• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Srbinu koji igra za albanski klub na Kosovu: "A šta je tu loše?"

Autor mondo.rs

Mladi fudbaler Ilija Ivić uzburkao je strasti zbog odluke da prihvati poziv Fljamurtarija iz Prištine. Evo šta kažu u tom klubu. Dobio i poziv da igra za selekciju tzv. Kosova.

 Ilija-Ivic-mladi-fudbaler-Srbin-koji-igra-za-kosovski-klub Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Arbnor Morina, sportski direktor Fljamurtarija iz Prištine, za koji nastupa Ilija Ivić, kaže da su fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste bez obzira na njihovu nacionalnost, kao što i albanski fudbaleri nastupaju u inostranim klubovima.

"Ne samo Fljamurtari, nego mislim da su i drugi klubovi otvoreni zato što ima mnogo igrača sa strane koji dolaze, tako da ne vidim tu neki problem. U Feroniklu, šampionu od prošle godine, igrao je Krkotić. Mislim da je i dan danas tamo. Trener je bio Dejan Vukičević, ali ima i fudbalera iz Makedonije, Bugarske, ima Afrikanaca i tako dalje, ali mislim da je Ilija jedinstven primjer za sada", rekao je direktor prištinskog Fljamurtarija u emisiji "Slobodno srpski" RTK Live.

Možda će vas zanimati

Morina je dodao da ima i primjera da Albanci, koji su rođeni u Srbiji, igraju za srpske klubove.

"Mi imamo, našeg Fatisa Bećiraja iz Peći koji je otišao u podgoričku Budućnost i postao je kapiten reprezentacije Crne Gore, tako da mislim da ove stvari ne treba politizovati, nego treba pustiti fudbalerima da sami odluče, jer na kraju krajeva, puna je Evropa sportista sa raznih strana", ponovio je Morina.

Morina je govorio i o pozivu takozvane države Kosovo mladom fudbaleru Iliji Iviću.

"Ivić nije od juče. Momak je došao još u naše pionire, prešao u kadetsku ekipu i ponovo nastavio sa svojim drugovima. Mi smo kod njega vidjeli određeni talenat i potpisali smo ugovor, želimo da investiramo u Iliju i u neke njegove drugove sa kojima već pravimo nove ugovore. U međuvremenu su treneri reprezentacije uvidjeli kod njega talenat i videli su da on može da igra za reprezentaciju, pa je dobio poziv da bude u selekciji do 19 godina. Nije mogao u prvom trenutku da se odazove tom pozivu, jer smo tada bili na pripremama u Turskoj, ali poziv će biti ponovljen", rekao je sportski direktor prištinskog Fljamurtarija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Normalan

Tu je sve loše! Nema se tu šta izdvajati, sve je loše

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC