• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real osvojio Primeru pred 170.000 ljudi!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Fudbaleri su uspjeli da prikupe i 140.000 evra pomoći.

 Virtuelna Primera - Real osvojio prvenstvo prikupljeno 140.000 evra Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Ako neće brijeg Muhamedu, onda će Muhamed brijegu. Možda u Španiji nema fudbala ovih dana zbog ozbiljnih problema koje pravi pandemija korona virusa, ali to ne sprečava fudbalere da ipak nekako ostanu u kontaktu sa sportom.

U nedjelju je završena virtuelno takmičenje Primere u video igri FIFA 20, a šampion je postao Real Madrid!

I ne, ako mislite "da li ste ozbiljni, koga to zanima?", zapitajte se još jednom. Jer ovo takmičenje je podiglo na noge čitavu sportsku javnost u Španiji, jednoj od zemalja najjače pogođenim pandemijom.

Kao što smo već pisali, članovi Primere su riješili da odigraju turnir i da svaki klub predstavlja po jedan igrač koji inače nastupa za njega, a sve to su propratili mediji.

Marko Asensio je za "džojstikom" upravljao Real Madridom i uspio da u finalu savlada Ajtora Ruibala iz Leganesa 4:1. Ipak, liga nije bila kompletna, jer Barselona i Majorka nisu dobili dozvolu da se takmiče, kao dva kluba koje sponzoriše "Konami", kreator igre "Pro Evolution Soccer", glavnog rivala FIFA 20.

Hoće li u Kataloniji Realu "spočitavati" ovaj trofej - ne znamo. Ali znamo da je finalni meč preko društvenih mreža pratilo preko 170.000 ljudi!

Utakmice cijelog turnira su bile strimovane na YouTube, kao i sajtovima "Marke" i "AS"-a, dok su pojedini pisali prave izvještaje mečeva na svojim blogovima.

Komentator Primere Migeh Anhel Roman je zapravio bio komentator ovih utakmica, dok su učesnici turnira prikupili preko 140.000 evra donacija pomoći u borbi protiv korona virusa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC