koji uz pomoć jednog defanzivca vara golmana Bolonje.

Velike zasluge za trijumf idu i Sergeju Milinkoviću Saviću koji je pružio dobru partiju u svom jubilarnom 150. nastupu u dresu Lacija.

 Daleko od toga da je sve bilo u znaku Lacija, jer je u prethodnoj akciji Strakoša spasio svoju mrežu odbranivši zicer Sorijanu sa samo nekoliko metara.

Njegova mreža čak dva puta se i zatresla u drugom poluvremenu, ali su se malobrojni navijači Bolonje na Olimpiku oba puta uzalud radovali.

I oba puta Lacio je spašen iz VAR sobe!

Sudija Abiso na njihovu asistenciju morao je da poništi pogodak Stefana Densvila u 53. minutu, a petnaest minuta kasnije iz liste strijelaca izbrisao je i ime Takehira Tamijasua.

Sve to kao da je trgnulo igrače Lacija koji su do kraja meča izdržali sve atake Bolonje, pa i pokušaje Sansonea da iscenira jedanaesterac u dva navrata.

Serija A 26. kolo

Lacio - Bolonja 2:1 (2:0)
/Luis Alberto 18, Korea 21/

Napoli – Torino 20.45

Nedjelja

Leće – Atalanta 15.00

Kaljari – Roma 18.00

Ponedjeljak

Sampdorija – Verona 20.45

Odgođeno

Udineze – Fiorentina
Milan – Đenova
Parma – SPAL
Sasuolo – Breša
Juventus – Inter

TABELA: Lacio (+1) 62, Juventus 60, Inter (-1) 54, Atalanta (-1) 45, Roma 42, Napoli 36, Milan 36, Verona (-1) 35, Parma (-1) 35, Bolonja (+1) 34, Kaljari (-1) 32, Sasuolo (-1) 29, Fiorentina 29, Torino (-1) 27, Udineze 27, Leće 25, Sampdorija (-1) 23, Đenova 22, Breša 16, SPAL 15

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC