• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Derbi je bio antipropaganda fudbala, bolje da ste čitali neku knjigu!"

Autor mondo.rs

"Ono što su prikazali bilo je tužno i bijedno. Кo je gledao utakmicu, uzalud je potrošio vrijeme", kazao je legendarni Ivan Golac o 162. "vječitom" derbiju Zvezde i Partizana (0:0).

 Derbi-je-bio-antipropaganda-fudbala-Zvezda-i-Partizan-Ivan-Golac Izvor: MN PRESS

"Vječiti" derbi je posebna utakmica zbog toga što počinje sedam dana ranije i traje još sedam dana kasnije, ali zbog manjka lijepih utisaka koje navijači nose sa 162. epizode rivalstva Crvene zvezde i Partizana - ovoga puta možda bude malo kraće u etru.

Većina je složna da je iza nas razočaravajući derbi, što potvrđuju i dokazi da se tek 30% vremena i igrao fudbal, ali i riječi legendi koje je iznenadio veoma loš fudbal.

Možda će vas zanimati

U medijima su se prethodnih dana oglasili nekadašnji prvotimci Crvene zvezde i Partizana, a zanimljiv komentar za "Glas Srpske" dao je Ivan Golac. Nekadašnji defanzivac i trener crno-bijelih, kazao je da je ono što su dva tima prikazala u nedelju - "tužno i bijedno".

"Bila je ovo apsolutna antipropaganda fudbala. To odavno više nije pravi derbi. On se održava na jedan vještački način, a ono što nije prirodno ne može ni da opstane. Ovo nema veze sa fudbalom i sportom uopšte", kazao je Ivan Golac za "Glas Srpske".

Tokom svoje karijere odigrao je mnogo derbija, i mnogo ih pogledao, ali partiju sličnu onoj iz 162. međusobnog duela Zvezde i Partizana do sada nije vidio.

"Crvena zvezda i Partizan su nosioci srpskog fudbala. Međutim, ono što su prikazali bilo je tužno i bedno. Кo je gledao utakmicu, uzalud je potrošio vrijeme. Bolje da je čitao neku knjigu. Ovaj duel je bio ispod svakog nivoa. Ne znam da je ikada u istoriji odigran slabiji derbi", naveo je Golac, a potom kritikovao dvojicu trenera - Stankovića i Miloševića.


Treneru i debitantu na klupi crveno-bijelih zamjerio je izjavu poslije meča u kojoj je rekao da je zadovoljan.

"Prije svega, ne možete se obučavati na Zvezdi, Partizanu, reprezentaciji... Time devalvirate struku, znanje, sve. Postoji početak i zna se kako on ide. Vjerujem da su mnogi šokirani Dejanovom izjavom. Jer ako smo zadovoljni ovim, onda smo u velikim problemima".

Kada je u pitanju Savo Milošević - nije mu se dopao način na koji je Partizan igrao, a to je defanzivno.

"Кada imate takav zaostatak, nemate šta da izgubite. Očekivao sam zato ofanzivniju i agresivniju postavku. To se nije dogodilo i prihvatiću da za to nije bilo kvaliteta. Ako na terenu ne pokažete zdravu, pozitivnu agresiju i želju, onda nemate ni šta da tražite. Ipak, Partizan je imao neke šanse, do njih je došao greškama rivala i da ih je realizovao, možda bi utakmica otišla u drugom smjeru. A pošto smo utvrdili da kvalitet nedostaje, drugačije nije ni moglo da se završi", objasnio je Golac.

Anketa

Koji "večiti" derbi je bio najgori i najdosadniji?

  • 162. derbi

    90% (36)

  • 160. derbi

    2.5% (1)

  • 155. derbi

    5% (2)

  • 148. derbi

    0% (0)

  • 90. derbi

    0% (0)

  • 73. derbi

    2.5% (1)

  • 66. derbi

    0% (0)

Koji "večiti" derbi je bio najgori i najdosadniji?

Rezultati


Čuveni fudbaler dodao je i da su generacije fudbalera u Srbiji nestale zbog dovođenja stranaca, poručivši da se time samo "uništavaju naša djeca".

"Mi i dalje radimo nešto što je van svake logike. Tamo gdje prestaje logika, počinju naši prostori. Sama činjenica da kvalifikacije za evrokupove počinjemo od prvog kola sve govori. Ima onih koji to vide, ali se prave da ne vide. Nemaju hrabrosti da to kažu, da diskutuju. Svi idu linijom manjeg otpora", rekao je Golac i dodao da mu se dopadaju Gavrić iz Zvezde i Stevanović iz Partizana.

Za kraj, ocijenio je budućnost srpskog fudbala.

"Dug je to put. Što uništite za godinu dana, treba vam decenija da popravite, a mi već mnogo decenija uništavamo naš fudbal. Кljuč svega je, ne samo u fudbalu, odgovornost. Niko ne odgovara ni za šta. Štaviše, oni koji nešto upropaste, za to budu i unaprijeđeni", zaključio je Golac.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC